Ett snabbt litet inlägg

Igår var jag alldeles för trött för att skriva ett inlägg, så det får bli ett litet nu istället.
Jag var på skolan och skrev in mig till en danskurs. Varje onsdagkväll i 7 veckor ska jag nu försöka lära mig Samba, salsa och cumbia... Stora M kom hem igen efter sitt läger, och självklart bråkade vi :( Jag trodde jag skulle slippa tonåringshumör men det har hon gott om!!
Idag ska jag jobba några timmar nu på förmiddagen (eller till kl.2) sen ska jag bege mig downtown för att träffa Camillla som jag blev vän med i New Jersey. Trevligt!
Jag skriver ikväll...
Kram kram
Ida

Stanna upp i några minuter och dra på smilbanden :)

Eftersom det inte har hänt nåt särskilt idag så tänker jag inte skriva nåt om min dag. Så istället för att läsa om min vardag tycker jag att ni idag kan ta er tid att lyssna på Ellen Degeneres. Hon är en av Usas bästa ståuppare och det här är ett tal för collegestudenter. Så ta er tid, skratta och njut :)

Ellen Degeneres-Graduationspeach


Jag serr något GRÖNT!! ...-Träd?

Idag har jag kunnat ta det väldigt lugnt. Hade inte så mycket att städa i förmiddags, Stora M är på läger och Lilla C hade fotboll kl 5. Skönt med såna dagar också. Och det är ju så mycket lättare (och roligare) att ta hand om de var för sig! Då kan man verkligen göra vad de tycker om och slipper försöka övertala nån att göra något eller försöka komma på nåt som båda kan gå med på att leka...
Ikväll stannade jag hemma och tittade på Björnbröder 2 med familjen. Det var väldigt spännande att höra hur den låter på engelska. Faktum är att älgarna är, kanske inte riktigt lika bra som på svenska, men inte långt ifrån. På engelska har de en kanadensisk dialekt som blir väldigt kul :)  Caroline (storasyster som kommit hem från London) gjorde svensk chokladpudding från "Ekströms" ikväll, det var gott!
När jag gick ner på mitt rum, ringde jag Anne och eftersom vi var för lata för att träffas så spelade vi Canasta och Uno på internet istället och pratade via skypen. Väldigt trevligt det också faktiskt..och ingen behövde gå hem själv i mörkret :)

Nu borde jag sova..meeeen jag tror jag ska spela en runda canasta till...
Puss & Kram

Björnbröder-Älgarna
Bara för att det här klippet är så bra!!
 

Björnbröder på engelska
Det här är när man först får se älgarna, om nån är intresserad av att höra dialekten :)
Spola fram till 7.10

Grattis!!

Internet krånglade här igår så därför blev det inget inlägg, men det hände ändå inget särskilt.
Idag däremot har det varit full rulle, min värdmamma fyllde nämligen år. Så jag var uppe kl.7 för att vara med och sjunga för henne. (Såna familjesaker är nästan värst, då saknar man ju familjen ännu mer!). För att vara snäll så tog jag flickorna till skolan, men gick direkt ner och la mig i sängen igen när jag kom hem. Halvsov till "En prinsessas dagbok" :)
Till slut tog jag mig upp till tjejernas rum och städade det i 2, 5 timme!! Ni kan ju bara tänka er hur det såg ut efter 4 lediga dagar...
Ikväll åt vi på en mexikanske restaurang, riktigt amerkanskt med tårta efteråt för att vi sa att Madelaine fyllde år ;)
Lilla C grät hela vägen till restaurangen och lite till, bara för att hennes kompis inte kunde följa med. Ibland är de otröstliga. När vi kom hem åt vi glasstårta och drack champagne. Sen satt vi och pratade ganska länge, så det har varit en bra dag. Fick dessutom Marabou och en påse Bilar av Julia som var på IKEA igår!! *Mums*

Så kommer jag till alla jag vill gratulera:

I söndags, den 24 maj, fyllde mina kusiner Casper & Linus 5 år!! Hoppas ni fick måna fina paket :)

I söndags fick också Daniel och Petra en liten pojke, vilket betyder att jag fått ett till litet kusinbarn. Hoppas ni mår bra!

Igår fyllde kusin Mikael 17 år!!


Och förutom att Madelaine fyller år idag så är det Mormor och Morfars 55 Bröllopsdag!!
 

Ett stort grattis till er alla!!

Jag hoppas att jag inte missat nån..
Puss och Kram
Ida

Söndag

Jag, Anne och Julia åkte downtown för att äta lunch på Walnut Room, Macy's men när vi kom dit var det stängt! Så istället gick vi till det inte alls lika fancy Noodle Company". Men de har i alla fall riktigt god mat så det gjorde väl inte så mycket. När vi ätit blev det lite shopping, köpte en kjol och ett par örhängen på Urbans och en chokladask till min värdmamma som fyller år på tisdag.
När vi var klara på Urbans bar det av till Coldstone Cremery. Jag åt en glass med brownie, kolasås och nötter, himmelskt gott!! (Linnea, jag vet att du kommer ÄLSKA det stället!)

När jag kom hem hade mina värdföräldrar bjudit hem några grannar så det var fullt hus. Jag sa inte så mycket, det är faktiskt ganska svårt att vara med i koversationerna, man pratar ju ofta om sånt som hänt eller om saker som på något sätt hör till ens kultur. Hmm, svårt att förklara. Men det var ganska kul ändå faktiskt.

Nu har jag suttit här och laddat upp alla LA bilder, nästan i alla fall. Så kika in på min bilddagbok om ni är intresserade.
Pratar med Sophie samtidigt, det var ett tag sen nu. Kan inte förstå att hon åker hem om mindre än en månad!!

Ledig imorgon, ska bli riktigt skönt!
Krams
Ida

Jobblördag med avslut på Giordano's

Jobb, jobb, jobb...har jobbat hela dagen. Tack och lov så har det gått hyfsat bra. Men det är svårt att få de att göra samma sak eftersom de är så olika. Lilla C tycker mer om att vara ute, springa, klättra i träd osv. medans Stora M hellre sitter inne och läser, leker lugna rollekar eller leker med dockskåpen. Lite som jag och Olivia ;)


Jag och Anne gick i alla fall till Giordano's och åt pizza till kvällsmat, vår servitör var en riktigt skön snubbe ^^ Det är det bästa med att äta ute här, överrallt finns det servitörer som är trevliga och ser till så att man har det bra. Det sämsta är ju att det är så dyrt..jag betalade 140 kr ikväll, och då delade jag och Anne ändå på en pizza och på en bit cheescake.  Gott var det i alla fall.


Imorgon och på måndag är jag ledig, ska bli skönt med lite helg!
Ciao!
Ida

(By The Way, Sabrina åkte hem idag, studenten från Italien.)

Emmas födelsedag och heldag med tjejerna!


 

Tjejerna var lediga från skolan idag, så vi gick till Subway för att äta lunch. Eller gick och gick förresten, Stora M och Lilla C åkte Roller Blades (vet inte varför vi kallar det inlines egentligen..).
  
Storam M                             Lilla C


 


På vägen hem stannade vi till i parken, njöt av solen och lekte lite!

Väl hemma igen tittade vi lite på "Rasmus på Luffen" och "Pippi Långstrump", bra svensktränging för Lilla C! Efter lite lek och lite bråk åt vi kvällsmat, pizza igen! Andra gången denna veckan!

Ikväll spelade jag, Anne och Julia plump ^^ Det var så längesen, kul att spela igen.


Sist men inte minst hoppas jag att Emma hade en riktigt bra 20-årsdag!!

Ciao!
Ida

Kvällsbad!

Det har varit ganska lugnt idag, inget särskilt som hänt. Förutom att Lilla C och henne kompis sprayade en av katterna med luftrenare, av någon anledning fick jag skulden lite grann fast att jag ansåg att jag hade slutat..menmen, jag får väl bli bättre på att fråga och inte bara anta när jag slutar.

Jag och Julia badade faktiskt ikväll. Blåsigt och ganska kallt var det nere på stranden (typiskt!) så efter noga övervägande så bestämde vi oss ändå för att bada! :) Det var riktigt skönt, ser fram emot nästa gång.

När Anne slutat mötte hon oss på stranden och vi gick vidare till Medici för att köpa varsin milkshake. De är så goda där! Vi promenixade hem tillsammans och stod faktiskt inte o pratade så mycket . Efter en skön dusch sitter jag nu här med John Blund på min axel,

Ciao!
Ida


Summer is around the corner!



Nu är klockan halv 1 (vilket betyder att jag borde stängt ner för en halvtimme sen), och det är fortfarande över 20 grader ute! Vi har varit upp vid 30-strecket idag, galet!! Typiskt svenskt att prata om vädret, jag vet.. Inte nog med att jag har haft otroligt fint väder, Iskra kom dessutom in på Fridhems Folkhögskola (teaterlinjen) idag! Så snacka om en fantastisk dag!
 Jag ringde faktiskt och gratulerade henne, tyckte det kunde vara en kul överraskning. Det är ju inte var dag man får samtal från USA :)

Annars har det mesta varit som vanligt, bråkade lite med Stora M idag men det gick över förvånansvärt snabbt! Lilla C hade fotboll så jag satt på en filt och lyssnade på mina RixMorron Zoo-podcasts när hon tränade.

Ikväll kom Anne hit, vi spelade kort. Saknar lite att spela "Plump" i skolan :) Måste se om jag kommer ihåg reglerna så jag kan spela det med Anne och Julia!

Har haft lite kontakt med en man i Wisconsin som släktforskar och är en väldigt avlägsen släkting. Han skickade mig en fil med över 4000 namn!! Så nu har jag att göra med att sortera ut vilka som faktiskt är mina släktingar..

Go' Natt!!
Ida


100 dagar!!

Idag firar jag 100-dags jubileum ;) Förstår ni hur snabbt tiden går? Jag gör det då rakt inte!!
Tillsammans med lönen för förra veckan fick jag en ny parfym av min värdmamma, Flower by Kenzo, som ett extra tack för att jag tagit hand om djuren. Den luktar verkligen jättegott! Hörde från Anne (som hört från sin värdpappa) att de är väldigt nöjda och gillar mig, så det känns ju skönt.

25 grader har termometern visat idag (eller 77F). Riktigt härligt, sommaren är på intåg med stormsteg! Det blev en kvällspromenad även ikväll, man kan ju inte låta bli när det är så härligt och när man kan gå så nära vattnet. Mys!


Kvällspromenad

Jag har varit allmänt seg idag, borde verkligen ta tag lite ordentligt i livet här. Fixa med skolan, köpa ett gympass så jag kan börja träna. Men, jag är ju så dålig på att ta tag i saker, skäms på mig!
Jag fick hämta Stora M från skolan idag då hon inte mådde bra, det stör ju rutinerna också en aning..
Ikväll tog jag och Julia en kvällspromenad längs med sjön, mys. Det är verkligen hur fint som helst och man ser hela downtown (det är faktiskt en vacker vy mamma, tro det eller ej ;). Nu är klockan strax efter 12 och jag ska stänga ner och släcka, det är i alla fall framsteg sen igår. Det gäller att vara positiv!

Kram, kram
Ida

Julia på sin födelsedag! :)

Angels & Demons

Jag skulle släcka klockan 12..nu är klockan 1!! Bättre lycka imorgon! Jag har i alla fall varit duktig och städa rummet idag, så nu är det rent och fint.

Jag, Julia och Anne var Downtown idag, åt sen lunch på Chipotle och gick sen för att se "Angels and Demons". Jag är så besviken, filmen var riktigt kass!! Kanske beror det på att jag precis läst boken, när ska jag lära mig att se filmen först och läsa boken sen?? De hade ändrat storyn hur mycket som helst! Jag kan ju förstå att man måste ändra vissa saker för att det ska funka på film, men att ändra på storyn!! Men men, nu har jag sett den och skådespelarna tyckte jag var bra i alla fall.
Efter filmen gick vi till starbucks och satt där och pratade ett tag. Var hemma redan vid 9 idag, och sen har jag som sagt städat.

Ciao!
Ida

Vi kommer igen nästa år!!

Jaha, det gick ju inte så bra i år heller, 21:a plats.. Men vi kommer igen nästa år, som alltid!! ;) Kul med två nordiska länder i toppen, även om jag inte tyckte att den norska låten var den bästa. Det kändes väldigt konstigt att sitta i USA och se på Eurovision, måste säg att jag saknar allt ståhej där hemma. Men om det nu kommer till Norge nästa år skulle man kanske satsa på att se det live...eller? Nån som är på? ;)

Idag har jag (förutom att se på Eurovision),  pratat med hela tjocka släkten! Det var väldigt intressant och väldigt kul förstås. Håller med Åsa som sa att det känns konstigt att vi är så långt ifrån varandra och ändå så nära när man pratar på skype!! Anledningen till att jag kunde prata med alla var för att Linnea hade sin konfirmation idag (läs igår), så jag pratade så klart med henne också!!

Anne kom hit för att se på Eurovision med mig, när det var slut gick vi ut och åt middag. Jag åt lax, det är ju så gott!! Sen gick vi tillbaka hem till mig och såg halva "You got mail", den hade nämligen redan börjat.. Vi såg även "The Peacemaker" eller Anne såg den, jag sov mest, som vanligt ^^
Imorgon får jag sovmorgon, äntligen!!

Ciao!
Ida

Grattis på konfirmationsdagen Linnea!!!

HEJA SVERIGE!!

Även om jag är i USA så tänker jag inte missa


Jag kan faktisk se hela showen på internet, teknikens under!!
Självklart hejar jag på Marlena, fast hon verkar ha tuff konkurrens..

Dirty Dancing

Jag har varit gaaanska seg idag, det har regnat hela dagen, jag piggnar aldrig riktigt till då. Trots det fick jag fixat lite till på tjejernas rum, det är inte lätt att organisera där inne, känns som att jag mest flyttar runt sakerna..

Julia och Anne kom över ikväll, vi tittade på finalen av "Americas Next Top Model" och "Dirty Dancing". Det är nog en sån film som man kan se hur många gånger som helst och den är ändå lika bra!! Som fredagsgodis åt vi jordgubbar och ananas doppat i smält choklad :)

Jag måste ju gå ut med hundarna imorgon också..John Blund väntar.
Krams!
Ida




Förlåt!!

Strålande sol idag!! Satt ute och läste färdigt min bok så nu ser jag fram mot filmen!!
Jag började försöka att organisera flickornas rum idag, det gick väl så där, får ta tag i det imorgon.

Ikväll följde jag med Julia och hennes värdfamilj för att lyssna på "Chicago Childrens Choir", en av tjejerna som Julia tar hand om sjunger med där. Jag är grymt imponerad av alla barn som sjöng, det lät riktigt bra!! De sjöng bl.a. "Lift Him Up" som är skriven av Walt Whitman, och den kunde ju jag sjunga med i :) Clara, deras yngsta tjej som är 4, och jag blev bästa vänner, nästan i alla fall. Fast det gick inte så bra när hon pratade tyska med mig..jag får öva ännu mer!
Efter konserten gick jag och Julia till Anne, där kollade/lyssnade vi på massa disney-sånger, mestadels på svenska ^^

Till sist vill jag säga förlåt till min kära mor och far som hade bröllopsdag i måndags! Att jag kunde missa det, får väl skylla på att jag har varit lite vilse i dagarna den här veckan...
Grattis i Efterskott!! :)


Thunderstorms!

När jag gick hem från Starbucks ikväll (träffade Anne där), så började det blixtra som bara den, regnet och åskan kom lite senare. Måste säg att här är det nog minst en thunderstorm i veckan, eller ett åskoväder som vi väl skulle säga hemma..tur för mig att jag tycker det är mysigt.
Pratade om religioner med Ali idag, intressant! Krångligt dock, det är så olika..bara för att man växt upp på olika platser.

För övrigt så har det inte hänt så mycket idag, läst ytterligare 200 sidor i boken så visst blir jag klar innan filmen (Angels & Demons) kommer!! Fast hemma kom den väl ut på bio idag, eller?
Har kollat lite kurser och så, hade varit bra att börja skolan nu till sommaren, men det är svårt att veta vad man ska välja!! Men det fixar sig nog :)
Nu måste jag gå ut med hundarna en sista gång för den här dagen..har visst blivit lite sen :S

Krams!
Ida

Bridewars x3

Det har inte hänt mycket mer idag, har läst ytterligare 100 sidor i boken, bara 300 kvar, tror nog att jag kan läsa ut den innan söndag (då vi ska se filmen).
Julia kom hit vid 17.30 så vi gick en runda med hundarna tillsammans, vädret har varit underbaaart!! Senare ikväll gick jag och Julia över till Claudia efter att vi hyrt "Bridewars" i "the Red Box". Så nu har jag sett den filmen 3 gånger!! Men den är bra, fast jag tror inte jag behöver se den på ett tag nu, känns som att jag kan den utantill ^^ Verkligen en tjejig film, (genus, vad är det..??) bröllop är ju så vackert! :)

Dax att nussa kudden, det har blivit sent...igen!!
Krams
Ida
 


Städning..

Före:


Efter:


Bara så att ni ser att jag faktiskt jobbar också ;)

Förresten, glöm inte att hålla tummarna för Malena Ernman ikväll. Själv ska jag se om jag hinner lyssna lite på webbradion!!

Angels & Demons

Jag har mest läst idag, blev plötsligt väldigt spännande (efter 200 sidor..). Här kommer filmen ut på fredag men jag tror att den kommer ut redan på onsdag hemma hos er, USA är tydligen inte först med allt ;)
Har fixat frimärken också idag, var inte så krångligt som det verkade innan, tydligen hade jag ett postkontor mycket närmre än jag trodde! Så nu kan jag skicka brev till er där hemma!!
Annars har det varit en dag som alla andra, eller det har det ju inte för familjen är ju inte hemma..men ändå :)

Såg precis att Kristian Luuk och Fredrik Lindström ska ta över "På Spåret", låter spännande, ni får berätta hur det blir!!

Ciiaoo!
Ida

Sista söndagen i LA..


Seg..vem, jag??

Jag vet att jag inte berättat allt om min LA-resa, det har bara inte blivit så...förlåt!
Idag har jag mest tagit det lugnt och gått med hundarna. 4 promenader om dan ska de ha, så det känns nästan som att man är ute och går hela tiden.
Jag och Anne var downtown och åt middag idag på Noodles & Co, pasta med kyckling är alltid gott :)
Efteråt åkte vi hem till mig, Julia kom också förbi och vi tittade på "America's Next Top Model", bara 3 modeller kvar nu, spännande!

Ciao!
Ida

Göran är med i mustaschkampen! Om du vill hjälpa honom
i kampen mot prostatacancer klicka på länken och du kan skänka valfritt bidrag!
http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=892

Ensam Hemma

Nu har famliljen rest iväg så jag kommer förhoppningsvis ha en lugn vecka framför mig. Men bara för att de är borta ska ni inte tro att jag har semester, 3 hundar och 7 katter ska jag ta hand om, dessutom måste jag städa tjejernas rum och tvätta lite av deras kläder...så jag har fullt upp!
Julia åt middag med mig ikväll, spaghetti och köttbullar :) Efter middagen var hon tvungen att gå hem, men Anne kom lite senare och vi såg Pocahontas. Vi började också att titta på "V för Vendetta" men jag somnade hela tiden och hängde inte alls med i filmen så vi stängde av. ^^

Jag berättar mer imorgon, nu  måste jag verkligen sova!!
Krams
Ida

Forts.Santa Monica, LA - Lördag, Hollywood

Vi gick runder lite till, kollade bl.a. in Virgin, en affär där man kan hitta massa band t-shirts, skivor, filmer m.m. Och det bästa var att det var rea på allt! Köpte en Beatles-tisha.
Kvällen avslutades på "Rainbow", en mysig grill/bar. Jag orkade inte allt, så jag gjorde som man gör här i USA, jag bad att få ta det med mig.
Men oavsett hur mätt man är kan man ju alltid klämma ner lite dessert. Så vi gick till Millions of Milkshakes, ett ställe där kändisar har gjort sina egna milkshakes. Jag valde en Jonas-shake (Jonas Brothers) och Sophie en Lindsay-shake (Lindsay Lohan), såå goda! När vi druckit upp satte vi oss på bussen hem. Väl hemma trillade vi båda i säng, trötta och mätta.




Ikväll ska jag fira Julia som fyller år idag! Hade tänkt sova över där också, så det blir inget bloggande ikväll...
Ha en fin helg!! :)
Ida

GRATTIS ALICE!!

Idag fyller Alice 20 år!!



Saknar dig!! Men jag lever med hoppet att vi ses i höst! :)

Santa Monica, LA - Lördag, Hollywood!

Man kan ju inte vara i LA utan att besöka Hollywood, så det var precis vad vi gjorde under lördagen. Vi tog bussen och när vi kom fram var vi båda lite hungriga så vi åt på "Baja Fresh", ett ställe med mexikansk mat, lite som "Chipotle" här i Chicago. Sen var det dax att göra stan osäker!!
Walk of Fame är ju svårt att missa..Tog kort på en del olika men det är ju lite onödigt att lägga upp här. Både Greta Garbo och Ingrid Bergman har en stjärna, ifall nån vill veta :)


Utanför Chinese Theatre var där en hel del utklädda människor (fast mest vanligt folk förstås..), de går runt och fottas med olika personer, för pengar förstås. Och jag kunde ju inte låta bli utan var tvungen att fottas med Jack Sparrow ;)
 
Det är också här som man kan se olika kändisars hand- och fotavtryck,
t.ex.

Vi tog ju såklart kort på "skylten" också.
 

To be continued...

Nä, nu är klockan mycket här, jag får fortsätta imorgon!
Ciao!!
Ida


Santa Monica, LA - Fredag, Beverly Hills

Efter en skön sovmorgon tog jag och Sophie bussen in till Beverly Hills. Det var en busstur på ca 30 minuter men till slut var vi där.
 
Efter lite fottande vid skylten gick vi till Rodeo Drive, Beverly Hills mest exklusiva gata (eller vad var det du sa Sophie?)Vi gick dessutom förbi hotellet i "Pretty Woman", eller inte riktigt förbi, det är det stora man ser i bakgrunden.. ;)

Efter att ha gått runt ett tag gick vi till "Cheesecake Factory". Vi beställde lax med potatismos och chokladcheesecake till dessert. Det sved lite i plånboken, men det var det väl värt!
 
När vi satt där och åt i godan ro så såg jag plötsligt en paparazzisvärm springa förbi på andra sidan gatan. Det var tydligen Brad Garrett (från "Alla älskar Raymond") som gick förbi, den stackaren verkade inte ha det lätt.. Mätta och belåtna gick vi vidare för att titta lite mer i affärerna och så småningom bege oss hemåt. Plötsligt säger Sophie, "Ida det är han från Gossip Girl" och jag som inte sett ett enda avsnitt börjar titta mig omkring "vem, vem?" När han gått förbi, vände sig Sophie om och tog ett kort ^^ Det är ju typiskt att man bara ska se kändisar som man knappt känner till!!
Dagen började närma sig sitt slut och vi tog bussen tillbaka till Santa Monica. Där gick vi i ytterligare några affärer innan vi bestämde oss för att gå på bio och se "Ghosts of girlfriends past" ("Flickvänner från förr" är den svenska titeln) med Jennifer Garner och Matthew McConaughey. Jag tyckte filmen var helt ok, kanske inte värd att se på bio men ok. Sophie däremot tyckte inte alls att den var bra.
Visst blev det lite shopping med ^^ 
Efter bion begav vi oss hemåt. På lördagen var det nämligen dax att besöka Hollywood!! Men det berättar jag om imorgon!

NattiNatti!!
Ida

Ps. Såg G.I Jane, har ni inte sett den så är det ett hett tips. Den har några år på nacken, huvudpersonen spelas av Demi Moore.Ds.


Santa Monica, LA - Ankomst + Torsdag

När klockan var 17.30 gick jag till bussen, kunde fortfarande inte fatta att jag skulle åka till LA och hälsa på Sophie. Resan ut till O'Hares flygplats gick i alla fall bra! Efter att ha irrat runt ett tag på flygplatsen (det är ju inte den lilla..), så hittade jag till slut rätt terminal och rätt gate. Innan jag visste ordet av så satt jag på planet. När jag gick förbi i första klass så såg jag ingen mindre än Joel Madden, Nicole Richies pojkvän och medlem i Good Charlotte!! Så jag såg en kändis redan innan jag var i LA, resan började bra!

Flygresan tog ca 4 timmar, utan film och snacks, det enda vi fick var ett glas dricka. Tiden på planet ägnades åt läsning, läser just nu "Änlgar och demoner" av Dan Brown (på engelska..). Dessutom hade jag ju så klart med mig min nya musikmaskin, full med en massa bra musik!!
När jag landat gick jag inom Burger King och köpte lite mat till mig och Sophie, jag hade ju inte ätit nåt sen lunch och nu var klockan 11 (dvs.1 i Chicago). Sophie mötte upp mig där man hämtar sitt bagage och sen tog vi taxi hem. Väl hemma käkade vi och gick sen och lade oss!

Torsdag
Sophie hade lektion på morgonen, och när hon kom hem låg jag fortfarande och sov. Men jag var ganska snabbt på fötter, vi åt lite frukost och sen började dagens bravader! Först visade Sophie var hon går i skola, Santa Monica College, verkade väldigt mysigt.
När det var dax för lunch gick till ett ställe som hette "Urth Café", de serverade bara organisk mat. Mat är ju inte särskilt billigt här, men det var väldigt gott och man fick mycket för pengarna.

Mätta och belåtna tog vi oss till piren. Åkte pariserhjul och var inne i souvenirbutiker. Köpte bl.a. en fotlänk.
 
Vi bestämde oss för att hyra cyklar och cyklade sen till Venice Beach. Det var verkligen hur mysigt som helst att cykla längs med stranden, njuta av vädret och titta på allt folk!
 
Vi ville ju även gå runt och titta lite i Venice så vi cyklade tillbaka till piren, lämnade tillbaka cyklarna och tog sen bussen tillbaka till Venice.. Lite shopping blev det allt, ett par nya skor, och ett par tishor. Jag gjorde dessutom en henna tatuering på foten, är så glad att den inte är riktig för den ser för jäklig ut, rent ut sagt :P Men, men ser man den på håll ser det ju bra ut!

Eftersom det var valborg så vankades det fest på kvällen, tyvärr blev det inställt. Men lite senare så pratade Sophie med sin kompis om att kanske dra ut, fast det funkade ju inte för mig. Till slut bestämde vi att jag skulle låna en annan tjejs leg. eftersom hon inte skulle med. Sagt och gjort, jag och sophie fixade till oss och sen bar det ut i den sista aprilnatten för i år. Vi hamnade till slut på en bar i Santa Monica (yes jag kom in, trots att tjejen på legget hade mörkt hår!!). Bra, lite äldre musik, typ Michael Jackson, 50-tals rock och mot slutet lite modernare :D Det var dans, dans, dans!

  
Det blev en lång natt, men det var kul :D En dag gick väldigt snabbt. Imorgon får ni höra om Fredagen!

To be continued..
Måste hämta tjejerna, men jag fortsätter ikväll..

Ciao!
Ida

Back to work..

Den här dagen har haft sina tuffa stunder, Stora M har inte varit nådig! Beter sig verkligen som en tonåring (eller 5-åring..) ibland och det är fasiken inte lätt! Som tur är har jag ändå känt mig stark idag så hon lyckades inte knäcka mig den här gången.
Idag träffade jag Sabrina, den nya studenten, hon ska också plugga engelska precis som Ali gör. Skillnaden är att Sabrina är runt 40 år, från Italien och ska "bara" stanna i tre veckor. Hon verkar trevlig i alla fall :)

Jag hade lovat Anne att gå på bio med henne idag, så vi tog bussen downtown strax innan 8 och satt i biosalongen lagom när filmen började 8.30. Filmen vi såg var den nya X-men, den som handlar om Wolverine..om någon har hört talas om den. Den var faktiskt rätt bra, särskilt om man gillar de andra filmerna.

Hade tänkt berätta om LA, men det får vänta till imorgon då jag tror att jag har mer tid, annars blir det kanske inte förrän till helgen. Vi får se. Tålamod, (är en fiskares bästa vän) mina vänner!! ;)

Ciao!
Ida


Här står jag i Santa Monica, bakom mig ser ni piren dit jag och Sophie
begav oss efter vår lilla fotosession..

I <3 LA

Nu är jag hemma, så flygresan hem gick också bra, även om den var lite skakigare.
Santa Monica var verkligen kärlek vid första ögonkastet! Ett underbart ställe som jag bara MÅSTE besöka igen!
Lägger in bilder och skriver om mina dagar imorgon, för nu måste jag ladda upp batterierna.

Kram
Ida

Fredagens besök i Beverly Hills. Så här kul har vi haft!! Tack Sophie för
fyra underbara dagar!!


RSS 2.0