Vaccniera eller inte vaccinera..

Kolla in den här videon om en tjej som vaccinerade sig mot svininfluensan.



Visst är det hemskt!!

krams.

Onsdag.

Halloween närmar sig med stormsteg, på fredag ska vi ha en stor halloween-fest! Så jag har en känsla av att fredagen kommer att bli rätt späckad. Jag ska vara utklädd till en midnattsälva, eller något i den stilen, jag kommer så klart lägga in bilder!
Halloween innebär ju såklart även en massa pyssel, framför allt att karva pumpor. Så idag gick jag och tjejerna hem till en av Lilla C:s kompisar för att skära ut pumpor. Tyvärr han vi i princip bara att rensa dem för sen var det dax för fotboll.

När fotbollsträningen/arna satt igång gick jag till buseen för att åka ner till stan där jag har mina kurser. Jag var tio minuter sen men det var rätt lugnt. Jag måste bara berätta att uppgiften till nästa vecka är att skriva 1 sida om antingen hälsovården, millitären eller utbildningen, hur ska jag hitta motivation till det? Det löser sig nog till slut.

Nu säger Go' Natt!!



krams.

Indiana Dunes

Ännu en helg har passerat, och en ny vecka startar imorgon. Nu har jag haft första lektionen i alla mina kurser, ja, utom i grammatik-kursen som var inställd. Faktiskt så har alla kurserna varit bättre än förväntat hittils! Teckenspråk var väldigt kul, men lite förvirrande eftersom jag kan en del tecken på svenska. T.ex. så kan jag det svenska alfabetet men nu är jag tvungen att lära mig det amerikanska. Men det är kul!
Photoshop har jag ju ingen som helst erfarenhet av men jag har alltid velat lära mig det. Även det blir lite krångligare på engelska då vi ibland pratar i "inches" istället för "cm". Fast ge mig ett par lektioner så ska det nog ljusna lite, just nu är det svårt att hålla reda på pixlar, resolution, jpg. och psd.-filer osv. Jag ska hålla er uppdaterade och vem vet, det kanske kommer in lite smakprov här på bloggen på mina nyvunna photoshop-egenskaper.

Igår efter kursen så hämtade Bob& Sue mig på skolan. Andy och Elisabeth var också med. Sen körde vi till ett ställe som heter "Indiana Dunes". Det är en nationalpark som ligger intill sjön där man har sparat en massa sanddyner. Ja, här kommer lite bilder istället så får ni se hur det såg ut!



Nere på stranden:


Vi åkte vidare till en annan del av parken, där de bl.a. bevarat ett svenskt gårdshus



Tänk att det faktiskt bodde svenska immigranter här för 100 år sen..

Efter några timmar ute i naturen åkte vi till ett ställe som jag tror hette Chesterton.


Inte allt är stort i USA ;) -Huvudgatan i Chesterton. Det var förresten från den här lilla byn/staden som författaren till "Wizard of Oz" kom ifrån.


Julen är redan på väg...


Vi avslutade kvällen på en, tro det eller ej, italiensk restaurang.


En härlig lördag!! :D

krams.


Höstrusk

Har inte hänt nåt särskilt idag. Kursen som jag skulle börja var inställd, upptäckte jag när jag kom dit. Lite irriterande att de inte meddelade det tidigare, men nu fick jag lite extra fritid och det är ju inte så illa. Imorgon är tjejerna lediga, så jag får jobba hela dagen.

Nu är det Starbucks som gäller med Julia och Christina! :D
Det passar en dag som denna, riktigt höstväder ute..

Krams.


Första klassen avklarad!!



Nu har jag äntligen fått rätt på alla kurser, så nu borde jag få ihop mina poäng. Det ingår nämligen i AuPair programmet att samla ihop 6 credits (ungefär som högskolepoäng om jag förstått det rätt..). Ikväll började första kursen "Fundamentals of Composition". Där ska vi lära oss hur man skriver en bra uppsats, eller hur man kommer igång och tips på hur man kan få till det bra. Verkar faktiskt ganska kul, det är ju förhoppningsvis bra att ha med sig när jag börjar plugga igen.
Imorgon ska jag börja en grammatik kurs, på lördagsmornar kommer jag ägna mig åt teckenspråk och på söndagar åt Photoshop. Föhoppningsvis blir det inte alltför mycket läxor och så. Jag vill ju inte bli av med all min fritid.

Efter kursen ikväll så gick jag till Urban Outfitters och köpte mig två nya kollegieblock. Jag visst nämligen att de hade fina, och ikväll fick man 2 st för 10 $ (eller 11 med momsen..). Jag var också inne på Walgreens för att kolla deras halloweenutbud. Halloween närmar ju sig med stormsteg, tänkte att jag skulle ta med kameran en kväll och ta kort på alla utsmyckade hus! Iaf, så har jag tänkt sätta ihop min egen kostym som förhoppningsvis ska fövandla mig till en midnattsälva eller en midnattshäxa. Och jag blev så glad när jag upptäckte att Walgreens hade nästan allt som jag behöver!! Så nu slipper jag köpa en kostym för 60$ som jag ändå knappt kommer använda.


Bara för att jag gillar Alice : )


krams.


Johan Glans

Jaha, idag är en sån dag som det verkligen inte har hänt nåt särksilt alls. Förutom att jag pratade med mamma och Linnea idag, det var trevligt. Saknar de alldeles för mycket ibland! Är inne i en liten svår period nu, men det går förhoppningsvis över snart, det brukar det ju göra.

Här är iaf en kille som kan liva upp det! Massera smilbanden och luta dig tillbaka ett tag : )

Johan Glans - World Tour of Skåne - Stockholmare


Johan Glans - World Tour of Skåne - Det onödiga läkarbesöket


Visst är han underbar!!
Ha en bra dag!

krams.

Så har ännu en söndag passerat

Idag följde jag med Julia på hennes aupair möte. De är bara 4 tjejer i Julias grupp och idag skulle de bowla så hon frågade om jag ville följa med. Klockan 2 skulle vi träffa hennes grupp och tänkte därför käka lunch tillsammans fort. När klockan är 12.30 och vi skulle mötas utanför mitt hus ringer Julia och säger att hennes möte började redan klockan 12 och att vi nu är sena. Så istället för lunch begav vi oss direkt till bowlingen. De hade redan bowlat, men jag, Julia och en en finsk tjej (som också heter Julia) bestämde oss för att bowla ändå. Riktigt kul var det, jag gillar att bowla och det är ju inget man gör särskilt ofta.

Efter bowlingen gick jag och Julia till vårat favoritställe, nämligen Chipotle!! Det är ett ställe som jag verkligen kommer sakna. Derast tacos är sååå goda!

Dagen avslutades med lite shopping, bl.a. på Victorias Secret.

Nu säger jag god natt!!

krams.


En liten uppdatering..

Här kommer då det inlägg som skulle kommit för ett par dagar sen..

Alice åkte vidare till Texas i torsdags, att 5 dagar kan gå så fort!! Vi hade väldigt kul iaf även om mycket tid spenderades tillsammans med flickorna. Här kommer en kort sammanfattning i bilder.

Lördagen spenderades i stan.

Alice hade tagit med Kexchoklad!!


Jag har finare bilder på Alice, men den här blev så bra ^^


Alice och jag vid Buckingham Fountain


Downtown Chicago


Klassisk hopp-bild :)




I tisdags ville Stora M leka stylist, så här fin blev Alice efter att Lilla C
hade fått fixa hennes hår..


Och så här fin blev jag efter att Stora M fixat mitt hår.. ; )

Vi hann även med att se lite av marathonet, försökte fånga Phil men han var för snabb..eller så var det vi som kom lite för sent. Kul var det i alla fall att se alla dessa människor springa förbi, ca 45-50 000 deltog (tror jag).
I måndags var tjejerna lediga från skolan så vi åkte till Navy Pier på eftermiddagen och såg "Cloudy with a chance of meetballs" som IMAX. Helt ok film om ni frågar mig.

Övriga dagar softade vi på mitt rum eller tog promenader här i Hyde Park. Så det var 5 roliga dar!!

Nu fick ni en liten uppdatering iaf..håll till godo!!

krams.


Internetstrul

Höll på att skriva ett inlägg om mina dagar tillsammans med Alice. Men internetet bestämde sig för att starta om så ni får vänta med uppdateringen till imorgon. Nu är det dax för mig att krypa ner under täcket!!

krams.


ALICE ÄR HÄR!!



Så här ser vi ut när vi är oss själva : )

Alice kommentar: Vi ser ju bara så domma ut!!


Wanna be on top?

Den här dagen har varit känts lite kaotisk. Jack lyckades nämligen bita en vän till Lilla C, inte alls allvarligt och inte med flit. Han trodde att hon lekte med honom, och tja, ibland blir han lite väl exalterad. Jag var ju tvungen att ringa och berätta för Madelaine som så klart blev väldigt upprörd och rädd. Men det hela fick ett bra slut, jag berättade för vännens mamma vad som hänt och hon var hur lugn som helst. Skönt!!

Julia kom hit ikväll och vi såg två avsnitt av ANTM (Americas Next Top Model). Drama, drama och åter drama..men det är rätt underhållande ^^

Snodde lite bilder från Julia, det här är från en mysig kväll i september. Vi åt på Chipotle, och en av de som jobbade där gav oss varsin chipspåse gratis..
Det här är iaf utanför Macy's




Tycker inte ni att jag är ganska lik Olivia här? När jag såg bilden på
kameran var det skrämmande likt! 


Och sist lite andra bilder jag snodde : )
Klicka på de så blir dem större..
   

krams.


Det luktar vinter

Nu har folk börjat elda i sina öppna spisar, då luktar det så gott ute. En doft som jag gör att jag genast tänker på vintern. Men en sak i sänder, först är det höst och halloween. Här hemma har det dykt upp lite pumpor på verandan och i fönsterna. Ska bli kul att se när fler hus börjar halloween-pynta! Har inte alls bestämt vad jag ska klä ut mig till, det finns ju så mycket att välja på. Jag har funderat på Velma från Scooby-Doo, eller en zigenare rom, eller varför inte Jesse ifrån Toy Story 2? Tur att jag har lite mer tid på mig att fundera!

Idag hade jag inte ställt något alarm, så himla skönt! Pratade lite med Julia och kom till slut upp ur sängen. Vi träffades runt 1.30 och tog bussen till stan. Väl där hade vi tänkt att vi skulle se "Toy Story" och "Toy Story 2" i 3D på bion. Men den visningen hade redan börjat när vi kom dit, så vi tittade på Inglorious Bastards istället. Den var hemsk och brutal men faktiskt mycket bättre än vad jag trodde. Den lämnade mig inte oberörd i alla fall!

Ny vecka imorgon, bara 5 dagar kvar tills Alice hälsar på :D

krams.


Inspirerad!!

Var och såg "Fame" på bio idag tillsammans med Julia, Jule och Christina. Grymt bra tyckte jag att den var! Jag vet att många inte riktigt gillat den för att den inte har en stark handling, fast jag tycker att det är det som gör den speciell och charmig. Men eftersom jag inte hört att den skulle vara så bra så hade jag nog sänkt mina förväntningar en del, och det kanske gjorde att jag tyckte den var bättre..hänger ni med ; ) Som sagt, riktigt bra film, känner mig grymt inspirerad och är väldigt sugen på att dansa, sjunga och showa nu! Kanske ändå ska prova söka nåt musikalaktigt att plugga.

Det där pool-partyt jag var på i torsdags var niice. Det var egentligen inte nåt party direkt. Vi var 6 pers som träffades och chillade i poolen och bubbelpoolen. Men som sagt, himla trevligt.

Och så var det det här med plånboken. Så här var det:
Jag och min vän satt på Jamba Juices uteplatser och drack varsin smoothie, två killar kom och satte sig bakom oss (de hade varken något att äta eller dricka). Efter ca 10 min så gick de igen och jag tänkte väl inte på det. När vi sen gick därifrån för att ta bussen till Navy Pier och jag skulle ta upp busskortet så upptäckte jag att min plånbok inte var i väskan längre. Vi gick tillbaka för att se om de på Jamba Juice sett något, eller ännu bättre om någon lämnat in den. Nu hade de ju inte det, så det var bara att börja ringa.. ringde och bad mamma spärra mitt svenska kort och spärrade själv mitt amerikanska. Plånboken lär jag ju aldrig se igen men de hade i alla fall inte tagit några pengar från mina konton och nu har jag fått ett nytt bankkort.

(Nu skulle här varit en bild, men datorn är inte riktigt med mig..)

Klockan har blivit alldeles för mycket igen! Go' Natt!

Krams.


Tillbaka!

Jag vet att det har gått nästan en vecka sen sist jag skrev, men nu ska det bli ändring! Åkte på en dunderförkylning, men nu är jag nästan helt bra igen : )

Emelie var här över helgen, en tjej jag lärde känna i Sverige och som också är aupair. Eller var, hon åker nämligen hem nästa vecka. Vi hade det trevligt. Fast söndagen var min värsta otursdag. Min plånbok blev stulen, när vi skulle åka upp i Hancock Building så fanns där en vakt som tog leg. då det egentligen är 21 (men där brukar aldrig vara någon på dagen!). På kvällen tänkte vi gå på en gospelgudstjänst och hade kollat upp det på nätet, men när vi kom till kyrkan så var den låst och det var alldeles mörkt där inne. Till slut så tog vi bussen hem, och lyckas så klart att missa hållplatsen!! Men, annars så hade vi det trevligt tillsammans.

Igår kom vetrinären hit och avlivade Charlie, han har bara blivit värre de senaste dagarna. Så klart lite sorgligt, även om inte jag tog det särskilt hårt.

Ikväll blir det poolparty, hos en kompis till Claudia, han har inomhuspool. Ska bli trevligt..hoppas jag.

Annars har det inte hänt nåt intressant tror jag. Det har blivit ganska kyligt här, hösten är kommen!

krams.

Ps. Jo, förresten, idag bokade jag och Sophie vår bartenderkurs på Kos! : D Ds.


RSS 2.0