The Art Institute

Ikväll träffade jag Bob & Sue, har inte träffat de sen familjen var här. Jag fick också träffa deras dotter Elisabeth :) De bjöd med mig till en visning av den nya delen i konstmuséet. Så, så fort Philip kom hem 17.50, rusade jag till bussen för att kunna träffa de 18.15 och vilken tur jag hade, bussen kom precis när jag gick över vägen och 20 min senare stod jag utanför muséet! När vi gått runt och tittat på alla Picasso, Duchamps och andra konstverk gick vi till Millenium Park för att äta lite. Härlig sommarkväll!


Tittade på lite gamla Abba-videos (har haft "You owe me one på huvudet hela dagen..)
 och hittade det här klippet. Det är från "Abba down under" som visades i Australiensk
tv. Hasta Mañana 


Man hittar ju så mycket kul på youtube så här kommer ett klipp till.
Här jammar Abba tillsammans med Olivia Newton-John och Andy Gibb.
De spelar Beach Boys "Help me, Rhonda" och "Barbara Ann", Frida bjuder
dessutom på lite opera. Från ett tv-program på 70-talet...Enjoy!!


krams.

3 dagar kvar..

Nu är det bara 3 dagar kvar innan familjen åker till Sverige och jag har huset för mig själv. Det ska bli så skönt!! Som lite semester även om jag ska se till att alla hundar och katter lever när de kommer tillbaka. Jag pratade med Philip ikväll om det var ok att ringa in en hundrastare lördagen den 15 aug. Jag hade nämligen hoppats på att kunna följa med Emma då och se Blink182 med förbanden är Panic! at the disco, Fall out boy och Chester French. Philip sa att det skulle inte vara några problem och att han skulle prata med Madelaine, så jag hoppas att hon säger att det är ok också. Trots att Charlie inte är helt bra... Håll tummarna för mig!!
Ikväll gjorde jag och Julia äntligen klart Annes present. En kombinerad födelsedags- och HejDå-present. Det är en sån där termoskopp från Starbucks, och så kunde man själv sätta in bilder på den. Jag ska se om jag kan lägga in en bild lite senare, när hon fått den. Riiktigt fin blev den i alla fall!
Imorgon ska jag träffa Bob&Sue igen, ska få träffa deras dotter Elisabeth också. De bjöd mig till Konst-muséet, de skulle tydligen på någon visning av den nya delen. Det kommer bli ont om tid, men jag ska nog klara det. Hoppas att turen är på min sida imorgon!

 
En äkta vän är en vän som kan man vara så här galen med!! (:

krams.

Ny vecka..

Igår ville inte mitt internet fungera, tack och lov så funkar det ikväll! Igår var det ju Annes födelsedag, så efter att vi båda skypat med nära och kära hemifrån så träffades vi för att ta en fika på Starbucks. Sen gick vi runt lite i stan tills de stängde klockan 6. Jag köpte ett nytt datorspel på rea, fick det för 5 $, det bygger på Agatha Christies bok "Och så var de bara en" (den nya titeln för "Tio små negerpojkar", med spelet fick man även boken så jag tänkte att jag lika gärna kunde slå till.
Vi åkte hem till mig och väntade på Julia, när hon kom så gick vi till Medici för födelsedagsmiddag. Jag använde mina nya fina skor, och har nu en stoor blåsa på sidan av stortån..men "vill man vara fin, får man lida pin" eller hur!?

Idag gick jag upp runt 10 som vanligt, och det visade sig att Madelaine precis skickat över flickorna till granntjejens barnkalas. Hon sade att de antagligen skulle vara hemma vid 15. Så jag har läst  i min nya bok hela dagen, förutom när jag gick med hundarna och städade tjejernas rum. Och klockan blev 3, den blev 4, så jag ringde Madelaine för att kolla så jag inte missuppfattat något. Det hade jag inte så det var bara att vänta. Runt 18 så kom Philip hem och jag var i princip ledig. Så det har varit en väääldigt lugn jobbdag :)

Nu har jag bara 15 sidor kvar i boken, iiihhh, spännande!!!

En av de få bilder vi har på alla tre :)

krams.

Shoppinglördag och filmmys

Ja, idag skulle jag egentligen ha åkt till Michigan, men så blev det inte.. Min alarmklocka bestämmer sig ibland för att inte ringa och just den här morgonen när jag skulle upp tidigt för att hinna med ett tåg så ringde den så klart inte! Arg som tusan var jag när jag vaknade kl 8 (2 timmar för sent) och insåg att jag missat tåget och inte skulle kunna ta ett annat. Men, det hjälper ju inte att sura så efter ett tag kändes det bättre igen, även om det är surt att nu ha slängt en massa pengar i sjön.
Så dagen spenderades istället nere i stan, köpte lite nyttt på Forever 21, åt lunch på Corner Bakery och gick sen runt på Macy's. Hittade ett par jätteläckra skor där, men prisklassen är liiite för hög, får fundera lite mer...

Ikväll var jag och Julia hos Anne, spelade piano, åt pizza och tittade på film. När klockan slog midnatt så skålade vi i champagne, Anne fyller nämligen 21!! Vi hade köpt en heliumballong och sjöng för henne med fina heliumröster ^^
Det blir mer firande imorgon, var så säkra!



krams.

Thunderstorm ute, mys inne :)

Imorgon åker jag till Michigan, tidigt!
Det sista tåget ikväll gick klockan 18, då slutade jag jobba..
Så imorgon ska jag upp med tuppen, ta en taxi till tågstationen och sen sitta på ett tåg i 2,5 timmar.
Men det gör inget för när jag väl kommer fram i Kalamazoo (kul namn, eller hur!) så ska jag träffa Camilla!
Om vi har tur så är det dessutom strålande solsken så att vi kan åka vattenskidor och jetski hela dagen.
Hoppas, hoppas, hoppas!!

Har bara jobbat idag, så det har inte hänt nåt kul.
Om en vecka åker familjen till Sverige, lääängtar! Hoppas bara att det har rättat till sig med Charlie då. Just nu går han på medicin mot epilepsi, om det inte hjälper så tror veterinären att han har en hjärntumör... Han har tagit medicinen sen i onsdags, men i morse hade han tydligen kräkts, förhoppningsvis var det bara som han reagerade på medicinen, men man vet ju aldrig.

Nu  måste jag verkligen sova, måste gå upp kl.6 imorgon och det har jag nog inte gjort sen jag kom hit!

Från Hallands Väderö, för ett år sedan. Sommar!



krams.

Allsång!! Nästa gång är det jag och Alice som erövrar Sthlm!!!

Igår tittade jag på ett avsnitt av "Allsång på Skansen" och sen hittade jag "Morden i Midsummer" på youtube. Det är två riktiga sommarprogram!! Tänkte på hur det skulle vara om jag var hemma, då skulle solen knappt ha gått ner, hela familjen skulle vara bänkad för "Allsång" och sen skulle det nog bara vara jag och mamma som satt kvar och tittade på "Midsummer", kanske Linnea också. Mysfaktor på hög nivå!!

Ikväll träffade jag Emma och Julia, vi fikade på starbucks. Det är också mysigt :) Vi trodde att Obama var i stan, men när jag och Julia kom hem så var alla polisbilar borta igen..skumt. Han var tydligen här i tisdags för att äta lunch, 4 millitärhelikoptrar eskorterade honom hit och tillbaka till Washington DC. Galet, om ni frågar mig!

Just nu pratar jag med Olivia och äter Marabou! Måste packa också ikväll, jag hoppas nämligen att jag ska kunna ta ett tåg klockan 6 imorgon kväll, även om det är då jag slutar. Så om jag nu inte hinner med det tåget så får jag vänta till lördagmorgon. Men som sagt, jag hoppas på ett mirakel!

Allsång på Skansen
Henrik Dorsin - En gaffel kort

Det här var min favorit från första program! Henrik Dorsin som Cornelis-trubadur. Väldigt likt, tycker jag iaf.
Och jag har ju lyssnat väldigt mycket på Cornelis, Vreeswijk förstås, sen jag kom hit och han har blivit en klar
favorit!! Förresten så ser man Pia Johansson skymta förbi (4.43), och hon har likadana örhängen som jag på sig :)

krams.

Update

Usch och fy vilken överraskning jag fick när jag öppnade toa-dörren!!
Hemskt äckliga är de, och  jag tycker inte om att döda de när de är så stora..
och om jag nu skulle vilja döda den (eller fånga och släppa ut den) så har man
inte en chans i alla fall för de är äckligt snabba!!


Dance, dance, dance

Lykke Li - Dance, Dance, Dance


Det var mycket att göra på flickornas rum idag! Och de fick faktiskt se på tv hela förmiddagen, ibland är det helt enkelt mycket lättare att städa själv istället för att be de hjälpa till och sen bara tjata på de. Jag höll nog på i mer än 2 timmar, men fint blev det! I eftermiddags var vi ute och lekte, så det jämnade nog ut sig med tv-tittandet. Jag förstår inte vad som hänt med Stora M, hon är som förbytt och går gärna ut och leker om dagarna nu. Fast jag klagar inte, tvärtom, det gör ju det bara lite lättare för mig :)

Ikväll var sista danslektionen. Vi dansade cumbia och lite salsa på slutet. Salsa är verkligen hur kul som helst, ska försöka fortsätta med det. Det ska tydligen vara en liten danskväll den 4de augusti, ska försöka ta mig dit, det hade varit kul!! Man vill ju prova det man lärt sig "på riktigt".

Nu ska jag boka biljetter till Michigan!
Ha det fiint!

krams.

Myskväll

Igår kväll, trodde vi nästan att Charlie dog. Han bara föll ihop och slutade andas. Tack och lov så fick Madelaine liv i honom igen! Vi väntade ett tag för att se om han verkade sämre, men efter ett tag verkade han helt normal. Så Madelaine tog ut hundarna på kvällspromenaden och allt verkade helt ok. Idag var det inte heller några problem, tills jag tog ut de på eftermiddagen/kvällen. När jag gått runt nästan hela kvarteret och var utanför grannarnas hus så trillade han ihop igen och började yla. Men den här gången andades han hela tiden. Båda gångerna kissade han även, precis som när de dör.. Jag ringde Madelaine som kom ut direkt, även grannen kom ut eftersom han hört ylandet. Madelaine körde Charlie till veterinären och var borta i ca 1,5 timme. De sa att han kunde, cancer, leverproblem eller epilepsi. Så han ska tillbaka imorgon för mer tester.. Usch, det är så hemskt när sånt händer!

Kvällen avslutades bra i alla fall. Julia kom hit och jag fick min födelsedagspresent, vi ska gå till Chipotle för att äta lunch/kvällsmat och sen ska vi se The Ugly Truth. Hon hade gjort ett jättefint korsord som jag fick göra för att få reda på min present..ska ta kort på det så ni får se :) Jag fick ett Marabou-choklad också förresten!!
Vi såg "13 snart 30" på tv, det var längesen jag såg den. Och efter det lärde vi oss dansen från "Föräldrafällan", ni vet den här:
 
Jag vet att kvalitén inte är den bästa, men den funkar..

krams.

Helgen som gått


I lördags började jag jobba först runt 1.30 tror jag, jobbade till 4. På kvällen åkte jag och Anne till Summerdance, det är i en av parkerna downtown. Först lär de ut en dans under en timme och sen har de ett liveband och så kan man dansa i två timmar ungefär. När vi kom dit mötte vi upp Emma. Vi tittade mest ett tag, där var hur mycket folk som helst, så vi gick och köpte dricka istället. Lite senare tog vi bussen till Navy Pier där vi skulle möta upp Arul, en kille från dansklassen. När vi kom till Navy Pier väntade vi ett tag på Arul, men gick till slut till en restaurang för lite kvällsmat. Vi satt ute och åt, det känns så härligt somrigt! Arul kom lagom till desserten. Efter middagen gick vi för att se fyrverkerierna, (Navy Pier har fyrverkerier varje onsdag och lördag), Julia dök också upp lagom till det började. De var väldigt fina, kändes som nyår mitt i sommaren. Vi avslutade kvällen med att gå och se Harry Potter and the Half-Blood Prince. Den var bra, blev väldigt sugen på att läsa boken igen, känns som att jag har glömt en hel del!

Idag har det varit shopping på schemat. Först var det bara jag och Anne, men under dagen kom på Jule och Julia ner till stan. Jag köpte ett par nya skor, ett nytt hårband (eller headband som de säger här och som jag tycker låter mycket bättre..) och en ny väska. Vi var inne på Saks Fifth Avenue och jag önskade att jag var gift med en rik man som lät mig shoppa på hans kreditkort ;) Ett par äkta Louboutains hade ju inte varit helt fel...
Efter en heldag på stan gick vi för att äta middag på Cheescake Factory. Jag och Julia delade på en pizza och på chokladdoppade jordgubbar. Gott!!
Imorgon är det jobb som gäller, också måste jag fråga Madelaine om jag kan åka till Michigan nästa helg...

Mina nya high heels!


Köptes på Navy Pier..hårbandet köpte jag på Urban idag.


Rea på Urbans, klart man måste passa på!


krams.


Julia is here!



Julia ska sova över här ikväll. Jag har bara jobbat idag. Ikväll träffade vi Michelle som ska åka hem på onsdag, vi såg en film som heter "The Women". En riktigt tjejfilm, se den!! Jag träffade även den nya aupairen som ska ta över efter Michelle, hon verkar trevlig.
Nu ska jag socialisera med Julia :)

Just wanna say - Israel Houghton


krams.

16 Juli

Den här veckan verkligen segar sig fram, men imorgon är det äntligen fredag! Jag ska visserligen jobba på lördag också, men det är i alla fall helg och på söndagen är jag ledig.
Ikväll gick jag en promenad ner till sjön, jag behövde lite tid för mig själv. På hemvägen gick jag inom Julia, vi åt S'mors(Smores) och pratade en hel massa!
Ikväll hade vi det första strömavbrottet sen jag kom hit. Vi hade nästan precis satt in pizza i ugnen så det var aningen irriterande. Efter att ha väntat i ca 20 min bestämde vi oss för att äta på Medici istället. Så det blev restaurang även ikväll. När vi kom tillbaka en timme senare var elen tillbaka igen, skönt!

Smores/S'mores


Så här ser en smores ut, först tar man grahamskex, lägger på choklad
och en marshmallow. Egentligen ska man grilla det över öppen eld,
men det går lika bra med mikron :D

krams.

Lååång dag

Det känns som att den här dagen har varit jättelång! Och ändå har det faktiskt varit en väldigt bra dag. Jag fick jobba lite längre än vad jag trodde förstås. Så det blev lite stressigt iväg till dansen. Idag dansade vi samba och cumbia. Är så glad att Anne fick med mig på den här kursen! Att dansa är ju hur kul som helst och dessutom träffar man lite nytt folk!
Idag åkte Caroline till Sverige så nu får jag klara mig i 2 veckor utan henne. Men tiden kommer väl gå fort som den brukar, och att ha huset för mig själv i 3 veckor ser jag verkligen fram emot.


Det är nästan ett år sedan nu som jag och Andrea körde upp till Halmstad
för att se Håkan live för första gången. På plats träffade vi även Frida som
var den som tipsat om gratiskonserten!

krams.


GRATTIS FARMOR!! ..i efterskott..


Ja, jag vet att det är en dag för sent (eller två för er där hemma) och ja, jag skäms lite MEN jag skickade faktiskt ett kort på posten!! Så det får bli så här, farmor är ändå inte hemma och har antagligen inte tillgång till någon dator så för henne kommer det ju ändå bli flera dagar för sent ;)

Badade i poolen idag också, det gäller ju att passa på! Ikväll körde vi till Chinatown och åt kvällsmat, det var första gången jag var där. Det var gott. När vi kom hem passade jag på att kolla mailen lite innan jag och Caroline satte på filmen "Dumpad" (Forgetting Sarah Marshall). Det var en kul film, fast det är nog ingen jag behöver se igen, inte än på ett tag iaf.

Go' Natt på er!
krams.


Sola och Bada på.. Kimbark Ave


Vi har plaskat runt i poolen hela dagen idag. Förutom när vi provad Lilla C:s nya "Slip 'n' Slide", ni vet en sån plast matta som man lägger på marken och kopplar in en slang till så den blir blöt, sen slänger man sig på mattan och glider.
Jag började inte förrän vid lunch idag, så jag kunde sova länge, vilket var bra för jag hade lite svårt att somna igår kväll.
 Resten får ni se i bilder :)


Lilla C och Caroline i poolen


Granntjejen!


Lilla C ville visa hur bra hon är på att stå på händer..


Oops! Lilla C har fått tag i kameran


Den här får avsluta dagen!

krams.


L.A.T.E bikeride

Inatt cyklade jag 4 mil!! Det tog mig 5 timmar. Jag och Jule träffades i stan kl.11 och gick till Buckingham Fountain där allt skulle börja. När vi kom dit var där ett live-band som spelade, och man kunde samla på sig lite gratisprylar. Vi mötte upp resten av aupair-gruppen vid 1 och när klockan var 1.30 bar det iväg.  När vi cyklat i 2 timmar så nådde vi rast-stoppet, vid den tidpunkten var jag TRÖTT, men inget mot vad jag skulle bli. Innan vi hoppade upp på cyklarna igen (som vi för övrigt knappt kunde sitta på längre) kollade vi hur mycket vi hade kvar, vilket visade sig vara mer än halva vägen!! Det fanns inte mycket att göra, så upp på cyklarna och iväg. När vi nådde sjön kunde vi ana en rosa horisont och efter ytterligare 20 min stannade vi till för att se en fantastisk soluppgång. Upp på cyklarna igen för den sista sträckan. Vi var tillbaka vid Buckingham Fountain vid 6.30, åt lite frukost som McDonalds sponsrade med innan vi tog oss hemåt.
Jag var hemma vid 8 och efter en snabb dusch stöp jag i säng. Jag hade tänkt gå upp 1, men mitt alarm gick aldrig igång så jag vaknade först vid 5.
Det här är nog bland det mest galnaste jag gjort!!

Så, ja idag har jag inte gjort så mycket. Jag och några kompisar åt på en thai-restaurang ikväll, det är nämligen två tjejer som ska åka hem nästa vecka.

Nu ska jag försöka sova..


Hjälm på!


Det finns inga ord!


Äntligen tillbaka!


I made it!!

krams.


God Natt!

Tjahapp, så var det helg. Ikväll var jag och Anne hos Jule (den nya tjejen). Hon bor i ett jättegulligt hus i Chinatown. Vi beställde pizza och tittade på film, "Knowing" med Nicolas Cage. Den var bra, spännande..ända till slutet, det var så kasst! Men nu kan jag bocka av den från min lista i alla fall.

Imorgon ska jag och Lilla C på bio, min födelsedagspresent till henne. Vi ska se Ice Age 3: The dawn of the dinosaurs. På natten ska jag göra L.A.T.E bikeride, det börjar 1 och håller på till 6 ungefär. Berättar det nu för jag kanske inte kommer skriva något imorgon.


Härliga barnen Stadler!! :)
Bara för att jag saknar de ibland när det blir lite väl tufft här. Vi hade alltid
så kul tillsammans!!



krams.

5 Månader!

Ja, som sagt, idag har jag varit här i 5 månader. Det är helt otroligt. Och om mindre än 1 månad åker Anne hem. Sorgligt men sant. Det är väl också en del av det här aupair-livet, vänner kommer och går, som i verkliga livet antar jag. Ikväll var vi på Medici som ligger några kvarter bort. Julias syster åker hem på lördag så hon ville ta med henne dit, och jag ville ju fira mina 5 månader lite.

Jag och Lilla C har lekt hela dagen, badat i poolen, varit i parken en sväng och läst lite. Stora M har varit med Caroline. Det har varit en bra dag, och snart är det helg, kan det bli bättre?

Jo, jag ringde och gratulerade morfar också idag. Alltid kul att prata med er där hemma, och det var skönt att höra att allt var bra!

Emil Jensen- Så får du mig ändå

Det här är en favorit, Emil Jensen, har sett honom live 2 gånger. En blanding mellan komiker, sångare och
spoken word artist. Om ni vill höra mer är det bara att youtuba Emil Jensen och om ni vill veta mer om
honom så kika in på hans hemsida eMiL Jensen

krams.

GRATTIS MORFAR!!



Eftersom klockan är över midnatt (och den är ju ännu mer i Sverige) så tänkte jag att jag kan skriva en liten grattishälsning. Fast egentligen ska ju det här inlägget handla om den 8 juli och inte den 9. Men som sagt klockan är över midnatt så vad sjutton! Dessutom firar jag 5 månader i Usa den 9 så jag tänkte att jag kunde börja fira det nu också. Kan ni förstå att det har gått 5 månader sen jag lämnade svensk mark, galet!!

Jag och tjejerna gick till Borders idag, en av de största bokhandlarna här. Jag köpte faktiskt Harry Potter och De vises sten (på engelska förstås), tänkte att det kunde vara bra att läsa lite engelska böcker, tror inte att min grammatik är så bra.

Ikväll var jag på min danslektion igen. Vi lärde oss grunderna i Samba, det var inte lätt. Väldigt fort och lite annorlunda rytm. Jag känner redan vilken träningsvärk jag kommer ha i mina ben och i ryggen imorgon. Men det är kul och det är väl huvudsaken, kul också att träffa lite nya människor :)

krams.


Lollapalooza?

Hemlängtan har lagt sig lite igen, skönt. Just nu händer det inte så mycket, dagarna rullar på. Stora M och Lilla C har lekt ganska bra hela dagen och Madelaine var på ganska bra humör ikväll. Vad mer kan man önska ;)

Jag funderar skarpt på att köpa biljetter till en festival som heter Lollapalooza. Bl.a Kings of Leon, Lykke Li och The Killers ska spela där. Självklart spelar de på olika dagar, men jag tror nog jag ska unna mig en festival-biljett.

En annan favorit som jag har hittat är Regina Spector, hon kommer också till Chicago, i September :)
Här kommer ett litet smakprov:
Regina Spector - Fidelity



krams.

When life gives you lemons, make lemonade!

Håkan Hellström - Kom igen Lena


Idag knackade hemlängtan på dörren igen, den smög runt i krokarna igår också... men det var ju ett tag sen sist, så det är bara att bita ihop. Jag vet ju att det kommer gå över, dessutom är det inte så jobbigt som det var i början. Nu är det mest att det är så många och mycket som man saknar. Vanliga saker som man inte ens tänkte på innan man åkte att man skulle sakna, som t.ex. sen frukost (ostmacka med oboy) tillsammans med mamma och melodikrysset på radion.
I såna stunder är det bra att lyssna på musik som gör en glad, som Håkan, nån catchig Abba-låt eller gammal klassiker som Knock on Wood :)

Lincoln Park Zoo besöktes idag tillsammans med Julia och hennes syster Susanne. Det var trevligt, aporna är ju alltid nåt speciellt. När jag kom hem så hade hela familjen kommit tillbaka sen deras tripp till Michigan. Madelaine hade så klart några kommentarer, men jag försöker låta det rinna av mig istället för att gå och gräma sig över det.

Kollade på lite resor idag, hade gärna tagit en resa i september.. vi får se vart och om det blir av. Har tänkt gå på en festival (Lollapalooza) och en konsert med Jason Mraz också, i augusti, och det kostar ju också lite pengar. Men jag hoppas!!

krams.

Nya bilder uppe!

Kika in på bilddagboken, jag har lagt in nya bilder. Har fortfarande en hel del kvar och hela min födelsedag försvann, funderar på att göra om det nu eller om jag ska vänta till imorgon.

Fick dammsugat idag, lagt in bilder som sagt och pratat i ca 2 timmar med mamma (olivia och linnea tittade också förbi på skypen). Dagen har bara flugit förbi, den går så mycket fortare när jag måste ta ut hundarna.

Anne och Jule ,den nya tjejen från Tyskland, kom hit runt halv 5. Vi pratade lite och såg sen på "The day the earth stood still", helt ok film, men ingen som jag kommer se igen.

Yes, yes, det var väl det hela.
krams.

Årets ekebofestival är över, och varken jag eller Charlotte kunde vara där.
Det har blivit en liten tradition för oss tre, ekebofestivalen, men Marta fick
klara sig sjäv i år. Men det verkade som hon överlevt! Nästa år ska jag iaf
se till att vara hemma ;)


Ekebofestival -08

4th of July


I hoppborgen ("The Bouncie-thing) på Lilla C:s födelsedag :)
Idag var det den 4:de juli, vilket innebär att det var Usa:s nationaldag. Men för min del blev det inget firande alls, det närmaste firande skulle i så fall vara alla raketer som jag hört. Anledningen till att jag inte firade är att vädret har varit så tråkigt idag, lite regn emellanåt och mulet och trist. Inte för att det bekommer mig särskilt mycket, den här högtiden är ju inget särskilt för mig. Fast den är ju trots allt Usa:s största högtid, jaja, jag gråter inga tårar.

Så istället för att fira den 4:de juli så har jag läst och tvättat. Läste ut boken idag, det tog ett par timmar, tyckte det var lika bra. Det var en bra bok, men hemsk, man kunde nästan tro att det var en sann berättelse och det gjorde den bara ännu hemskare. "I ondskans tid" av Peter Robinson, ifall nån vill ha nåt spännande att läsa i sommar.

Ikväll samlades vi hos Claudia och tittade på "Chicago", den är ju så bra! Extra kul är det nu när man vet lite mer om staden och vet vad de pratar om när de säger vissa saker.

Nu ska jag sova så jag inte är alltför trött när jag pratar med familjen i morgon bitti ;)

krams.

Precis i början visar de Chicago Theater, och den går jag förbi lite då och då när
jag är nere i stan. Det här är en av de sakerna jag menade som jag nu känner
till och gör det lite roligare att se filmen.


Freitag.


På Macy's

Idag åkte värdfamiljen till Michigan och kommer inte tillbaks förrän på måndag eftermiddag. Det betyder att jag är ensam hemma heeela helgen :D (Ali, utbytesstudenten som bodde här flyttade ut förra helgen.) Det betyder visserligen också att jag har en hel drös djur att ta hand om , men det ska väl gå bra, det är ju trots allt bara i 4 dagar.
Idag åt jag lunch på Macy's, maten är väldigt god där. Desserten åt vi på Coldstone, det blev en jordgubbs/banan-glass. Sen bar det av hemåt, var ju tvungen att ta ut hundarna, bara för att 2 timmar senare ta mig ner till stan igen. Efter ca 1 timmes väntan lyckades vi till slut komma på ett tåg, bussarna var nämligen så fulla att de bara körde förbi. Anledningen var att det var fyrverkerier i stan inför nationaldagen som är imorgon. Tyvärr missade vi fyrverkerierna eftersom vi kom in så sent, men vi hade det mysigt ändå :)

krams.


Mys i Millenium Park

Barnkalas!!



Lilla C fyllde år idag, så det har ju såklart firats heeela dagen! Det började så klart med att vi sjöng för henne och att hon fick öppna presenter. Efter frukosten började sen förberedelserna inför barnkalaset, för min del bestod det mest i att blåsa upp ballonger (både helium och vanliga). Kl.15 började kalaset. Sen har det helt enkelt bara rullat på.
Det blev både badande i poolen och hoppande i hoppborgen som de hyrt in för dagen. Och istället för fiskdamm så hade de en pinãta, ni vet en sån grej med godis i som man ska slå sönder.. ;)

Det har varit en bra dag i alla fall, och jag vet inte hur klockan kunnat bli så mycket! Menmen, imorgon är jag ledig så jag kan ju ta det ganska lugnt.

krams.

Tittade på lite allt möjligt på youtube idag och hittade det här klippet. Tyckte att det
var ett kul klipp, Enjoy!


Juli

Tja, idag har jag inte så mycket att säg. Dagen har flutit på lugnt, imorgon är det Lilla Cs födelsedag, tror det kommer bli mer hektiskt då med barnkalas och allt. 

Ikväll såg vi "Sisterhood of the traveling pants 2", söt film om vänskap och kärlek. Jag har redan sett första filmen och läst första boken, och visst blev jag sugen på att läsa de övriga böckerna också. 

Idag hade förresten "Public Enemies" med Johnny Depp premiär. Filmen handlar om en bankrånare vid namn John Dillinger som var verksam här i Chicago. Den måste jag ju bara se helt enkelt!


Bara för att jag inte kan komma på nåt bättre att lägga in. Den här bilden
tog jag i planet på väg till NY och familjen :) Visst kan man få fina bilder från
ett flygplan!

Cheesecake Factory

Haha, och visst somnade jag, innan jag ens hunnit publicera inlägget, vet inte ens hur jag stängde av datorn igår... Som det kan gå. Ikväll är jag inte lika trött, trots att jag gick upp tidigare än jag brukar. Fast ikväll kom Anne och Julia hit bara för att slappa, vi har ju inte kunnat göra det efter alla familjebesök och resor.

För övrigt så har inget särskilt hänt. Stora M är fortfarande tuff att tampas med, numer vill hon tydligen bara 1. läsa, 2. titta på tv eller 3. designa kläder. Jag hoppas att det bara är en övergångsfas och att hon snart blir lite gladare igen! Men gu' vad jag är glad att Caroline är hemma, det är så skönt att på nåt sätt ändå vara två emellanåt.
Eftersom Stora M inte längre vill vara med mig och Lilla C så betyder det att det oftast bara är vi två, jag och Lilla C alltså. Vi badar i poolen, leker, spelar spel och hittar på annat kuligt :)

Nu tänkte jag återgå till boken jag läser (tack mamma för att du lämnade kvar den!), "I ondskans spår". Fast den gör det lite läskigare att gå hem på kvällen när det är mörkt ute. I boken är det nämligen 5 tjejer i min ålder som blivit bortrövade, sexuellt utnyttjade och mördade :S
Men som sagt, nu ska jag fortsätta läsa!

krams.


Kanske inte den bästa bildkvalitén, men en bra familj är det allt!!


Jag hade tänkt att det här skulle bli ett "lagom" inlägg men nu är jag så trött att jag håller på att somna hela tiden... Ikväll åt jag middag på "Cheesecake Factory", fick ju presentkort dit av min värdfamilj. Maten var supergod, för att inte tala om cheescaken..men jag gör så att jag låter bilderna berätta.
Go' Natt
krams.


Maria, Camilla, Jag, Anne, Julia, Jule


White chocolat raspberry cheesecake

RSS 2.0