En liiiten uppdatering

Förlåt för att jag varit så dålig på att skriva, men jag har haft fullt upp och varit ganska trött när jag kommit hem. De 2 veckorna som familjen var här bara sprang iväg, men så är det ju alltid. Det var jättekul att de kom hit och hälsade på! Och faktiskt känns det nästan lite bättre nu, för om de här (nästan) 5 månaderna gått så fort så kommer det rätt som det är ha gått ett år och jag är hemma igen.
När jag har lite mer tid tänker jag lägga in lite bilder och berätta lite kort om vad vi gjorde, (om inte annat för min egen del så att jag kan gå tillbaka i mina inlägg och se vad vi gjorde).

När jag lämnat av familjen på flygplatsen i fredag, åkte jag hem och bytte om för att sen ta bussen ner till stan. Just nu pågår nämligen "Taste of Chicago", en matfestival kan man väl säg. Man kan gå dit och köpa ett antal biljetter som man sen kan byta ut mot mat :)
Senare på kvällen kom Camilla hit, tjejen som jag träffade i New Jersey. Hon sov över hos mig från fredag till idag (söndag) och ska nu sova hos en annan tjej som heter Maria. Så det har hänt en hel del som ni kanske förstår.

Idag var jag och Camilla på stranden och solade och badade några timmar. Det är faktiskt första gången jag gör det i år! Riktigt skönt var det i alla fall. Fast jag lyckades så klart bränna mig lite grann, fast inte så farligt, hade väl missat med solkrämen.
Nu måste jag få lite skönhetssömn!

krams.

Födelsedag in US



Så var min 20-årsdag förbi, en bra sådan blev det. Inte lika mycket party som det hade blivit om jag firat hemma, men det tar jag igen när jag är tillbaka.
Efter en rejäl brunch med min värdfamilj åkte jag ner till stan för att möta upp familjen som redan var där. Vi åkte upp i Hancock Building för att titta på utsikten. Och så drack vi en mycket god  jordgubbs smoothie, förutom Linna som drack cola.  När vi var klara där gick vi till Water Tower Place, ett stort köpcentrum på Michigan Ave. De har öppnat en ny Forever 21 där som jag ville kolla in, och jag köpte minsann en klänning även idag.

Ikväll åt vi på en restaurang tillsammans med Bob och Sue. Jag åt regnbågs forell, gott!! Desserten åt vi hemma hos Bob och Sue, en födelsedagstårta med jordgubbar i. Där fick jag också lite presenter, både från Bob och Sue, familjen och från er där hemma. Så jag tänker avsluta med att tacka.

TACK:
Mormor och Morfar för kortet
Farmor och Farfar för bilarn
Berit och Sven för kortet
Familjen Sellgren-Andersson för strumporna, godiset och det fina kortet
Familjen Mårtensson-Svensson för ferraribilarna, veckorevyn och kortet
Gertrud (som antagligen inte läser det här iaf..) för halsbandet
Familjen Svensson för halsbandet

Jag hoppas att jag inte glömde nån..ska göra en extra check imorgon för nu är jag jag ganska trött.

Krams.

P.s. Jag har lyssnat på RixMorronZoo nu en timme, lite konstigt att lyssna på ett morgonprogram mitt i natten!) D.s

Lördag

Idag var jag, Olivia och Linnea på en liten shoppingrunda i stan. Mamma och pappa var nämligen och hälsade på på en gård tillsammans med Bob & Sue.
Olivia och Linnea sov över hos mig, så vi tog lite sovmorgon och sen bar det av till stan. Jag köpte ett halsband, en tröja och en klänning på Forever 21 :) På eftermiddagen såg vi "The Proposal", hyfsat bra film.

Måste bara berätta att Johnny Depp var här i Chicago i torsdags, på samma biograf som jag brukar vara på!!! De hade tydligen en förhandsvisning av hans nya "Public Enemies" (som utspelas i Chicago om jag förstått det rätt), och jag missade honom! Bättre lycka nästa gång.

krams.


En heldag på Shedd Aquarium

Idag har vi varit på Shedd Aquarium, efter att ha köat i 2 timmar i stekande solsken så kom vi äntligen in. Väl inne fick vi se en liten delfin/sjölejon/kaskelot-show. Sen gick vi runt och tittade på alla möjliga sorters vattenlevande djur, trevligt trevligt! Vi såg också en 4D-film som hette "From pole to pole". Nu tänker ni kanske "Hur funkar en 4D-film?", jo, det är så här att från stolarna framför sprutar det vatten ibland, det kan blåsa luft i nacken, kännas som du har råttsvansar vid fötterna osv. Aningen svårt att förklara men det är rätt kul :)
Innan filmen ^^


Eftersom inte alla fick plats i bilen tillbaka till Bob & Sue så tog jag och pappa tåget. Vi stannade till vid Buckingham Fountain :)


Me and Pap's :)

Visst är jag glad att ha familjen här, vi har mycket att ta igen! Och jag har mycket som jag vill visa, vi kommer säkert inte hinna med allt.. Men, bara det att de är här räcker egentligen!

krams.

Back from NYC



Nu är jag tillbaka i Chicago och ska snart iväg för att träffa famljen. Idag ska vi till Shedd Aquarium, har inte varit där själv så det ska bli kul!

Skriver mer när jag får tid...
Krams

Midsommarfirande i Andersonville

Som sagt, en vecka tidigt och väldigt mycket annorlunda! Men det var trevligt, de hade en majstång och en flickkör som sjöng på svenska. De var förvisso inte så bra, men det var fint ändå ^^
Vi var inne i ett svenskt bageri och en svensk delikatess-butik, jag köpte ett paket Ballerina, ett paket Marie-kex och godis-hallon.
Mitt i gatan fanns det en massa olika stånd där man kunde köpa allt möjligt. Kändes lite som under t.ex. Helsingborgsfestivalen hemma..
Efter vår lilla tur till Andersonville åkte vi tillbaka till Bob & Sue för lite fika innan de körde mig hem.

Ikväll har jag packat allt, eller ja, nästan allt, vissa saker kan man ju inte packa förrän samma dag. Så jag är nog redo för några dar i NYC, och för att träffa La Familia :)

DE ÄR REDAN PÅ VÄG!!! Skulle tro att de är i Köpenhamn nu och väntar på planet som tar de till Frankfurt. Själv ska jag få mig en god natts sömn och sen börjar min resa kl.10 imorgon :D

krams.


Den lilla kören som sjöng på svenska.


Och Tove, jag hittade dina gummistövlar! Men de hade krympt en aning...



Grattis alla studenter!!



Jag vill börja med att gratulera alla studenter, jag hoppas studentdagen blev fantastisk, galen och underbar. Jag hoppas ni festade ordentligt hela natten, man vill ju aldrig att dagen ska ta slut!

Jag känner att jag uppdaterat lite dåligt den senaste tiden, förlåt. Men det händer inte så mycket, igår kväll hade jag och Claudia Wii-kväll, kuligt värre (:
Idag spelade jag fotboll på Stora M:s träning, själv var hon sjuk och satt och tittade på men när de spelade vuxna mot barnen så tänkte jag att, "varför inte?" Det var kul, längesen jag spelade fotboll..
Ikväll var Claudia, Anne, Julia och en tjej som heter Emma här. Emma har precis gjort ett High School-year i Iowa och var på besök över dagen i Chicago. Hon bor hos Julias grannar och eftersom hon också är från Tyskland så pratade hon och Julia lite grann tidigare idag. Sen så följde hon med hit :)

Imorgon blir det midsommarfirande tillsammans med Bob och Sue och alla andra som kommer till det Svensk-Amerikanska Muséet. Har hört att det ska bli regn så det låter ju som det kan bli riktigt svenskt midsommarfirande ;) Jag vet att de är en helg för tidiga här, vet inte varför, men det ska nog gå att fira ändå.
Jag måste packa också imorgon för sen bär det ju av till NY på söndag!!! Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort!

Grattis Anne!!


Hoppas du hade en bra födelsedag!! :)

Idag var jag, Caroline och tjejerna på Museum of Science of Industry. Vi gick på en Harry Potter-utställning, det var ganska kul. Man fick se kostymer, trollstavar och andra saker som användes i filmerna, men jag hade nog förväntat mig lite mer. Vi gick också till en OMNIMAX-biograf som visade en film om "The Great Lakes", det var coolt. För den som inte vet vad OMNIMAX är, så är det som en biograf där bioduken är gigantisk och det är precis som att den är uppsatt på en halvglob. Hmm, lite svårt att förklara märker jag ^^ Ni får kolla upp det i ett lexikon!

Ikväll har jag haft min första dansklass, vi dansade salsa. Det var riiiktigt kul :) Mycket roligare än jag trodde det skulle bli, så jag ser fram emot ytterligare 5 lektioner. Vi kommer också att lära oss Samba och Cumbia, spännande!

Förresten, slötittar lite på "Dead poets society". Där är två mycket kända ansikten bland de unga killarna så jag var ju tvungen att kolla upp det och gissa vilka det var: Robert Sean Leonard alias Dr.James Wilson från House ( ni vet Dr. House kompis), och Ethan Hawke som spelade Agent James L. Lennox i Alias (kanske inte så många som känner till honom men jag älskade ju Alias så..). Jaja, jag tyckte det var lite kul :)

krams.

Måndagstrött

Jag träffade Emma idag, en tjej från Sverige som skrev till mig här på bloggen och berättade att hon skulle bo hos sin syster här i Chicago hela sommaren. Så vi träffades på ett Starbucks för att äta frukost. Trevligt, trevligt :) Så nu har jag mer sällskap under sommaren. Det visade sig också att hon hade en extra biljett till Blink 182, så föhoppningsvis blir det konsert i augusti!

Annars har jag mest gått runt med hemsk huvudvärk hela dagen, antagligen ett tecken på för lite vätska i för varmt väder. Vi har haft runt 25 grader idag och ganska kvavt.  Tjejerna har sista dagen i skolan imorgon så sen blir det långa jobbdagar i 3 månader. Men jag hoppas på det bästa!

Nu är Anne här, vi ska gå en runda tror jag, om inte Anne har ångrat sig. Hon upptäckte nämligen att vi har History Channel... ;)

Kram Kram
Ida

För ett år sedan skulle pappa åkt luftballong, men det var alldeles för blåsigt
så vi hade picknick utanför hembygdsparken istället. Myyys!


There aint no party, like the holy ghost party, if the holy ghost party say YEAH!!

Kirk Franklin var riktigt bra!! :) I loooove gospel! Det var väldigt härlig stämning, ser fram emot fler festivaler i Millenium Park i sommar.

Annars har det varit rätt lugnt idag, Lilla C sov ju över hos en kompis och kom inte hem förrän sent i eftermiddag så jag har inte ens träffat henne idag. Måste bara berätta att hon på nåt sätt lyckades smussla med sig en KATT hem till kompisen i går kväll. De kom nämligen hit för att hämta hennes saker och de "packade" visst med en av katterna i ryggsäcken. Snacka om att man får hålla ögonen på henne..!!
Men som sagt det var lugnt i morse, jag och Stora M gjorde pannkakor (söndag = pannkakor). Spelade kort och tog det lugnt.


Det var redan mycket folk när vi kom dit..

Innan Kirk Franklin kom så sjöng Fantasia, American Idol-vinnaren 2004.
Där var bra tryck på henne också!

Anne och jag ^^

Så kom till slut Kirk Franklin, men jag fick inga bra bilder så det här får bli den
första och sista. Men han var BRA!!

Ciao!
Ida

Kirk Franklin is in Chicago!!



Awesome God

Nu drar jag downtown för att lyssna på lite GOSPEL!!! :D

Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.


Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
din fana, högt den bragderika bära.
din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.


Hur många kände till de två sista verserna? Hade inte en aning om att det fanns fler, fast så hör de ju inte till vår nationalsång heller. Och visst vill jag leva och dö i Norden, borta bra men hemma bäst!!

Här har man inte alls märkt av Sveriges Nationaldag, men det är väl inte så konstigt ^^ Inte har jag själv firat det heller. Idag träffade jag Bob & Sue, vi planerade en del inför familjens besök som bara kommer närmare :D Innan jag kom till åkte till Bob & Sue så hjälpte jag Caroline att blåsa upp heliumballonger. Är inte det typiskt amerikanskt, heliumballonger. Det var Madelaine som skulle ha de till en husvisning (hon jobbar som fastighetsmäklare).
När jag väl kom iväg, lite försenad så flöt det på väldigt bra, jag fick ett endags-pass till bussarna av en tjej som inte behövde det längre, så jag åkte gratis hela dagen! Jag kom på bussen som tog mig downtown och hittade rätt tåg, men så klart missar jag en station och vid det här laget var ännu mer sen. Men det var bara att hoppa av och ta nästa tåg tillbaka en station. Till slut kom jag rätt och Bob och Sue hämtade mig på stationen.

Ikväll har jag jobbat, men Lilla C sover över hos en kompis och Caroline var också hemma så det var ganska lugnt. Mina värdföräldrar har nämligen bröllopsdag (idag eller imorgon) så de sover en natt på hotell.

Linus Wahlgren är ute med ny film, 17 juli är det biopremiär!!!
Scener ur ett kändisskap

Hade jag varit hemma i Sverige hade jag gått och sett den, men så är jag ju också aningen förtjust i Wahlgrenarna ^^
Jag tycker att "Hundtricket" är en väldigt härlig film. Christopher Panov och Christian Eklöw är det som har regisserat och skrivit manus (det var också de som regisserade och skrev manus till Hundtricket), så det här kan nog bli bra! Dessutom är det en hel del kända skådespelare med som Ola Forssmed, Kim Sulocki, Josefine Bornebush, Jonas Malmsjö, Örjan Ramberg osv.  Ja också Linus Wahlgren förstås :)

5 Juni-Student 08: Lite finare, Lite bättre!

Lessen att jag inte skrev igår, kom hem 2.30 och slängde mig direkt i bingen. Det hände ändå inget särskilt. Jag var hos Claudia på kvällen, vi hyrde "Paul Blart: Mall Cop" med killen från "King of Queens". Helt okej faktist, ganska söt.  Efteråt spelade vi lite Wii, det var kuuul! Men tiden går ju så himla fort, så plötsligt var klockan 2.30 och jag insåg att jag var tvungen att gå hem.

Jag sov ganska länge idag, så jag låg lite efter men det var lugna puckar. Tog hundarna på en promenad ner till sjön, trevligt men varmt som sören var det. Har haft ca 25 grader idag, äntligen är värmen tillbaka! På vägen hem råkade Jacks tand trycka in i mitt lår, och sjutton vad ont det gjorde. Det var väldigt ytligt men som sagt det gjorde ont! Det låter kanske lite konstigt, men det är svårt att förklara :P
Ikväll träffade jag Anne och Claudia downtown, vi gick och tittade på Buckingham Fountain. Den är så vacker på kvällen med alla lampor och vattenspelet.


 
Vi köpte "lasersvärd" ^^

Och sen drog vattenspelet igång!


Idag är det för övrigt ett helt år sen jag tog studenten, det är galet vad fort tiden går! Så jag tänkte lägga in lite bilder från den underbara dagen för ett år sen! :)


Morgonen efter, men inte var festen slut än, det dröjde ett par timmar till :D

NattiNattina!
Ida

Tjing!

Jaha, så var det dax att sova igen. Tiden går så fort. Men jag är glad för det betyder att familjen snart kommer på besök!! Nästa söndag ses vi i NYC :D
Idag lekte både Stora M och Lilla C med kompisar, Lilla C hade dessutom fotbollsträning, så det var lite pusslande innan allt gick ihop. Men det betyder ju att jag fick en relativt lung dag i alla fall.

Tja, eftersom jag inte har nåt kul att berätta så lägger jag in en liten filmsnutt från Allsång på Skansen. Har nämligen kollat lite vilka artister och så som ska dit i sommar, och hört att Anders Lundin har släppt en ny skiva, intressant!

Allsång på Skansen 2008-"Tänk om man kunde" med Anders Lundin och Sussie Eriksson
Det här klippet är från den gången när jag och Alice var där :) 

Ommöblering

Sängen och sminkbordet har bytat plats! Ägnade lite ledig tid idag till att möblera om i rummet. Jag har ju inte varit helt nöjd sen en del av möblerna försvann. Men nu har jag i alla fall flyttat sängen, helt själv dessutom! (Och den var tung). *STOLT* Sminkbordet var inga problem.. Och visst blev det mysigare nu, har bara en del smågrejer kvar att fixa. Köpte ett doftljus för att få lite mysstämning och jag tror jag ska köpa lite fotoramar så att jag kan hänga upp lite kort på väggarna :)

Jag bråkade med Stora M, igen!! Men idag gick det trots allt bättre för när båda lugnat ner sig så frågade jag henne vad som var fel. Har misstänkt länge att det egentligen är något annat som ligger bakom hennes små raseriutbrott och visst hade jag rätt. Så vi pratade ett tag och sen bestämde vi oss för att baka chokladmuffins, en sån där kakmix men ändå ;) De blev riktigt goda!! Det var skönt att vi fick pratat, förhoppningsvis går det bättre i några dar i alla fall.

Anne kom hit ikväll, as usual ^^ Vi såg slutet på "Armageddon", (den gick på tv). Jag visste inte att Peter Stormare var med i den..Sen spelade vi Rummy, ett kortspel som Anne lärt mig.

Tack för era fina kommentarer!! :)
Krams
Ida

När jag kollade på Martas bilddagbok ikväll hade hon lagt
upp den här fina bilden tillsammans med en grattishälsning
till mig. Sånt blir man glad av!!


Juni!!!

Timbuktu - Tänk Om
 


Har varit lite nere idag, det var ju ett tag sen sist så jag har väntat på det. Känns som att jag går lite i motvind nu, hoppas att det vänder snart! Det har varit en del missförstånd mellan mig och Madelaine nu på sista tiden så vi ska ta en kväll i veckan och gå igenom allt en extra gång. Sist vi gjorde det var ju söndagen innan min första jobbdag, så risken är väl att jag har glömt en del.
Dessutom är det inte så bra mellan mig och Stora M, vet inte vad jag ska hitta på med henne. Sen Caroline kom hem så vill hon bara att Caroline ska läsa för henne och om Caroline inte är hemma så vill hon bara se på tv. Nån som har nåt förslag på vad jag kan hitta på som skulle kunna intressera en 9-åring? Jag har funderat lite på att ha någon form av Tresure Hunt...får kanske klura på det imorgon och sen göra det på torsdag.

Det är tur att man har så många fina människor runt sig, pratade med farmor och Alice på skype idag. Det var längesen jag pratade med de så det var väldigt kul :) Fast på ett sätt så önskar man ju att man var hemma och kunde krama om er allihopa!

Ikväll spelade jag och Anne på gametwist.com igen och pratade på skypen :) Jag lyssnade på Timbuktu under tiden och blev genast på bättre humör! Han är ju sååå bra!!! Om du har lust så kolla in den här länken där DN intervjuar Timbuk, riktigt bra :) http://www.youtube.com/watch?v=ym7G4QvFlCo

Jag vill också passa på att sända en liten grautlation till Camilla som fyller år idag, GRATTIS, GRATTIS!! :D

Kram på er!!
Ida

Helgens bravader!

Lördag
I lördags var jag tvungen att jobba några timmar, som tur var blev det inte allt för jobbigt. Jag slutade jobba kl.2 då jag tog en snabb dusch innan jag begav mig downtown. Väl i stan träffade jag Camilla (tjejen som jag träffade i New Jersey) och hennes kompis på Corner Bakery. Åt en väldigt god Pesto Cavatappi där! Vi satt och snackade en timme eller så innan vi gick skilda vägar. Jag bestämde mig för att gå runt i stan lite, så det blev en sväng in på Forever 21 och H&M. På Forever 21 hittade jag en jättefin kofta, jag hade inte så mycket pengar med mig men 20 dollar hade jag råd att spendera. Men när jag skulle betala så sa hon i kassan att jag skulle betala 6.05 eftersom koftan var på rea och numera kostade 4 dollar. Snacka om fynd!! 16 dollars rabatt!! På H&M är det ju just nu "Fashion against aids" så jag gick för att spana in alla tröjor och köpte till slut en som Yoko Ono har designat.
Jag visste att Anne fortfarande jobbade men tänkte att hon kanske ville komma downtown när hon slutat för att gå på bio. Så jag ville inte åka hem utan tog en promenad i Millenium Park och ner mot sjön, vädret var ju dessutom underbart!

Det visade sig att Anne inte slutade förrän 9 så jag rinde upp Camilla igen. De hade bestämt sig för att gå till Hancock Building för att se kvällsutsikten. Jag hängde på. Först fick vi stå i kö till hissen, sen fick vi vänta på att få ett bord. Jag beställde en alkoholfri drink men servitrisen bad ändå om leg. det är ju nämligen så att efter 9 eller nåt så kallas det för en bar och eftersom jag inte är 21 får jag inte ens vara där inne :/ Så nu har jag blivit utslängd från Hancock Building.. Camilla och Maria följde med mig ner, och de bestämde sig för att gå till Cheesecake Factory medans jag gick för att träffa Anne som nu befann sig downtown.

Jag och Anne gick till biografen för att se "Night at the Museum 2", väldigt bra film faktiskt. Blev positivt överraskad :D
Filmen var slut runt 12.30 så då tog vi bussen hem och stöp i säng direkt!

Söndag
Idag åt jag och Anne frukost på "Pancake House" . Jag åt Jordgubbs Crepes med färskpressad apelsinjuice, smaskens!! Ikväll hade Julia konsert så jag och Anne gick dit för att lyssna. Väldigt fint! Clara, en av tjejerna som Julia tar hand om satt brevid mig och Anne under andra delen och där har vi en tjej med sprall i bena. Hon brukar försöka prata tyska med mig också :S

Efter konserten skulle Julia vara med sina föräldrar från Tyskland (de kom igår). Jag och Anne gick hem var och en till sig för att äta middag (kvällsmat), sen kom Anne hit och vi tittade på "Dansar med Vargar".

Nu pratar jag lite med mamma :) Här är det ju fortfarande Mors Dag <3

Go Natt, Go Natt!!
Ida

P.s. Nya bilder på bilddagboken D.s.

RSS 2.0