Hemlängtan...

Gaah, har haft sån hemlängtan de senaste dagarna så jag blir knäpp. Det värsta är att man inte kan sluta tänka på det. Men som tur är har jag goda vänner här, är man med de som glömmer man (äntligen) bort det för ett tag!
Annars är allt faktiskt väldigt bra, (snacka om att känslorna åker berg&dalbana), det rullar på som vanligt. Och jag är förstås väldigt glad över att vara här, Chicago är en jättehärlig stad och med härliga vänner så känns det trots allt bra.

Idag har det inte hänt så mycket, var på Starbucks ikväll och kurerade mig mot hemlängtan. Trevligt, trevligt! Imorse när jag skulle städa tjejernas rum så förberedde jag mig på ett bombnedslag, det är alltid stökigast på måndagarna eftersom ingen har städat under helgen. Men det var långt värre än jag trodde :-O Fast jag har börjat lära mig städa ganska fort så efter drygt en timme såg det någorlunda bra ut igen. Fast jag hoppas att de ska flytta in i sina "egna" rum nån gång under året, just nu delar de rum, känns som att det blir lite lättare att hålla ordning då och att be de städa själv, fast vad vet jag.

Det blev kanske lite rörigt idag, men hur jag skriver beskriver nog rätt bra hur det känns, alltså lite rörigt just nu.
Saknar er därhemma såå mycket!!
Kramar Ida

Lisas sista kväll i Chicago, det är kvällar som denna som gör att man verkligen
trivs!

Le, så ler världen mot dig. Är det inte så man säger? Det är ju värt ett försök
i alla fall.

Snö!?!

Jaha, så har det snöat igen!! Ganska mycket, tjockt och fint lade det sig på marken... fast jag tror att det mesta har töat bort till imorgon, tack och lov!!!

Idag har jag bowlat med Anne och Julia. Det var Annes aupair-grupp som skulle göra det på sitt aupair-möte och jag o Julia hängde på :)
Vi var på ett ställe här i Hyde Park, helt ok ställe! Fast de hade inga datorer som räknade poängen så det fick man klara av själv! Kul var det iaf! Nån strike och lite fler spärrar.

Efter bowlingen gick vi till "Tresure Island-Americas most European supermarket", vet inte om det kändes så europeiskt precis, men det känns väldigt fräscht och där fanns mycket att välja på. Vi köpte med oss lite frukt och bär. Sen bar det av hem till mig för att titta på film. Mysigt!

Nu skiljer det återigen 7 timmar mellan mig och er där hemma. Ni har väl inte glömt att vrida fram klockan? ;)
Go' natt på er! (Eller god morgon..??)
Ida

För att bowlingskor är så fina och för att bowling är så kul :)


Anne och Julia gillade också bowlingskorna :P

1. 2. 3. 4. 5.
Lite pics'.
1. Skorna. Ser bowlingskor likadana ut i hela världen?
2. På väg mot min första strike!
3. My team - Los Muertos
4. Hand dryer, tyvärr funkade den inte. Kul med "Old School" ^^
5. Full koncentration när man räknar poäng!

Det blev en grön..!

Nu har jag den äntligen, en grön och fin Ipod. Här finns en hel Apple-butik, så jag och Julia åkte dit och, tja efter att ha tittat  lite så kändes den gröna bäst!

När vi kom downtown var vi båda ganska hungriga så vi gick till Macys "The walnut room" för lite lunch. Jag åt kycklingbröst med potatismos, sås och grönsaker. Man kunde även få svenska köttbullar, men det får bli nästa gång. De är ju säkert inte lika goda som mammas eller mormors i alla fall ;)
Vi kostade även på oss en dessert, nämligen chokladkaka. Vår servitör Brian, var en väldigt trevlig prick! Man kände sig verkligen uppassad! Sen kostade det ju lite mer, men jag och Julia har bestämt att vi ska kosta på oss det en gång i månaden!

Passade tjejerna ikväll, det gick bra..ända tills föräldrarna kom hem och tjejerna inte låg i sina sängar. Aj, aj, aj! Mamman blev väldigt irriterad :S Hoppas att det har gått över till imorgon...

Nu ska jag kolla in min nya investering!!
Go' Natt!
Ida

Tyvärr, det blev ingen lila, utan en härligt grön!!

Julia hugger in på desserten.
1.
 2. 3.
1.Macy's, känns lite som NK.
2.Här kan vi snacka stora gosedjur ;)
3.Köpte även ett par solglasögon idag, kände att jag behövde ett par lite mer neutrala.

(Fler bilder finns på http://kristallregn.bilddagboken.se)


Friday!

Ikväll blev det bio, det var ju faktiskt ett tag sen. Vi tittade på "Duplicity" med Julia Roberts och Clive Owen. Helt okej film, lite förvirrande i början, men jag vet inte om det beror på att man inte hänger med helt i språket.
Innan vi bestämde oss för att gå på bio var vi på Potbellys här i Hyde Park och åt.

Sen har jag varit på McDonalds också idag, med Stora M och Lilla C. Är fortfarande inte så haj på att beställa mat där (eller på andra ställen), har alltid lite problem med att förstå vad de menar :P Men till slut blev det rätt i alla fall!

Nä, klockan är lite för mycket här, bion var inte slut förrän 1 sen slängde vi oss i en taxi hem. Den sista filmen började faktiskt 00.10, kan man gå på bio så sent hemma? Det blev ingen Ipod ikväll, så det blir nog imorgon då jag och Julia ska göra stan osäker igen!!
Kram på er alla!!
Ida

Clive Owen och Julia Roberts, måste väl ändå säg att det var den stora
händelsen idag.

Starbucks-kväll

Yes, ikväll var det åter dax för ett besök på Starbucks! Anne är äntligen på bättringsvägen, den stackaren har haft feber. Imorgon är det downtown som gäller, kanske jag kommer hem med en ny Ipod...vem vet? ;)
Vi tänkte även äta ute och sen kolla på "Twilight", fredagar är myys!

Mitt pianospelande går riktigt bra, är faktiskt väldigt stolt över mig själv :D Kan snart spela hela menuetten av Bach och "If I ain't got you" av Alicia Keys. Så jag funderar faktiskt på att köpa en ny "modern" sång i helgen.


Är sååå sugen på en, vet bara inte vilken färg...kanske blå, eller...grön, eller....
ja, vi får väl se om jag kommer hem med en imorgon


Hemlängtan..

Det gick bra att lämna flickorna på skolan idag, trots att det innebar tidig morgon för mig. Men det betyder också att jag fick gjort lite mer än vanligt..eller rättare sagt hade lite mer tid över ;)

Har varit lite seg idag, haft lite hemlängtan. Finns så mycket man saknar, t.ex. ferrari-bilar!! På tiden att jag tar mig ut till Ikea och ser efter om inte de har det, eller nåt annat svenskt gott godis.

Julia kom hit ikväll, hon hade med sig lite choklad för att göra mig på lite bättre humör ^^ Trevligt hade vi!
Nu (även om klockan är lite för mycket), ska jag sätta på en film sen väntar skönhetssömnen.
Nighty!
Ida

Pratade med den här goa tjejen på msn också idag. Kul att höra från er! :)

Chipotle!

Chipotle är nog en ny favorit. En kedja med tacos, burritos, fajitas osv. Smarrigt!! Jag och Julia åt kvällsmat där ikväll, mysigt! Hade väldans trevligt! För övrigt har vädret idag varit väldigt skumt, ganska varmt men grått och trist och små skurar lite now and then.
Spelade lite piano idag också, hade tänkt försöka öva minst 30 min. var dag, så jag kommer vara bättre än någonsin när jag kommer hem! ;D
Ciao!
Ida

Julia och Jag :)

Från förra gången på Chipotle, jag lärde mina tyska vänner lite svenska...

Lyssna! Njut!

Spelade piano idag. Den här låten närmare bestämt
If I ain't got you - Alicia Keys

Visst är hon underbar!

Annars har det varit en ovanligt lugn dag! Pratade med mor min och lillasyster innan idag, alltid lika kul :)
Resplanerna till Santa Monica har ändrats lite och jag kommer antagligen åka en vecka tidigare än vad jag tänkt. Så om allt går som jag vill firar jag och Sophie valborg tillsammans :D
Ciao!

Supercalifragilisticexpialidocious

Träffade Bob & Sue idag, de bjöd med mig till "Mary Poppins". Den var sååå bra!!! Skulle kunna se den flera gånger om! Lite krångligt med engelskan var det dock, men jag förstod vad det handlade om så det var ju inte så illa. Scenografin och ljuset var jättesnyggt gjort och skådespelarna och dansarna var riktigt bra!
Innan musikalen började var det tänkt att vi skulle äta på Macys men vi var lite tidiga så de hade inte öppnat. Så vi gick till Chicago cultural center och kika lite, tog lite broshyrer. På väg tillbaka till Macys gick vi in på ett ställe som heter Hottix där man kan få teaterbiljetter för halva priset. När man skrev upp sig på email-listan så fick man en present. Man fick välja mellan 4 olika skivor (med musik från olika musikaler), jag valde Mary Poppins, tyckte att det passade. ;)
Tillbaka på Macy's, som är STORT, påminer lite om NK i stockholm faktiskt. Där åt jag en frukt-tallrik med bl.a jordgubbar, ananas och vindruvor. Gott!
Så gick vi då till Palace Theater och såg den fantastiska musikalen. Jag köpte ett program, som sig bör. Funderade även på att köpa ett Mary Poppins-paraply, ni vet med ett papegojhuvud, men det kostade 40 dollar...lite to much.
Efter musikalen gick vi till en hotellrestaurang för att beställa nåt att dricka.
De är så snälla, Bob & Sue! :D

När jag kom hem, lyssnade jag på min nya skiva! När jag hade ätit lite middag, träffade jag Ann på Starbucks, hon hade feber :( Efter Starbucks gick Ann hem och jag gick för att möta Julia på busshållplatsen. Sen gick vi hem på mig och tittade och lyssnade på Astrid Lindgren (Pippi, Lotta, Ronja..) Trevligt värre! :)

Supercalifragilisticexpialidocious
(superoptimistiskttoppipangfenomenaliskt, som det heter på svenska)
Kram Ida

Programmet :)


Scenen. Det var en väldigt fin teater!

 
Supercalifragilisticexpialidocious. I LOOOVE!!!


Shopping!


Linne och Jeans från H&M

Linne, H&M

Kofta, Urban Outfitters

Tröja, Urban Outfitters

Musikbutiken och vad som inhandlades, Glass på ColdStone, Stora M och Lilla C

Jag och Julia var och shoppade idag! Var inne i en jättemysig musikbutik, man kunde hitta allt där! Föutom instrument, de sålde bara noter, allt från klassiskt till pop&rock. Själv köpte jag notpapper, easy piano classics och Alicia Keys "If I ain't got you". Efter shoppingen gick vi till ColdStone och åt världens godaste glass!
Väl hemma kom Stora M och Lilla C ner på mitt rum ett tag, de hade ju inte träffat mig på hela dagen, katastrof! ;D

Pratade med Philip idag, så nu ska jag bara boka biljetten till LA!! Åker antagligen den 6 maj och åker tillbaka den 10 :D
Pussar och Kramar
Ida

Friday

Så var det fredag igen. Shopping imorgon och "Mary Poppins" på söndag med Bob & Sue. Känns som det kommer bli en bra helg!

Tjejerna var lediga från skolan idag, så vi har lekt hela dagen. Har upptäckt att jag numera tycker det är väldigt tråkigt att leka, men så är jag ju snart 20 så det är kanske inte så konstigt. :P Men egentligen "slutade" man ju leka för att det ansågs barnsligt (när man var runt 12), fast att man fortfarande tyckte att det var kul. Så man har inte upptäckt att man faktiskt tycker det är tråkigt..förräns nu då. Men det är klart, det beror ju på vad för sorts lekar ;D

Träffade Ann och Julia ikväll, vi snackade en massa. Visade varandra var vi bodde på Google Earth. Bilden från "hemma" var jättebra, saknar! Men det var kul att visa dem :)
När jag kom hem igen pratade jag med Andrea på Skype. Såå kul att höra hennes röst och se henne live :) Några goa skratt blev det allt också!! Efter ett tag loggade även Sophie in och vi kunde prata alla tre :) Trevligt!!
Puss och Go' Natt
Ida



Cornelisdag

Jaha, idag har det faktiskt inte hänt nåt särskilt alls. Claudia fyllde 20 idag men det var inget vi firade, kanske till helgen! Jag har lyssnat på käre Cornelis hela dagen, pratat med Sophie på skype och Olivia på msn, trevligt :D

På söndag ska jag träffa Bob och Sue igen, vi ska ut och äta lunch och sen gå och se "Mary Poppins", de bjuder..
Nä, som sagt, har inget särskilt att berätta. Hoppas ni haft en intressantare dag hemma :)
Kramar
Ida


Vis-tokig

Kanske är det för att jag är så långt bort från Svergie som man blir lite extra patriotisk och tycker extra mycket om det som är typiskt svenskt men i vilket fall så är jag väldigt mycket inne på Cornelis Vreeswijk, Allan Edwall, Lisa Ekdahl och andra svenska artister med fina visor. Gärna typiska svenska visor i moll, som "Trogen vän" från Rasmus på luffen...kanske är det därifrån jag blivit vistokig. I vilket fall så är det faktiskt ganska trevligt :)

Jag funderar skarpt på att köpa en gitarr här! Kan ju skeppa hem den när det är dax att åka hem, de är faktiskt billigare här! :)

Ikväll åt jag på Chipotle, en mexikanske snabbmatsrestaurang kan man väl säg. Jag åt tre små tacos med kyckling, tomat, majs, guacamole och annat gott. Det är sista kvällen som Lisa är här, hon åker nämligen hem imorgon så vi fick ju hitta på nåt extra! När vi ätit våra tacos och burritos gick vi till Dunkin' Donuts och åt glass. Julia köpte också hålen i Donutsen, dvs den "degklumpen" de trycker ut för att få hål i donutsen. Aldrig mer ska jag äta dem!! Fruktansvärda!!

Hönan Agda - Cornelis Vreeswijk

Det här är ju inte precis en av dem där fina visorna i moll. Men jag har faktiskt
aldrig hört Cornelis själv sjunga den här förrän nu. Och han gör det ju så himla bra :)
Lyssna!

Badat fötterna i Lake Michigan!

Bråkade med stora M idag...igen!! Tror hennes tonårshumör har kommit lite tidigare, fast det är klart de säger ju att puberteten kryper längre ner i åldrarna. Hon brukar dock vara väldigt bra på att säga förlåt på kvällen, innan hon går och lägger sig och ger mig en godnatt-kram! Då är det lätt att glömma (förlåta) att hon sagt att hon hatar mig tidigare under dan. Visserligen tar dessa små utbrott på krafterna och jag vill inget hellre än att åka tillbaka till Svergige men oftast varar det inte så länge, tack och lov!!
Börjar vänja mig väldigt mycket och numera är det vardagsmat att höra polissirener varje kväll, se skyskraporna från downtown när jag tar en kvällspromenad till sjön, sitta på starbucks till kl.22 då de stänger. Det här innebär också att jag trivs mer och mer eftersom det känns mer och mer som nåt man kan kalla "hemma". Pratade med la Familia idag, det var lääängesen sist! Och jag kan säg att jag saknar dem! Men det kommer man ju göra hela året, utan att det behöver kallas hemlängtan. Det är visar ju bara att man älskar dem (och alla andra jag kommer sakna hela året)! En bra saknad :)

Det har varit ca 20 grader idag, långt in på kvällen (trots att solen gått ner, galet!!), så efter en tur till Strabucks med Ann, Julia och Lisa gick vi en promenad ner till sjön. Och jag kunde ju inte låta bli att bada fötterna ^^ Det var svinkallt!! Men härligt!
Sleep tight, don't let the bedbugs bite! :)
Ida

Det här är lite bilder från New Jersey. Jag, Henriette (Danmark), Salome (Argentina)


Detta är Tracie, det är hon som ser till att allt funkar! Hon var även vår "lärare"
ibland. Påminde väldigt mycket om Fransesca (regissören från stadsteatern).


Rasmus på luffen

Har sett nästan hela Rasmus på Luffen på Youtube, hade glömt hur bra den var! Nu har jag ju dessutom läst boken, den är faktiskt lite bättre. Jag kommer sakna den svenska sommaren! Men jag ska nog överleva ;)
Idag jobbade jag till 22, så jag fick stoppa tjejerna i säng, betydligt lättare den här gången!

Nu har jag kollat lite flygbiljetter till LA, så om det är ok med mina värdföräldrar så ska jag nog åka till Californien mellan den 6-11 maj för att hälsa på Soohie :D Hoppas, hoppas!! Mitten av mars är ju faktiskt förbi så det är inte så långt till maj..

Hang on!
Ida

Rasmus på luffen
De två första minuterna bör ses! Jag känner att jag och Oscar är lite lika ;)

För den som orkade/hade tid att se hela filmen: Visst är det ett bra klipp!
När de diktar ihop "Jag drömde inatt" och Oscars härliga kommentarer, som
"Ja, du sjunger bra du också".  Inatt ska jag drömma om äkta svensk sommar.

När våren kom till stan

Idag känns det verkligen som att våren kom för att stanna! Men man ska inte ropa hej förrän man är över ån, så vi får väl se. Varmt och fint var det i alla fall!

Jag började dagen i Beverly, hos min kontaktperson. Jag var inte ensam, tack och lov! Det var 3 andra tjejer där också. Efter att vi pratat ett tag, körde vi för att titta på paraden. Det är nämligen så att Beverly är ett väldigt irländskt område så de har sin egen "St Patricks Day"-parad. Sjukt mycket folk!! Efter paraden åt vi pizza, innan pizzan fick vi pommes som förrätt!! De är bra konstiga här i Amerikat! :P

I eftermiddags var jag med Julia och Lisa uppe i Hancock building, Chicagos näst högsta byggnad! Vi åkte upp till 96:e våningen. Är ju för liten för att dricka "Strawberry Daiquiri" eller någon annan fin drink, så det fick bli en cola, Tog så klart en del bilder på utsikten som var FANTASTISK!!

Kvällen avslutades på Potbellys, ett mysigt litet café!
Natti Nattina!
Ida


Hancock Building från marken..


..och utsikten från 96 våningen.

   
Lite bilder från The Bean och Potbelly :)

(Som vanligt finns det fler bilder på http://kristallregn.bilddagboken.se skriv ida som lösenord.) 

St Patricks Day

Irländskt har det varit idag! Åkte ner downtown tillsammans med Ann, Julia och Lisa (Julias kompis) för att se den stora paraden och den gröna floden. Det är faktiskt så att de färgar floden grön på St Patricks Day. Solen sken ikapp med allt folk på gatorna, så det var en trevlig förmiddag.
Väl hemma fick jag jobba ett tag, vi spelade bl.a. "Den försvunna Diamanten", gissa vem som vann ;D

Efter middagen gick jag över till Julia för att hämta lite grejer. Där fastnade jag sen i ett par timmar, kollade på lite filmer på youtube och på lite bilder från våra studenter. Mycket trevligt!! :)

Såg även att Malena Ernman vann melodifestivalen vilket jag inte riktigt kan förstå, och att Caroline af Ugglas kom tvåa...hur tänker svenska folket? Eller var det kanske den där hemliga internationella juryns fel??
Spelade faktiskt upp lite olika bidrag för Julia och Lisa, de tyckte varken att Malena Ernman eller Caroline af Ugglas var särskilt bra. Däremot gillade de Alcazar och Måns.

Imorgon ska jag på mitt första Aupair möte och som det ser ut just nu så verkar det bara bli jag och min kontaktperson, känns inte jättekul. Förhoppningsvis kommer det fler som inte har anmält sig! Innan var det jag och en tjej till som anmält oss, men nu såg jag att hon hade ångrat sig så hon kommer inte :( Men som sagt jag hoppas ändå att de ska bli bra, håll tummarna lite extra för mig! Jag tycker det är lite synd att ingen riktigt bryr sig om mötena, så ansträngande kan de ju inte vara att träffa andra aupairer en gång i månaden...

Sängdags!!
Kram Ida

 
Det här mina kära vänner är Barack Obamas hus här i Chicago.


Lite bilder från paraden och den floden som de färgat grön..


På väg till floden stannade vi och lyssnade på de här två. Den lilla killen var
grymt duktig på att spela, och charmade alla som lyssnade ;)

Dunkin' Donuts

Solskenväder har det varit idag, men inte har det varit varmare för det!
När jag hämtat flickorna från skolan bestämde vi att vi skulle gå till "Dunkin' Donuts", ett café här i området. Vi gick hem för att lämna deras väskor och för att hämta deras inlines. När vi gått en (åkt, för flickornas del) en bit så trillar Stora M mitt i en stor lerpöl..! Hem igen, så att att hon fick byta om, tack och lov så slog hon sig inte så farligt! Till slut kom vi i alla fall fram. Tjejerna åt varsin Choklad-donut med chokladöverdrag och jag åt en gigantisk blåbärsmuffins.

Ikväll var det filmkväll igen :P "Sweet Dream" hette filmen vi såg. En fin film om hur värdefullt livet är, rekomenderas varmt!
Och, ja..jag vet att det är mycket filmtittande, men det är ett bra sätt att umgås! Sen finns det faktiskt inte så mycket annat för oss "små" aupairer att göra så här i vintertider..
Hoppas allt är bra med er därhemma och att snön inte stannade alltför länge!
Kramar
Ida


Har glömt att berätta att ett hus brann ner här för ett par veckor sen, tråkigt
men sant. Bara stenfasaden finns kvar.


Förstår inte riktigt varför de har bebis-gungorna så högt upp, det måste ju
vara ännu jobbigare att lyfta upp barnen och det är ju inte precis så att de
har långa ben som kan nudda marken...


Namnsdag!

Det har nämligen varit Viktoria hela dagen, så jag hoppas ni har flaggat där hemma! För mig då så klart, inte för kronprinsessan.. ;P

Ikväll var jag på Starbucks igen, den här gången med Ann. Vi kom dit först runt halv tio och de stängde tio. På väg hem bestämde vi oss för att ta en liten extra promenad och sen slutade det som vanligt utanför min grind, pratandes om allt som finns mellan himmel och jord!! Efter ett bra tag, när båda två huttrar fram vad vi ska säg, så brukar vi inse att "nu är det nog dax att var och en går hem till sig) .

När jag kom hem skypade jag med Sophie, trevligt!!

Nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna..
Go'Natt
Ida

Toppendag!!

Är så glad ikväll, borde gå och lägga mig men än är jag lite för pigg för det! Det har varit riktigt kallt idag, just nu är det -5 grader...var tog värmen vägen??
Efter middagen ikväll gick jag till Starbucks, tog med mig min bok, köpte en kopp choklad och satt och myste. Rätt som det var kom Julia förbi med sin vän från Tyskland (som är på besök). De slog sig ner hos mig och vi satt och pratade tills de stängde, dvs kl.22. När jag väl kom hem ringde Ann och undrade om hon kunde komma över med lite pengar hon är skyldig mig. Så hon var här ett tag, trevligt!! När hon gått hem pratade jag med Sophie på skype. Sophie är en kompis från Sverige som är i Californien just nu. Pratade även lite med Andrea (en kompis som bor i Kina för tillfället) på msn :) Jag kikade också in på internetbanken och såg att jag var mycket rikare än jag trodde och det är ju aldrig fel! ;D

Pratade med farmor på skype innan idag! Så gulligt att du/hon fixat webbkamera och skype bara för att kunna prata med mig :) Vi pratade i 57 minuter för att vara exakt. Man har ju en del att prata om när man inte setts på länge och när ett stort hav skiljer en åt!!

Det är väldigt kul att läsa era kommentarer! Jag blir så glad av att veta att ni läser bloggen! Och, ja det är mycket filmtittande, men det är ju ett mysigt sätt att umgås! Och här vill man unna sig lite mer, dessutom är det lite roligare att se en film och veta att den inte har kommit ut i Sverige än :P
På tal om Sverige... Nu när man är i ett annat land så uppskattar man allt där hemma mycket mer! Familjen, vännerna, naturen, maten..knäppt att man måste resa så långt bort för att lära sig uppskatta det man har närmast!

Kram, kram!
Ida


Riktigt avslappnande att sitta på ett kafé och läsa! :)


Movie Night

Regn, regn, i princip hela dan! Jag och flickorna hade tänkt gå till Dunkin Donuts och druckit varm choklad..men vi ångrade oss. Jag och Stora M bakade brownies istället, de blev inte jättelyckade, jag är ju inte precis världbäst på att baka ^^ Men de gick att äta och det är väl huvudsaken?
Ikväll var jag hos Ann och tittade på "Transporters 3" med Jason Statham. Riktigt bra film, snygg action! Rekomenderar den verkligen! Vet dock inte om den kommit ut i Sverige än... Efter den skulle/borde jag egentligen gått hem, men vi satte igång "The Italian Job" för den filmen är ju så bra! Ni vet, den när de stjäl guld i venedig. Har ni inte sett den, se den!!
Klockan var väl runt halv 1 när den var slut och dax för mig att gå hem. Det stormade ute, inte kul, men hem kom jag och nu ska det bli väldigt skönt att krypa till kojs!
Kram Ida


Trötter...

Jag har varit så trött hela dagen! Kunde inte sova ordentligt för att jag aldrig fick upp värmen i sängen :/ Hoppas det blir bättre inatt!!
Idag har jag fixat med mitt Social Security Number! Så  när jag har fått mitt kort med numret på kan  jag äntligen öppna bankkonto och börja plugga. Madelaine och jag fick vänta i ca 1 timme innan det blev min tur, väl framme i disken tog det säkert 20 min!! Kvinnan där verkade aningen snurrig, när hon suttit och knappat in på datorn ett tag sa hon att imigrationsverket gjort nåt fel med mitt efternamn och stavat Andersson med två s..."men det ska va så" fick jag ju säg då..eh, jaha, sa hon och återgick till sitt knappande. Efter ett tag så sa hon att det var nåt som hade krånglat till det så det skulle dröja lite längre för mig att få mitt kort, sen fick jag en lapp där jag skulle kolla att alla uppgifter var rätt och sen skriva under. Så jag skrev under..fast att de hade döpt om pappa till Stefan Vif istället för Stefan Ulf :P Men jag tycker gott att pappa kan heta Vif istället, tycker inte ni!! ;D
Ann ringde precis och undrade om jag ville med ut och gå en runda, det tackar man ju inte nej till precis! Tur att jag inte hade tagit på pyjamasen än!!
Ha de gott där hemma!!
Ida


Idag firar jag en månad i USA! ;D

Söndagsbio

Idag har jag varit på bio. Ann ringde och frågade om jag ville följa med och titta på "Watchmen", visst, varför inte tänkte jag. Det har ösregnat i princip hela dagen och så klart även när vi skulle gå till bussen!! Hade först mina vinterskor men bara av den lilla biten som jag gick för att möta Ann, var de dyngsura! Hem igen och byta dojs och sockar. Ut i regnet igen, nu med converse på fötterna...låter ju inte så himla bra det heller. Men faktiskt var skorna torra när jag gick på bussen, antagligen för att regnet avtagit en aning. Väl inne i city började det om möjligt regna ännu mer och det klarade inte mina skor av, så när vi kom fram till bion hade jag ett härligt fotbad i skorna :/ Jag hade varit klok nog att packa med extra strumpor som jag kunde byta till när de släckte ner i salongen och filmen började.
Filmen var inte alls bra, förstod ingenting..hemska slagsmål och ingen direkt story. Fast det var lite kul att den svenska skådespelerskan Malin Åkerman var med, man blir lite stolt då ;) Fast det hjälpte ju inte storyn precis...Så om någon har funderat på att sen den, gör det inte!! Lägg inte en massa pengar på bio i alla fall!!
När filmen väl var slut, den var 3 timmar lång(!!), var vi aningen stressade! Grejen var den att jag var tvungen att vara hemma igen kl.18 då jag skulle börja jobba och klockan var nu halv 6. Eftersom man aldrig vet när bussarna går här och man vet att de går mer sällan på söndagar så blev det att vi tog en taxi hem. Spännande dag!! :P

Ikväll var det första gången jag skulle "natta" flickorna och tja, det gick väl inte jättebra. Visserligen låg de i sin våningssäng innan 21, men tror ni de somnade?! Lilla C var helt uppe i varv och när hon väl lugnat ner sig lite ringde telefonen. Det var Philip som undrade om allt var ok. Jadå, inga problem, tyckte jag. Vad jag inte visste var att Stora M hade bett honom ringa så att han skulle kunna sjunga en godnatt-visa (Babyn min, från Dumbo närmare bestämt) för dem, som han tydligen alltid brukar göra. Så vi ringde upp Philip igen, men fick inget svar. Stora M blev ledsen så jag la mig uppe hos henne och sjöng lite svenska godnattvisor, typ Byssan Lull, som hon tyckte mycket om. Efter ett tag kom Lilla C också till ro, tror faktiskt att hon somnade. Men Stora M var vaken ända tills Madelaine och Philip kom hem, alltså runt 22.30. Fast jag tror att det var mycket för att det var första gången, jag hoppas det i alla fall!!

Snacka om kaotisk dag!! Men man ska väl ha sådana också...
God Natt på er!!
Kram Ida

P.s På tal om svenska skådisar i amerikanska filmer, så såg jag att Stellan Skarsgård ska vara med i filmatiseringen av Dan Browns "Änglar och demoner", som för övrigt verkar riktigt bra! Borde läsa boken.. D.s 


Ifall det är så att någon har missat Malin Åkerman, så är det här en bild
på henne :)


Shopping!

Idag bar det iväg DT (Downtown) tillsammans med Julia. Vi hann dock bara med tre butiker. En underbar skoaffär, älskade Urban Outfitters och härliga Forever 21! Köpte ett par nya jeans, två toppar/linnen och ett par solglasögon :)
Vi åt lunch på ett ställe som heter Chipolet (lr liknande), det är typ mexikansk snabbmat. Man kan bl.a. äta jättegoda tacos där. Det är förresten samma kedja som jag var på i New Jersey, om ni minns ;)
Innan vi åkte hem drack vi te på Argo Tea. Jag drack Choklad-Mint te, väldigt gott faktiskt!
Jag fick även fixat busskort idag!! En sak att stryka från "Att göra"-listan!

Inatt förlorar jag en timmes sömn för vi ska vrida fram klockan till sommartid! Det betyder att tre veckor framåt kommer det "bara" vara 6 timmars tidsskillnad! ;)
Ciao!
Ida


Aliquando et insanire iucundum est - Ibland är det skönt att vara galen
Eller vad tycker ni? ;)


      
Linne och Jeans från Urban Outfitters 
Topp och Solglasögon Forever 21          
                                                            

Härligt våriga/somriga solisar,
tycker ni inte? :)

Take what you get, leave nothing back!

Idag var det ännu varmare än igår upp emot 18 grader!! Såå skönt!
Annars har det varit en helt vanlig dag. Tittade på ET ikväll, den är så bra!
Väl nere på mitt rum tittade jag lite på Pirates of the Carribean och just nu tittar jag på "The sisterhood of the traveling pants", mycket film ikväll.
Imorgon är det shopping som gäller, ÄNTLIGEN!! Har ju faktiskt inte shoppat någonting här, så det är på tiden! ;)
Nighty Night!
Ida

Night on the Town

Det har varit riktigt varmt idag, runt 15 grader!! (62 F) Riktigt skönt! Men det dröjer väl inte länge innan det blir kallare igen.
Vid lunch idag ringde Julia och undrade om jag ville åka skridskor Downtown, och sa jag ju inte nej till. Vi tog bussen tillsammans runt halv 7. När vi kom till city träffade vi Claudia, vad jag har hört mycket om Claudia, hon bor väldigt nära mig och verkar vara en trevlig prick. Vi åkte aldrig skridskor, eller, jag fick låna Claudias skridskor och provade isen ett par minuter innan de skulle köra med ismaskinen. Så vi gick och tog lite foton istället, fun, fun! Vid 8 gick vi till ett ställe som heter Potbellys där man kan få sandwiches, mkt goda var de också! Ann kom dit så fort hon kunde. När vi hade käkat bestämde vi oss för att åka till Hyde Park och titta på en film hemma hos Claudia. Så kvällen slutade med "När Harry mötte Sally" i Claudias källare. Det är så skönt att ha någon/några att hitta på saker med!! :D
Nä, nu är klockan 1 här, det blir bara värre och värre..en riktig nattuggla är vad jag är!
Nighty Night!
Ida
P.s Vill ni se fler bilder gå in på kristallregn.bilddagboken.se (lösenordet är ida). Vill ni att jag ska svara på era kommentarer skriv in er mail, den kommer inte synas på bloggen, men jag ser den och har möjlighet att svara :) D.s

"The Bean" som egentligen heter något annat ologiskt.


Det här är en fontän, det står en likadan mittemot. De här ansiktena visas
året runt men på sommaren spottar de, så det blir som en fontän. Lite kul
idé tycker jag, "Vi gör en fontän med ansikten som spottar..."


Det här är Claudia och Julia :)


Claudia. Det här är på andra sidan om de där ansiktena, hoppas ni förstår!


Kvällen avslutades här, i Claudias källare. Hoppade lite på studsmattan
innan vi satte igång filmen :P


Kvällspromenad

Idag träffade jag Ann när jag var ute med hundarna och vi bestämde att vi skulle höras av ikväll. Så runt 20 ikväll ringde Ann för då hade hon slutat jobba. Så vi gick till Starbucks och satt där o snacka ett tag, sen gick vi längs sjön, när vi väl kom hem till mig så stod vi utanför grinden och snackade säkert närme en timme!! Det var riktigt skönt att komma ifrån huset ett tag och kunna prata om allt möjligt. Det är konstigt att med vissa personer flyter det bara på och man kan prata om allt och hur länge som helst. Synd att det inte är så med mina värdföräldrar, fast sen har jag ju mycket mer gemensamt med Ann än vad jag har med de...
Det var riktigt varmt idag säkert runt 7 grader och jag har hört att det ska bli runt 15 grader imorgon, man kan ju hoppas!!!
Ida

Tur det finns en soffa här också, det börjar se ut som hemma :P


Försökte ta en bild på City men det gick inte så bra i mörket. Det var fint
i alla fall!

Lisa Ekdahl=Sommarkänsla

Idag fick jag mail från Sts, organisationen som jag åkte med, de berättade vad man skulle göra om man hade hemlängtan. Som nr.1 stod det att man ABSOLUT INTE skulle ringa hem och prata med sin familj. Det bästa var om man bestämde en dag i veckan då man pratade. Sen var det inte heller så bra om nån där hemmifrån kom och hälsade på... Attans! Jag följer inte nån av  punkterna. Fast jag tycker ibland att det känns bättre när man pratat med nån hemmifrån, eller när man läst en kommentar. Men det förstås det är inte så bra om man gör det just när hemlängtan är som värst, för då blir det värre!!
Det bästa man kan göra är egentligen att träffa eller prata med en kompis som finns här. Som Ann. Hon är snäll! Den filmen hon pratade om "The Transporter 3" gick att hyra från och med nästa tisdag så det blir det filmtajm!!
Hoppas att hon har pengar så vi kan gå och se Chicago också, den spelas bara fram t.o.m. måndag....

Annars har det mest varit som tisdagar är mest.
Kram
Ida


Underbara Lisa, längtar tills jag kan sitta i skuggan av ett träd, lyssna på Lisa
och njuta av värmen och solen! Eller kanske under en kvällspromenad längs stranden...

En vanlig måndag...i Chicago!

Kollar just nu på "Harry Potter och de vises sten", herre jistanes vad längesen det var jag såg den! Är väldigt sugen på att läsa boken, för det är nog ännu längre sen jag gjorde det! Tror att Stora M har den och det kan ju vara spännande att läsa den på engelska.
För övrigt har den här dagen rullat på som vilken måndag som helst. träffade Ann när jag hämtade flickorna idag. Hon pratade om nån film hon ville se som förhoppningsvis kommit ut på dvd. Så kanske vi kan träffas en kväll i veckan, hade varit kul!
Efter att ha ätit vegetarisk Chilicon Carne, med sån hemska Kidney-bönor, så åt jag en av Madelaines underbart goda Cup Cakes till efterrätt!
Nu ska jag koncentrera mig på Potter, (de är så små och söta)!!
God Natt!
Ida

Den är lika läcker som den ser ut!!


Snön ligger vit på gator och torg..

..det är bara det att det inte är  julafton(!!!) och att jag nu är himlans trött på all snö och kyla (även om det knarrar väldigt mysigt under skorna)!!

Imorse pratade jag med La Familia och mormor&morfar, tyvärr funkade inte skype lika bra som det brukar men det var trevligt ändå! Jag fick ju trots allt se dem och höra deras röster, vad mer kan man begära??
Efter en sväng till CVS (en vanlig livsmedelsaffär) så gjorde jag mig i ordning och satt en stund vid datorn. Kl.13 kom Bob & Sue och hämtade mig här, service! Sen åkte vi hem till deras område, de bor nämligen i norra delen och jag i södra delen av Chicago, det tog ca 30 min. Vi åt på en liten restaurang/fik, vet inte riktigt vad jag åt men det var nåt mexikanskt med kyckling och avokado ;) Vi köpte med oss varsin kaka och åkte sen hem till deras hus. Det är mycket mindre än det som jag bor i men väldigt mysigt! Vi pratade en hel del, drack te ( nu tycker jag nästan att det är gott..) och åt våra kakor. Jag åt en choklad cupcake (ser ut som en muffins) med frosting (typ kräm som man lägger ovanpå) av vit choklad, gott!! De var jättetrevliga och vi pratade om allt möjligt, bröllop, teater, olika kulturer, you name it! När klockan började närma sig halv 6 körde de hem mig. Vi ska antagligen träffas den 15 eller 22 mars och då ska vi antagligen gå på nåt museum eller se nån teater :) Trevligt!!

Var inne en sväng på gymmet här också, men jag såg ingen personal och fattade inte riktigt vart man skulle gå :S Men de har pilates och yoga klasser, jag är väldigt sugen kan jag säg!! Ska fråga Ann och Julia om de varit där nån gång. Tänkte att jag kunde fråga Anna också, hon var aupair här innan mig och var tydligen ofta på gymmet.

Kram på er alla!!
Ida


En Moské mitt i Hyde Park, den passar inte riktigt in här..


Stopp-skyltarna känner man i alla fall igen!


Visst är det här ett gulligt hus!! Jag tycker det är jättefint och LAGOM stort!
Jag vet inte om ni ser det, men de har som en hamock (eller en bänk upphängd
i kedjor), på verandan. Det har nästan alla hus här och det känns så där
typiskt amerikanskt!


Lördag

Idag har jag inte så mycket att berätta. Jag fick jobba idag, trodde först att det bara skulle bli på förmiddagen men de kom inte hem förrän vid 17 och då kände jag inte för att dra in till stan själv. Förhoppningsvis nästa helg, eller kanske en kväll i veckan, är väldigt sugen på att se Chicago, musikalen.
Bråkade lite med Stora M idag, hon är så van att alltid få som hon vill och har sin far runt sitt lilla lillfinger! Lite som Verunica Salt (eller vad hon heter) i Kalle och Chokladfabriken. Det är ju inte så lätt att ändra på heller när hon är så stor, lilla C gör oftast det jag ber henne men hon börjar ta efter storasyster.
Imorgon bitti ska jag prata med Familjen och mormor&morfar på skype, ska bli kul :) Sen klockan 13 kommer Bob&Sue och hämtar mig, ska bli skönt att få träffa några andra och komma ifrån huset ett tag.
Tack för fina kommentarer!
Hang On!!
Ida

Lite bilder från mitt kvarter.

RSS 2.0