Fredag

Dagen flöt faktiskt på väldigt bra! Mycket lek bl.a. med små plastdockor. M var ganska mycket själv på deras rum, vi fick absolut inte komma in!! När hon var klar visade sig att hon hade byggt upp en hel värld med små hus, en restaurang, en leksaksbutik, doktor, museum, möbelaffär och en djuraffär. Så sen lekte vi där ganska länge. Jag och C spelade även lite på datorn, spelade Pettson & Findus och Kannan, kommer ni ihåg när Kannan gick på tv och det var barn som tävlade mot varandra i olika spel? Det var helt ok faktiskt, om inte annat så för nostalgi-känslan :)

Idag har det snöat igen och det har blivit kallare. Men det har i alla fall inte snöat så att det lagt sig på marken, skönt!!
Så hela helgen ska det vara kallt och sen ska det tydligen bli varmare igen..
Har pratat med Sophie ikväll, skönt att veta att hon är på samma sida atlanten och att vi nästan är i samma sits. Jag hade en bad day igår och hon hade en bad day idag, då är det skönt att ha nån att prata med som vet vad man snackar om!
Igår öppnade jag Emmas brev, (Emma, en kompis till mig gav mig ett brev när jag fyllde år som jag inte fick öppna förrän jag kände mig ensam i Usa), det var ett fint brev :)
Nu är det verkligen dax att sova!!
Hang on!
Kram Ida
(Ps. den här fina dikten fick jag av Emma Ds.)

A part of you has grown in me, and you see,
it is you and me together forever and never apart,
maybe in distance but never in heart.


Regn & Åska

Idag har regnet bara öst ner hela dan och åskat har det också gjort en del. Vet inte om det är vädret, men idag har det känts lite jobbigt. Ibland när jag hämtar flickorna från skolan är de så tysta och när jag försöker prata med dem och frågar saker så svarar de inte, bara ignorerar. Det kan göra mig galen när nån bara ignorerar en!! Men ofta blir det bättre när vi kommit hem och varit hemma ett tag, kanske är de bara trötta efter skolan.
Imorgon är de lediga så då börjar jag jobba kl 8. Kommer inte kunna vara inne på skype och msn när jag brukar för jag jobbar till 17.
Såg färdigt "Bedtime Stories" idag, den var väl helt ok, trodde den skulle vara bättre. Men en mysig film som man inte behöver koncentrera sig för att förstå (även om den inte hade svensk text ;)
Hang On!!
Ida

Skridskoåkning i vårvärme

Idag har det varit riktigt varmt ute, 10 C!! Och tydligen så hade tjejerna sagt till Madelaine imorse att de vill åka skridskor efter skolan, så jag och Madelaine bestämde att hon skulle hämta oss 10 över 3. Så när vi kom hem från skolan satt Madelaine i bilen och väntade, men då plötsligt ville de inte längre!! Jag trodde jag skulle bli knäpp, så var det nämligen sist vi skulle åka skridskor också. Egentligen är det nog mest storasyster som inte vill men då ska ju inte lillasyster vara sämre, för hon ska ju göra allt precis som storasyster! Så efter ett antal raseriutbrott från oss allihopa satt vi till slut i bilen på väg mot isbanan. När vi kom fram var storasyster fortfarande väldigt sur och fick för sig att hon skulle sitta på trottoaren, men efter lite lirkande från min sida följde hon med till isbanan. Vi tog på oss våra skridskor och gick ut på isbanan som hade smält lite i värmen så på vissa ställen var det ca 2 cm vatten..men det gick att åka ändå :P Och vi åkte länge för plötsligt var det jättekul att åka skridskor!! Jaja, skönt att det slutade bra i alla fall!
När vi kom hem lekte vi lite, och nu har klockan blivit alldeles för mycket igen...
Har förresten kollat upp ett gym som ligger 5 minuter bort, det verkar bra, ska nog gå dit och köpa ett medlemskort så fort jag har pengar!
På söndag ska jag äta middag med Bob & Sue, de kommer och hämtar mig här kl.1 så jag behöver inte vara orolig att jag inte ska hitta!! :P
Hang on!
Ida
Isbanan i Hyde ParkLekte lite med kameranLekte med kameran
Se, jag kan ändå ta rätt så många bilder trots batteriet på kameran. Men jag får ta en bild, sen stängs den av, vänta ett tag, sätta på den igen och jag kan ta en ny bild osv. Ser ni hur mycket vatten där var?? De två sista bilderna bjuder jag på, jag och Lilla C lekte lite med kameran ;)

Fettisdagen..

Tyvärr blir det nog ingen semla för mig idag, funderar på att kanske baka några till helgen, det är ju så gott!!
Jag har förresten fått mail från Bob & Sue, ska antagligen äta middag hos dem i helgen, trevligt!

Jag tror att det där med Hundtricket (ni vet den där filmen) faktiskt skulle kunna funka på riktigt. Chansen är liksom väldigt stor att man träffar folk när man är ute med hundarna. Idag träffade jag först en man som satt på en bänk, han undrade vad det var för ras på Elsa, (Jack såg han var en labbe), men jag sa att det var hittehundar så vi visste inte riktigt. Aha, va snällt av er sa han då och sen gick jag vidare. En liten bit framåt mötte jag en annan man som var ute och gick med sin valp. Jack är ju fortfarande lite valpig och vill gärna leka, så han drog fram till den stackars valpen och började nosa och busa direkt. Men det var ingen fara. Den här mannen undrade också vad det var för raser men som sagt det visste jag ju inte. Han berättade att hans lilla Golden Retriver valp bara var 11 veckor! Sen promenerade vi vidare :)
Förra veckan träffade jag en tjej (troligen barnvakt eller aupair) och 3 barn, barnen blev ju direkt förälskade i hundarna och stannade och klappade de ett tag..Som sagt, man träffar mycket folk.

Annars har det inte hänt nåt särskilt idag, ska passa flickorna ända till 9. Så det blir väl mycket lek ;)

Fick höra från Eva att Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling äntligen har förlovat sig!! Sen såg jag filmen där Kungen offentliggör förlovningen, visst verkade han lite nervös?! ;)

Äntligen är de förlovade, bröllop försommaren 2010!  Visst är hon vacker
på den här bilden! (Min kameraladdare har inte kommit än, nä..)


Pandora.com

Kika in på http://www.pandora.com en riktigt bra sida om du vill lyssna på musik, men inte riktigt  vet vad du vill lyssna på. Skriv in en artist du gillar och sidan letar upp liknande artister åt dig och skapar en spelningslista :) Try It!

Idag sov jag lääänge, jag är ju ingen morgonmänniska precis, eller vad säger du pappa? ;)
När jag ätit frukost och tömt diskmaskinen kom min värdmamma hem (det låter lite bättre, har förstått att det här med hostföräldrar har rört ihop det lite ;) . Vi skulle nämligen ha ett möte med min/vår områdesrepresentant, Michelle. Man kan säg att hon kommer vara min kontaktperson, så om nåt händer, om nåt inte känns bra eller så, så kan jag ringa henne! Sen är det också hon som fixar Aupair möten en gång i månaden, än så länge är vi bara 5 stycken i hennes grupp så det kan nog bli väldigt mysigt!! Michelle var jättetrevlig och efter att ha gått igenom allt, (jag får bara jobba 45 timmar i veckan, jag ska ta en kurs, hur det funkar i familjen etc.) så gick vi till Starbucks och drack varm choklad. Mest för att hon ville prata med mig själv också och för att lära känna varandra lite. Som sagt var hon jättetrevlig så det kommer nog bli kanon!!

När jag kom hem hade min värdmamma varit snäll och varit ute med hundarna så jag gick upp för att städa tjejernas rum. Har förstått att måndagar antagligen kommer vara de värsta, då har det ju gått en hel helg utan att någon städat där!! :P Men det gick rätt snabbt ändå, nu vet jag ju var allt ska vara och hur det ska se ut.
När jag hämtat de från skolan spelade vi kort, så det var en väldigt lugn eftermiddag!!
Tror bestämt att jag ska se Bedtime Stories ikväll!!
Hang On!!
Ida

Den här bilden har verkligen ingenting med dagen inlägg att göra..
Men ni vet ju att min kamera är ganska urladdad. Så eftersom det var
Oscarsgalan igår så tyckte jag att den här härliga bilden passar bra!!
(Kate Winslet & Meryl Streep, bilden är hämtad från Svensk Damtidnings hemsida.)

Och vinnaren är...



... Kate Winslet som blev årets kvinnliga huvudroll för sin skådespelarprestation i "The Reader" (bilden är inte från kvällens Oscarsgala)
... Sean Penn som vann priset för bästa manliga huvudroll för sin insats i "Milk"
..."Slumdog Millionaire" som  tog hem hela 8 Oscars! Bl.a. inom regi, music och best picture.
Vill du veta vilka de andra vinnarna är så kika in på http://www.oscar.com/oscarnight/winners/

Sarah Jessica Parkers klänning var amazing, som så många andras :)
Kika in på den här länken om du är intresserad..
http://www.wonderwall.com/movies/2009-Oscars-Arrivals-728.gallery?GT1=28135
Go' Natt!


Oscarsgalan!

Då var det dax för Oscarsgalan, den började egentligen vid 7, eller då började ett "röda mattan"-program så jag har spelat in det. Lekte kurragömma och spelade kort med tjejerna efter middagen så jag har inte kunnat titta förrän nu..
Tur att man kan titta på det man spelat in samtidigt som man spelar in, hängde ni med?? ;)

Köpte ny plattång idag förresten!! Äntligen!! Kostade bara 160 kr :) Under rubriken..Viktiga säkerhets instruktioner står det : "Never use while sleeping", det är ju inte precis så att man får för sig att platta håret när man sover, eller? Och den som får för sig att sova med en plattång i sängen..ja, det är väl mest korkat!?
Hang on!
Ida

Connie Talbot

Försökte lösa melodikrysset idag, det gick inget vidare..men den här lilla flickan var med.
Var bara tvungen att lägga upp ett klipp här!!


Visst är hon fantastisk!!!

Ps. Nu har jag varit på datorn alldeles för länge, hoppades att nån kanske vill prata på skype men icke!! Och nu har väl de flesta där hemma gått o lagt sig med tanke på att det är måndag imorgon..Vi hörs en annan dag! Ds.

Söndag

När vi väl kom iväg igår, fram emot eftermiddagen så var planerna totalt ändrade. Istället för att luncha på Pancake House tog vi bussen downtown. Vi åt kinamat på ett ställe som heter Panda Xpress sen gick vi till Borders, ett ställe där man kan köpa böcker, musik och filmer (tre våningar, ni kan ju tänka er hur  mycket där finns!!). Julia behövde en ny dagbok och en present till ett av sina barn. När vi varit där ett tag så bestämde vi oss att gå på bio, kul när det blir sådär spontant! Vi köpte biljetter till "He's just not that into you" och fast att det var 45 min kvar tills den skulle börja så kunde man gå in i salongen. Behöver jag säga att det var stort? Dessutom har man inga bestämda sittplatser utan man sätter sig där det är ledig helt enkelt. Filmen var jättebra, klart sevärd!! Trodde att det skulle vara en typisk romantisk komedi men icke! När filmen var slut ville Ann titta på huset som Batman tydligen hängde på (har inte sett den filmen), så efter att ha gått ett tag utan att vi sett det bestämde vi oss för att gå tillbaka. Och då, när vi vände oss om så sa Ann "Men där är det ju" haha, jaja så nu har jag sett det också.
Vi tog bussen hem och Ann följde mig hem. När jag kom hem tittade min hostföräldrar på en film som hette "Night on earth", inte lika sevärd... Idén var häftig, man fick följa taxibilar i olika städer i världen. Först var man i LA, sen New York, Paris, Rom och till sist Helsingfors. Och det utspelades vid 4 på morgonen. Men en väldigt speciell film, kan inte riktigt bestämma mig för om den var bra eller dålig.

Idag skulle jag, Ann och Julia ha bowlat men Julia har fått ögoninfektion så vi ska kanske fika här i Hyde Park istället.
Ann och Julia verkar vara två toppentjejer!! Så det känns bra att jag har träffat de, nu är det inte lika ensamt längre!! :)
Hang On!
Ida
  Här är lite bilder från Downtown, det är lite skillnad från storstäderna där hemma!! Den sista bilden är här i Hyde Park.
Ser ni vad mycket snö det har kommit?? Ruskigt kallt har det också blivit!! Fast jag har förstått att vädret där hemma är ungefär detsamma..
 

Till slut är här en länk till ett litet test mitt i denna Melodifestivalhysterin som är där hemma och som jag tyvärr inte riktigt kan vara en del av i år.
http://quiz.msn.se/quiz/midas/melodifestivalen/


Lördag morgon!

När tjejerna öppnade sina byrålådor med underkläder och strumpor och allt låg snyggt ihopvikt var deras kommentar "Awesome!" haha, tyckte det lät så kul!
Just nu väntar jag på att Ann ska ringa, vi ska nämligen äta lunch idag tillsammans med en av hennes vänner :D Vi ska gå till ett ställe som heter "Pancake House" och käka, ja det förstår ni nog ;)


Jag laddade hem "Bedtime Stories" igår så den ska jag titta på så snart jag har möjlighet. Det gick jättefort att få hem den, tog väl max 30 min. Lite skillnad från hemma, eller vad säger ni Olivia och Linnea?? ;P

Jag märkte förresten aldrig av nån snöstorm inatt, men det har i alla fall snöat..
Tack för alla kommentarer, det är så kul att se att ni läser mina inlägg! :)
(Suck, smileys överallt...måste vänja mig av med det..!!)

Hang On!
Ida

När jag, Olivia och Linnea var i Hbg och tittade på "Bröllopsduellen" gick
vi förbi det här trädet. Jag tyckte det var så häftigt så jag var tvungen att ta
en bild! (Borde kanske beskurit den lite, men men..)

P.s Mamma har skickat kameraladdaren nu!! Så håll tummarna för att den snart kommer fram! D.s


Pizza-Movie Night!

Yes, det har vi haft ikväll, pizza-movie night! Mina hostföräldrar skulle ha middagsgäster, så vi (jag och tjejerna) fick pizza och gick sen upp för att kolla på film. Vi såg Lejonkungen 1,5, den med Timon & Pumba, den var riktigt rolig faktiskt :D Sen tittade jag på Svärdet i Stenen, min favoritfilm när jag var liten, har inte sett den på flera år!! Helt otroligt vad man kan komma ihåg ändå... Tjejerna lekte häst ett tag och när jag sett färdigt Svärdet i Stenen var jag också med, vi campade med hästarna :P Kvällen avslutades med en film som heter Spectacular, var väl en helt ok film, om en kille som ville bli rockstjärna men som blev kickad ur bandet och fick börja i en körshowgrupp för att få pengar till en demo osv...

När jag hämtat tjejerna från skolan åt vi lite vindruvor (Celeste åt guldfiskar, små kex som ser ut som guldfiskar..) sen bakade jag och Maria chokladbollar som vi åt ikväll. Vi åt förresten även jordgubbar och vindruvor, mitt fredagsgodis :) Jordgubbarna var faktiskt himla goda!! Var lite skeptisk först men jag blev positivt överraskad!

Nu är det dax för mig att säga God Natt! Fast för er blir det förstås God Morgon eftersom klockan är 8.00 där hemma.
Hang On!!
Kram Ida

Spelade lite på flygeln idag, bl.a. den här låten som är sååå bra!!! Lyckades dock
inte göra det så här svängigt...Mina damer och herrar - Ain't Misbehaving!

 
Ps. Jag har förresten inte märkt av någon snöstorm, man kan ju hoppas att den inte dyker upp! Ds.


Snöstorm!?

Japp, tydligen ska det bli snöstorm ikväll, låter ju inte jättekul :/
Fick aldrig skrivit igårkväll, valde att titta på Legally Blonde 2 istället som var inspelad på boxen. Självklart somnade jag och fick bara sett halva filmen, så jag får väl titta färdigt på den ikväll :P
Jag rensade tjejerna klädbyråer (kan man säg så?), vek alla kläder de hade i lådorna, så nu ligger det i fina högar istället för i en enda röra!
Vet inte riktigt vad jag ska göra i helgen än, hoppas att Ann kan hitta på nåt, eller kanske Alana! Är riktigt sugen på bio!!
Kram på er alla!!!
Ida

Tänk när det är sådär varmt igen!! LÄNGTAR!!
Har inte tagit några nya bilder..sparar på kameran :P


Snö..

Hej!
Idag när jag vaknade var det snö utanför fönstret, jag som var så glad igår för att jag sett snödroppar. Men solen skiner i alla fall! Idag händer det inte så mycket mer än vanligt, ska ta kontakt med Ann och se om vi kankse kan göra nåt i helgen. Jag är väldigt sugen på att ta en tur downtown!  
Om nån vill prata med mig på msn eller skype så är det störst chans att jag är inne vid den här tiden (17-18 hemma hos er) eller mellan (20-21.30). Just so you know :)
Hang on!
Ida

Så här såg det ut när jag vaknade imorse och tittade ut genom mitt källafönster.

Snödroppar!!

När jag var ute med hundarna såg jag de första snödropparna!! Nu känns det verkligen som att våren är på väg (även om det snöade idag..) Gamla Charlie är så söt och långsam :D De har visst bara haft honom i 4 år, han är en hittehund precis som alla deras djur. Fick höra alla historierna om hur djuren är hittade ikväll, det är hemskt vad människor gör mot djur!! Annars har allt gått bra idag, har inte hänt nåt särskilt..
Pratade med Iskra innan och jag fick hennes låt som hon spelat in under hösten. Ska försöka lägga upp den här för den är såååå bra!!! Men jag vet inte riktigt hur man lägger in musik som inte är från youtube..
Hang On!
Ida

Promenad med Jack och Elsa. Går först en runda runt kvarteret med alla
tre hundarna, sen tar jag in Charlie och går lite till med Jack och Elsa

De första snödropparna!! Vet att bilden inte är nåt vidare, men jag hinner
bara ta ett kort med kameran sen stängs den av pga svagt batteri och jag
har glömt laddaren i Sverige :/

Här är en bild på Köket :) Det syns att städhjälpen varit där, inte lika mycket
kaos längre :P

Sist en bild på Elsa :) En jättefin hund! Hon hittades på gatan när hon var
ca 10 veckor!!!

Ps. Det gick inget vidare med Iskras låt, men så fort jag får möjlighet ska jag
lägga in den!! :) Ds.

Onsdag..

Min dag, jag är nämligen ett onsdagsbarn ;P
Det har inte hänt så mycket idag, städat barnens rum och bäddat rent i sängarna. Städhjälpen är här idag, hon ska tydligen vara här i 8 timmar!! Det är ett stort hus.
Jag ska snart käka lite lunch och sen gå ut med hundarna, efter det kikar jag in på skype och msn, just so you know! :)
Tog lite bilder från Camilla som jag träffade i New Jersey och som "bara" bor 2,5 timmar från mig.
Jag och Camilla vid Rockafeller Center
Jag och Camilla vid Rockafellar Center

Kvällen vi var på Wallmart 
Kvällen vi var på Wallmart och åt tacos på
en mexikansk restaurang

Första riktiga jobbdan till ända

Nu sitter jag i sängen och är ganska slut! Klockan är 21.30, inte ofta som jag kom i säng så tidigt hemma... :P Det gick bra att hämta flickorna, när vi kom hem åt vi lite pasta och Maria gjorde läxan. När vi var klara började vi leka "varg-leken" igen alla tre är vargar helt enkelt, mitt namn är starpop, Celestes är Greypop och Maria är alla de som jag och Celeste inte är.. Efter ett tag började vi istället leka häst och gissa vem som var hästen....mitt namn var Beauty och jag var Celestes häst, så imorgon blir jag inte förvånad om jag har lite träningsvärk :P

Jag har glömt kameran i jackan och den är där uppe så det blir ingen ny bild idag, men jag letar upp något annat trevligt :)
Hang On!
Ida

Det blev en musikvideo med en artist som är en riktig favorit!! Skönt att lyssna på
lite svensk musik när man är "over there".


Eftersom jag vet att många inte är så förtjusta i Håkan kommer här en musikvideo till.
En Abba-låt som jag inte tror är så känd men som jag tycker är ganska kul :) Håll till godo!

Solskensdag

Idag är flickorna i skolan. Ska hämta dem om en halvtimme ungefär. Har städat deras rum och tvättat lite kläder i förmiddags. Har också varit ute med hundarna..det såg nog himla kul ut! Tre hundar varav två pigga och en gammal långsam :P Men det var härligt väder så det blev en skön promenad!
Har även ringt en tjej som heter Ann som också är AuPair här i området, hon ska gå med mig och hämta flickorna. Det är skönt att ha fått kontakt med nån i närheten. Vi skulle kanske hitta på nåt i helgen :D
Det blir tyvärr ingen bild nu, men kanske ikväll :)
Hang On!
Ida

16 Februari

Idag har det varit mycket bus och lek :) Lekte "varg-leken" ett tag imorse, en favoritlek... Det har varit jättefint väder idag så vid lunchtid körde Phil oss till Subway där vi åt, sen gick vi till parken och lekte en Prinsess-monster-riddarlek ;) Och lite annat, sen gick vi hem lekte lite i parken precis vid deras hus också, var ute i ca 3 timmar. Först var det tänkt att vi skulle åka skridskor men Maria var sååå emot det och då var Celeste det också.. så till slut blev det lek i parken istället och både Maria och Celeste tyckte att det hade varit roligt hela tiden. De var förresten lediga idag för att det var "President Day", imorgon ska de till skolan, jag ska följa med imorgon bara för att se rutinerna och så, sen kommer det vara Madelaine som fixar det. Tittar på Chicago nu, den är såå bra!! :) Snart time for some sleep.
Hang On!
CharlieJack - Inte den bästa bilden kanske...Den stora trappanFlygeln
Det här e Charlie och Jack (Elsa har jag inte fångat på bild än) och en bild på den stora
trappan och flygeln som de har :) Inte de bästa bilderna men ändå..

God Morgon!

Så var det måndag morgon, min första jobbdag. Ska upp och äta frukost nu, tänkte bara lägga in lite bilder på mitt rum och så :) Solen skiner idag!!
Hang on!

Promenad i Hyde Park Det är tydligen en känd arkitekt som byggt det här huset, synd att jag inte minns hans namn.. Mitt rum Rummet Rummet  Min säng, halva iaf och ena hörnan ;) Här e lite bilder från området och mitt rum :) Klicka på de så blir de större!

Slappdag!

Idag har jag äntligen packat upp så nu känns det mer som att jag faktiskt ska bo här och inte är här på besök. Tjejerna väckte mig med frukost på sängen idag sen låg vi i min säng och tittade på tv i två timmar :) Zoey 101, med Jamie Lynn Spears :P Upptäckte förresten att det var jättemånga Supernatural inspelade på boxen!! Så nu vet jag vad jag kan göra om jag inte har nåt att göra ;D
Annars har det faktiskt inte hänt så mycket, eller tja jag har busat med tjejerna, kollat tv och så. I fredags körde Madelaine och flickorna mig runt i området och ner i Downtown. Shopping på Forever 21 och Urban Outfitters väntar + många andra ställen så klart!!
Hade ett litet "möte" med Madelaine och Philip (mina hostföräldrar, de jag bor hos. Philip är alltså min hostpappa och Madelaine min hostmamma). Gick igenom lite regler för mig, som när jag ska vara hemma på kvällarna (min curfew), vad barnen har för regler, vad jag förväntas göra etc. Det känns som att man har lite bättre koll nu :)
Här kommer lite bilder från New Jersey/New York
     

    

Klicka på bilden för att förstora den..Välj dem du tycker ser roliga ut ;)
Nu är klockan halv 12 här, dax för skönhetssömnen.
Hang on!!
Ida

Writing from Chicago

Nu är jag äntligen i Chicago och det känns såå bra och såå sjukt! Flickorna är underbara  :)
Landade i New York i måndes kväll och har bott på hotell i tre nätter. Träffade jättemånga andra aupairer där och hade roliga lektioner. Var även inne i NYC i tisdagskväll på en guided tur (bilder kommer men inte ikväll). I onsdags var jag på Wallmart :P Snacka om låg kvalitet!! haha
När jag skulle flyga till Chicago i går så var planet försenat ca 3 timma så det var mycket väntan men jag kom fram till slut och jag hittade Philip (min hostpappa) på flygplatsen.
Är rätt trött och har inte så mycket batteri kvar, men en liten uppdatering iaf :)
Puss på er alla där hemma!
Hang On!
Ida

I'm leaving

Jag borde nog egentligen sova nu..fast å andra sidan har jag tänkt att det gör inget om jag är trött imorgon för jag ska ändå bara sitta på flygplan hela dan, och det är kanske bra att kunna sova lite då. Fick sett Beck ikväll iaf :) Samtidigt som jag skrev färdigt det där arbetet. Sån e jag, allt görs i sista sekunden.
Jag hoppas jag har packat allt nu..men jag är inte säker.
Nu ska jag ta en dusch i alla fall, sen får vi se om jag går och lägger mig.
Vet inte när jag hör av mig nästa gång men jag ska försöka att uppdatera, kanske redan imorgonkväll!
Hang on there!
Ida

Feels strange

12 timmar kvar..

Nu är det mindre än 12 timmar kvar tills vi kör hemifrån med siktet ställt på Kastrup! Har packat hela dan och tror att allt är färdigpackat nu, förutom vissa smågrejer. Det har verkligen varit fullt upp.

I fredags var jag ju ute med ett par kompisar, himla roligt hade vi! Tack tjejer för en fin kväll! Lägger in en bild sen...
Igår kväll var släkten här och sa adjö! (Förutom alla stackars sjuklingar).

Nu ska jag skriva färdigt Pre-Departure Projectet som skulle vara färdigt för längesen..
Hang on!!
Ida

Thanks girls!

My travelfriend!




Här är bilden på resväskan, som lovat. Än så länge är den tom, eller rättare sagt full av tvätt, nytvättad sådan. Det är iaf en bit på vägen.. Ska göra mig iordning nu, sen ska jag o lil'sis på Fyrverkerimakarens Dotter på Helsingborgs Stadsteater, grymt bra! Synd bara att jag inte hinner träffa Robban, BoG, Vivan och alla andra fina människor på stadsteatern! Men är det party så är det ;)
 Förresten, jag tänkte börja med en ny grej var fredag..eller lördag, fast jag tror fredag..Ni får se när jag kommer hem, ska allt hinna skriva ett inlägg då oxå!
Kram så länge

Ledig!?

Ja, man kan väl säg att jag är ledig idag, jag ska i alla fall vara hemma hela dan. Förutom ikväll, då ska jag först på teater med lillasyster och sen blir det utgång för hela slanten! Idag ska jag tvätta lite, men framförallt sortera, stryka och förhoppningsvis börja packa..! Hoppas jag klarar mig med en resväska så jag kan shoppa myyycket i USA! Lägger in en bild på resväskan sen, om nån är intresserad haha
Vi fick förresten vår nya trappa igår, belv faktikst väldig fint :)

Nu är det dax för en liten dusch!
Be right back!

Nya trappan, visst är den fin!

Tomorrow its FRIDAY!!

Då var man hemma igen, har precis ätit och är mätt och belåten! Det var jättmysigt i Helsingborg, var såå kul att träffa dem! Emma var också med så det var ju en trevlig överraskning :D Vi var och fikade på Mezo. De har världens godaste kladdkaka!! Ett hett tips!
Imorgon ska jag faktiskt vara hemma hela dan, så då kanske jag kan börja packa lite grann i alla fall. Sen blir det teater och Partey på kvällen!! Det blir sista utekvällen för mig på lääänge!


Studentfoto!

Idag har jag hunnit med en hel del! Jag har tvättat, varit på förskolan och lämnat nycklar, och tagit studentfoto! Bättre sent än aldrig säger man ju :) Har väntat på att jag skulle bli av med min tandställning och nu är jag ju det! Hoppas verkligen att de blev bra! Är inte så bra på att "modella", känner mig alltid lite bortkommen när man sitter där och lutar huvet si och håller ner hakan så, haha men de blev nog fina!
Är det nån som har sett "Judge Judy" på tv4? Typisk amerikansk realityserie!! Rätt underhållande faktiskt!

Nu ska jag ner till Helsingborg och träffa lite kompisar, trevligt!!

Jag ska bl.a. träffa den här fina tjejen :)

Så går en dag av våra liv och kommer aldrig igen

Som Jonas Gardell skulle säga. Och så känns det verkligen, fattar inte riktigt hur jag ska hinna med allt, tvätta, packa, träffa kompisarna en sista gång, alla kunde ju inte komma på avskedmiddagen. Men det löser sig nog, det gör det alltid, som Timbuktu skulle säga. Idag har jag iaf träffat Marie och faktiskt hunnit tvätta några maskiner!
Idag fick jag också en dvd från Stockholm Gospel Festival, (jag var där i somras) och det var riktigt kul att titta och lyssna förstås :D "When all Gods children get together" är helt klart min favorit, den sjöng vi tillsammans med Walt Whitman och det är sånt drag i den! Och den sången får faktiskt avsluta bloggen för idag! Nu ska jag se om jag orkar skriva lite innan jag går o lägger mig.
Hang On!
Ida
 


Här, med Walt Whitman och Soulchildren of Chicago, inte helt från början men
grymt bra!

Onsdag..!!

Kan inte fatta att det redan onsdag! Och det känns som jag har tusen saker att fixa... Jag har iaf satt igång o tvätta idag! Har inte hunnit så långt, men ändå. Senare ska jag träffa Marie och fika lite, ska bli himla trevlig :) Var längesen vi sågs nu.

Utanför fönstret har det börjat snöa..vet inte om jag ska vara glad för det?!


Jag har en del att tvätta :/ Men nu är jag iaf igång!

Picture of Me

Här kommer bilden på nya frisyren som jag lovat, inte så stor skillnad men ändå ;P
Mitt Pre-Departure Project får allt vänta till imorgon (sååå typiskt mig att skjuta upp det ännu mer!), men imorgon tänkte jag faktiskt ringa Anna som varit aupair i familjen tidigare. Förhoppningsvis kan hon hjälpa mig med lite frågor!
Nu ska jag faktiskt, hör och häpna gå och lägga mig! Fast kanske det blir lite film i sängen...
Sov Gott!
Ida

Ida is doing a Zoolander ;D Ännu en dålig webbcambild jag vet...

Vi sitter i samma bil

Tro det eller ej, men jag sitter faktiskt i bilen just nu. Mamma skulle köra Olivia till Svalöv och vill ha sällskap på vägen hem och som den snälla dotter jag är ställde jag upp fast att jag kankse inte har tid egentligen. Så nu kör vi på motorvägen på väg mot en riktig håla, där det trots allt finns två himla bra skolor! Svalöfs Gymnasium, där min lillasyster går, och Fridhem som är en folkhögskola med riktigt bra linjer som t.ex. teater, film, musik, skrivarlinje m.m.

Idag, har jag förresten fixat internationellt körkort, efter att ha kört runt och letat ett tag fick pappa komma och hjälpa mig hitta rätt. Väl där var det inga problem! Jag var också hos tandläkaren och fick min otroligt snygga bettskena ;) Tur att jag bara behöver den på natten, för jag kan absolut inte prata med den i munnen!

Då var nöjet avklarat, dax att göra lite nytta...iaf ett litet tag...
See you!
Ida

Snygg bild, aight!? Tänkte lägga in en bild på mig i bilen..men den blev
inge' bra.

Pre-Departure Project...

Nu är jag hemma igen, nyfrissad och allt :) Alice hängde med hem, har precis druckit lite hallonsmoothie, gott gott!
Lägger in en bild på nya frisyren sen, när jag orkar.
Nu tänkte jag göra färdigt mitt Pre-Departure Project..jag får inte gå och lägga mig förrän det är klart!! Är så seg på att komma igång...Men nu är det dax!!
See you later!
Ida


Ny frisyr?!

Om exakt 45 minuter ska jag vara hos frissan, och här sitter jag i morgonrock o pyjamas!! Måste köra om 25 minuter så det är väl egentligen dax för mig att leta upp lite kläder.
Grått och trist är det ute, det kunde ju varit sol iaf!
Tillbaka till frissan! Vet inte alls hur jag ska klippa mig, nån mer som har det problemet när man går till frisören? Jag har det nästan alltid! Antingen blir det att fortsätta spara eller så klipper jag av det igen...ni får se när jag kommer tillbaka helt enkelt :)
Hare bra!
Ida

Så här såg det ut när jag klippt mig inför studenten!

One week left!

Äntligen är tandställningen borta! Som jag väntat på det! Det känns väldigt konstigt, men jätteskönt :)
Tänkte även fixa internationellt körkort idag, men när jag kom ner till hbg så körde jag runt på Berga hur länge som helst, sen visade det sig att Motormännen flyttat, fast jag hittade inte ändå. Får göra ett nytt försök imorgon helt enkelt, så lätt ger jag inte upp!

Imorgon är det dax för ny frisyr, det är verkligen på tiden! Ner en sväng till tandläkaren ska jag oxå och fixa lite till innan jag är helt klar. På hemvägen ska jag plocka upp Alice så får hon följa med mig hem och se på när jag tvättar och packar, eller skriver det där lilla arbetet (har inte riktigt bestämt mig än..).

Fick förresten mail idag från en Henriette från Danmark som ska åka med samma plan som jag från Kastrup :) Kul att det är någon mer med så man inte är helt ensam! Fick även mail från sts att det är tre tjejer till från Sverige som kommer åka med samma plan från Frankfurt. Kul kul!!
Kan inte fatta att det bara är en vecka kvar tills jag åker, detta är alltså min sista vecka i Sverige på ett år!!

Nu är det dax för lite käk, sen får vi se vad kvällen har att bjuda på..
Hang on!
Ida

Är det inte fantastiskt ;) Bilder med webbkamera blir ju aldrig riktigt bra,
men vad gör man inte?


ÄNTLIGEN!

Nu har jag fått tillbaka mitt internet, var tvungen att systemåterställa datorn men nu funkar det iaf!! :)
Jag och mamma hade jättetrevligt i Stockholm. När vi kom upp bjöd Ulla & Henry på varma mackor och te, gott! På lördagen åkte jag och mamma in till city, gick ganska länge i Gamla Stan. Mot eftermiddagen skulle vi leta upp Oscarsteatern för att se om det fanns biljetter kvar till "My Fair Lady" men när vi väl kom dit så stod det att Helen Sjöholm var sjuk så vi bestämde oss för att se "The Producers" som gick på Chinateatern på söndagen. Istället för My Fair Lady gick vi till gallerian och åt lite, kikade in på Top Shop och gick sen en sväng på NK. Det var rea överallt, hittade en kashmirtröja från Malene Birger som var nedsatt 70%!!
På söndagen var vi lediga hela förmiddagen och tog det väldigt lugnt! Runt 13.00 hämtade vi våra biljetter till The Producers, sen var vi inne på Urban Outfitters, denna underbara butik! Hittade en klänning och en blus på rean ;D
Efter en kopp varm choklad bar det iväg till teatern, som för övrigt var väldigt bra, lite lång bara.
Måndagen började med ett besök på Amerikanska ambassaden, efter två timmars väntande och en del kontroller fick jag äntligen mitt visum (eller det skickade hem dagen efter..). Vi mellanlandade hos Ulla & Henry ett tag innan vi skulle ta oss ut till Arlanda för att flyga hemåt.

Nu är allt fixat för resan! Så denna veckan blir det till att tvätta, packa och hinna träffa lite kompisar. Hade avskedsmiddag i fredags, himla trevligt!! Men det känns lite konstigt att man inte kommer träffas igen förrän om ett år! Det var extra kul att träffa Elin som jag inte sett på vääääldigt länge!

Det får räcka för nu! I'll be back!
Ida


Tyvärr hade vi inte så här fint väder, mest regn och slask, men det stoppade
inte oss för en tur i Gamla Stan.

RSS 2.0