I'm in LA bitch!

Nu är jag i Los Angeles, Californien. Flyget gick bra och nu ska vi äta lite frukost innan vi ger oss ut på dagens äventyr.
Soffe ska köpa bräda....! :D

See Ya!!
Ida


Om några timmar lyfter det!

Då flyger jag nämligen till Sophie i Los Angeles!! Ska bli väldans roligt! Men jag är aningen nervös över flyg och taxi och så..helt ensam i stora USA.

Igår hände inget särskilt..men jag kunde inte skriva nåt för internetet krånglade.
Ska försöka uppdatera nåt i LA ^^

Sist men inte minst, GRATTIS Farmor och Farfar på bröllopsdagen!!
Ciao!
Ida


Jag o Soffe på Agnes 18-års fest ^^

Måndag.

Så var det måndag igen, eller måndagen är ju snart slut förstås.. På onsdag åker jag till Santa Monica, LA för att hälsa på Sophie. LÄNGTAR!!
Jag pratade med Clara innan idag, ringde och gratulerade. Jag hade tänkt skicka ett kort också men det är så svårt att få tag på internationella frimärken. Man måste gå till ett postkontor som ligger downtown (eller på 63:dje gatan, vilket är mer än 10 kvarter bort) och det här postkontoret har bara öppet till 6 och har stängt på helgen. Så det lär dröja ett tag innan jag fixar frimärken.

Var lite ovän med Madelaine idag igen..fast det var inte så farligt, tack och lov!
Dax att nussa kudden.
Ciao!
Ida

Favorithoppet från gympan

Från i lördags, hemma hos Claudia. Förutom volten så var detta mitt favorithopp
gympan och än ser det ganska bra ut, eller? Fast ser nu hur koncentrerad jag är?
Tungan är ute
;)

GRATTIS CLARA!!!

Idag fyller Clara 9 år!!




Gårdagen!

Igår bar det alltså av downtown igen, det var ju lördag! Tyvärr kunde inte Julia följa med, men eftersom Anne hade sin lediga lördag så slapp jag åka ensam. Det var ganska varmt, men det kändes att det var regn i luften så jag klädde mig därefter...När vi väl kom downtown så började det, som väntat, att regna. Efter ett tag slutade det, men bara för att komma tillbaka 10 gånger värre!! Vi hade ju såklart inget paraply. Så vi gick till Walgreens och köpte flipflops(!!), paraplyerna var för dyra och i flipflops torkar fötterna fort och det gör inget att de blir blöta. Innan vi åkte hem gick vi till Jamba Juice och drack goda smoothies.

När jag kom hem, fräshade jag till mig lite, efter skyfallet så behövdes det ;) Efter ca 30 min hämtade Anne mig och Claudia och vi körde till en del av The Univeristy of Chicago (som ligger ca 8 kvarter bort, men regnet fortsatte att strila) för att lyssna på Julia som hade konsert med sin orkester. Det var riktigt bra och lagom långt, ca 1,5 timme.
Och, tja resten av kvällen vet ni ju, Wii hemma hos Claudia.

Idag är det chill, tar det lugnt kollar på Americas Next Top Model och pratar med trevligt folk :)
Ciao!
Ida

Jamba Juice

Julias Konsert

Vänner på konsert, Claudia och Anne


Sent igen!

Här är har klockan precis slagit 4 (!!) och jag har precis lagt mig i sängen efter en heldag..Shopping, stråkkonsert med Julia (och Edgar Meyer) och till sist tv-spel hemma hos Claudia. Och det var där jag fastnade, tillsammans med Claudia framför deras Wii. Kul hade vi i alla fall!!
Berättar mer och lägger in bilder imorgon, då händer nämligen inget särskilt. Så om du vill prata så lär jag vara inloggad mellan 7-11 (svensk tid), eller kanske inte men det märker du ;)

Mormor Siv åkte hem idag, kommer bli lite tomt nu faktiskt. Fast hon har sagt att jag är hjärtligt välkommen till Stockholm, och det är ju aldrig fel!!

Nä, nu får jag allt ta och sova, kan ju inte vara uppe hur länge som helst...
Kram, kram!
Ida

Turistens Klagan-Cornelis Vreeswijk

Sommar!?

Det har varit såå varmt idag!! Upp mot 27 grader (vilket är ca 86 Farenheit)..hot, hot, hot!!! Min värdmamma hade gäster här vid 12 så jag gick ut och åt lunh. Köpte en sandwich på Starbucks och gick sen och satte mig i en park. Lyssnade på musik, läste en bok och njöt av solen och värmen!

Ikväll var vi ute och åt middag på en riktigt fin restaurang! De hade inramade bilder på alla celebriteter som varit där. Phil berättade att Frank Sinatra brukade gå dit. Det var väldigt fancy, livemusik och god mat! Anledningen till att vi gick dit är att barnens mormor åker tillbaka till Sverige imorgon och hon ville bjuda oss på restaurang, den här är tydligen en av favoriterna.

När jag kom hem, kom Anne över ett tag. Jag mötte henne så att vi skulle kunna ta kort på ett stort hål som dykt mitt ivägen..det är sant!! Och nu har jag det på bild ^^

Nu är jag riktigt trött!! Dax för en god natts sömn!
God Natt!!
Ida

Ps. Jag har hittat Lemonheads, skickar de så fort jag kommit på hur det funkar...!! Ds.

Lunch i Parken


Fotbollsträning med Stora M..lite annorlunda från hemma^^


En av väggarna med alla kändisar..Jag hittade en bild på Eddie Murphy


Hålet i vägen. Det bara dök upp..ibland blir det tydligen så pga. vädret!!

Adventureland!

"Adeventureland" är en film jag verkligen rekomenderar! Jättemysig, somrig och den utspelar sig 1987 ;) Såg den på bio med Claudia ikväll, hade verkligen inga förväntningar eftersom jag inte hört talas om den nånstans, men oj vad bra den var! En film där man går ut med en härlig känsla..om ni förstår vad jag menar.

Annars har det varit en lugn dag. Hade värsta åskovädret ikväll..kanske är jag konstig men jag tycker det är mysigt! :) Lyssnade på musik och började packa/fundera på vad jag ska ta med mig till Sophie och värmen. Det hade tydligen varit ca 35 grader där förra helgen!!

Fredag imorgon, redan...!
See Ya!
Ida

Igår var det Earth Day

Ett träd gör skillnad..det gröna är inte löv, utan sidenband.

Biografen, om nån är intresserad...


Biografen

Överallt är väggarna målade med bilder från olika filmer, den här är
t.ex. från "The Untouchable" eller "De Omutbara", som utspelas i Chicago.

Here comes the sun..

Nu när helgen närmar sig så gör även värmen det, på fredag ska det blir mellan 18-26 grader! NICE!
Jag mår bara bättre för var dag nu, det är bra att ha en liten "svacka" ibland, man mår alltid mycket bättre efteråt.

Både Stora M och Lilla C hade "playdates" (lekte med kompisar) idag. Så jag behövde inte gå med Lilla C till fotbollen idag, hon åkte med sin kompis. Och Stora M och hennes kompis skötte sig själva så jag satt och gjorde Sökord, ni vet de där som är som korsord fast du ska hitta olika ord bland en massa bokstäver..haha ja i alla fall så fick jag en bok med 100 sökord av familjen Sellgren-Andersson innan jag åkte, börjar bli riktigt bra på de nu! ;)

Självklart träffade jag Anne och Julia ikväll. Jag och Anne gick till Starbucks och när Julia hade övat färdigt med sin orkester mötte hon oss där och vi gick hem tillsammans. När jag och Anne (som vanligt) stod utanför hennes dörr och pratade, fick vi syn på 2 tvättbjörnar (raccoons) och 1 possum (pungråtta). Rätt coolt faktiskt att se tvättbjörnar, fast jag har hört att de kan bli väldigt aggresiva så man ska passa sig lite för dem. Pungråttorna däremot är ju inte så mysiga, även om de är lite bättre än vanliga råttor som vi har hemma...lägger in lite bilder.

Imorgon blir det bio!
Ha're Bra!!
Ida

Naked-Mango passion och en Varm Choklad var vad jag drack.

Enligt innehåller så ska detta vara det enda som finns i där, alltså inga tillsatser!

Anne åt den här goda banan/choklad-kakan och drack nåt med kaffe^^

 

 
1. Possum/Pungråtta
2. Raccoon/Tvättbjörn

Nu mår jag mycket bättre..

Tack och lov så har det känts mycket bättre idag! Fast jag fick jobba längre än jag trodde, 2 timmar längre närmare bestämt. Men det gick bra, mormor Siv är kvar och det är trevligt. Hon kan ju dessutom sätta sig upp mot Madelaine ;) Så det blev mat från Medici idag också, vi åt där igår, fast idag fick vi det levererat till dörren. Tror nästan att det är billigare faktiskt.

Klockan 21 kom mina värdföräldrar äntligen hem! Så jag gick över till Anne. Pratade hela kvällen om hur tröga amerikanare är, och hur bra VI är!! ;) När jag kom hem så pratade jag med mamma på skype, mys!

Vi glömde Marias lunchväska i skolan idag...hoppas att det inte är så farligt (hon kommer ju ändå ta hem den imorgon!), la en lapp på köksbordet till Madelaine, vet inte om det hjälper men jag tyckte det var värt ett försök!

Ciao!!
Ida

BAO med Helen Sjöholm & Tommy Körberg-Nu mår jag mycket bättre

Allsång på skansen och BAO på en och samma gång, det kan ju inte bli annat än
sommar! Visst är sån här musik härlig, vilken tur att jag rippade mormors skivor ^^
Titeln passar ju bra idag dessutom!

Emotional Monday

Jag och Emms


Det har varit en tuff måndag..har inte haft direkt hemlängtan men saknat hemma, svårt att förklara. Blir så trött på min värdmamma ibland, när hon är stressad så går det ut över alla andra :/
Regnat har det också gjort och det mår man ju inte precis bättre av!

Den stora händelsen idag är egentligen att jag pratade med Emma, på telefon!! Vi hade mycket att prata om, och inte så mycket tid. Men vi fick sagt en hel del och det var så kul att höra hennes röst. Fick även pratat med farmor idag och det var ju inte igår..

Ikväll träffade jag Anne och Julia, då mår man alltid lite bättre! Och nu pratar jag med Sophie, det mår man också bra av! :D

Så idag har varit en sån där, vet inte vad man ska känna dag! Och då blir det ibland lite kaos och kroppen vet inte vad den ska göra, vara glad, ledsen, arg.. Då blir man allt på samma gång, det är rätt jobbigt! Tur att det inte händer så ofta.

Kram kram!
Ida

Fina vänner mår man bra av!!

Det saknas en del vänner på den här bilden..men man kan ju inte få allt här
i världen..

Rainy Sunday

Jag hade mitt andra AuPair möte idag, vi åt lunch på en "Biker Bar". Det är ett lite tuffare ställe, där det hänger många motorcykels knuttar :P Jag hade kollat upp hur jag skulle ta mig dit och klockan  12.10 lämnade jag huset. Jag hoppade på bussen och så långt gick allt bra..tills jag kom fram till tåg/tunnelbane-stationen. Bussen var försenad vilket gjorde att jag missade tåget som gjorde att jag missade den sista bussen jag skulle ta!! När jag äntligen hoppat av tåget downtown så hittade jag först inte busshållplatsen och när jag väl hittat den och bussen kom så frågade jag busschauffören för säkerhets skull och då sa hon att det var fel buss!!! Till slut gick jag tillbaka till tåg/tunnelbane-statione och frågade en som jobbade där, då visade det sig att jag hade varit på rätt busshållplats från början!! Tro det eller ej men 30 min försenad så var jag till sist framme på "Twisted Spoke", biker-baren.
Där träffade jag de andra som fortfarande stod och väntade på bord, så det gjorde ju inte så mycket att jag var försenad. Efter ca 30 min väntan, fick vi ett bord och kunde äntligen beställa lunch! För min del blev det en Chicken-Ceasar Sandwich. Min Area Director (områdesrepresentant) var snäll och körde mig hem sen, hon bor ändå på samma håll.

Ikväll har jag jobbat, mina värdföräldrar skulle på någon sorts skolmiddag med tjejernas skola. Tror det gick rätt bra ikväll, förutom att tjejerna kom i säng 30 min för sent :S Men jag behövde inte ligga hos de ikväll i alla fall, så förhoppningsvis börjar de känna sig lite tryggare nu!

Just nu saknar jag "hemma", inte "hemma" som i Sverige utan "hemma" som i Gånarp!! Ibland känns det som att hela huset här är kaos. Jag är förvisso inte heller så bra på att städa, men sån här röra blir man ju bara trött av!! Och sen alla dessa katter som kissar överallt förutom där de ska. Vet inte hur många gånger jag fått torka kattpiss på tjejernas rum (som dessutom har heltäckningsmatta)!! I fredags berättade jag ju om Sir Lancelot som kommit hem igen och hur han gick och gnällde utanför mitt rum...han slutade aldrig. Så igår tog jag in honom på mitt rum och han fick sova med mig, men klockan 7 imorse vaknade han och väckte även mig med sin "sjönsång". När jag väl gick upp så upptäckte jag dessutom att han kissat på en av mina inneskor *morr*. Även denna natten är han här nere i källaren, och han har precis avslutat första delen av sin konsert, jag hoppas det dröjer länge innan part 2 börjar!!

Det här blev ett långt inlägg, jag behövde gnälla lite för just nu är jag så fruktansvärt trött på hur det ser ut här och alla förbannade katter!! Hoppas på en bättre dag imorgon, då jag ska prata med Emma!! :) Synd bara att jag inte hittar mitt telfonkort, men jag går med glädje och köper ett nytt om det innebär att jag ska få höra Emmas röst!

Puss och Kram, Skumbanan!
Ida

Sir Lancelot och nya hatten, visst är den snygg! ;)

En av Julias bilder, det var en härlig dag! Håller tummarna för en bra vecka!


Shoppinglördag!!

Shopping stod på schemat idag, som det gör de flesta lördagarna ^^ Jag och Julia åkte downtown runt 12, efter att vi lämnat tillbaka filmerna vi hyrt igår och att jag fixat ett nytt minnekort till kameran, yeay!! Så nu kan ni äntligen få se bilder igen! Det har verkligen varit toppenväder idag, ca 20 grader varmt, helt vindstilla, så nice.
Runt kl.2 träffade vi Karin och hennes två norska kompisar. Karin är en tjej som jag träffat via facebook, hon är också aupair här men bor i förorten. Hon var supertrevlig! Vi åt lunch tillsammans på Chipotle, deras tacos är såå goda!

När jag kom hem satt hela familjen på verandan, de hade precis ätit kvällsmat. Pratade lite med de innan jag gick ner på mitt rum. Öppnade dörren och såg att typ alla möbler var borta, det är ju utemöbler så de hade tagit min soffa och två stolar, så det känns lite tomt här... Men jag fick städat ordentligt i alla fall, (eftersom allt som hade legat i stolarna och på soffan nu låg på min säng istället)! Sen bar det av till Julia igen, Anne kom också dit. Så det blev en trevlig kväll med massa prat. Julias värdmammas bror är på besök, när jag hälsat på honom sa värdmamman att det var jag som bodde i närheten av Glimminge, och jag sa att mina morföräldrar bodde i närheten, i Västra Karup, varpå de svarar "Ja, det var där affären låg". "Ja, just det, Lindströms" sa jag... Världen är liten som man brukar säga!

Ciao!
Ida
1.

2.3.4.5.6.

1. Köpte hatt på Urban idag :)
2. Sandaler från Akira
3. Väska från Forever21
4. Bikini från Old Navy (Snar ligger jag på beachen i Santa Monica!!)
5. Eftersom det var så tomt efter stolen som stått där fick jag fylla ut det lite..
6. Den fina tishan som jag fick av mamma :)


Filmkväll..igen! ;)

Ja, här är klockan 3.18 och hemma är den 10.18... Hade filmkväll hos Claudia ikväll, vi såg "Changeling" och "Yes Man!". "Changeling" var såå bra!! Fast aningen deprimerande, klart sevärd i alla fall! "Yes Man!" såg jag inte mycket av, hade svårt att hålla ögonen öppna, som vanligt ^^ Men av det jag hann se så verkade den väldigt rolig, Jim Carey brukar ju vara bra. Så klockan hann bli mycket...tur att jag kan sova länge imorgon.

Vädret var precis som lovat, hyfsat varmt och soligt! Invigde mina ballerina skor idag, vilket ledde till skavsår på hälarna. Inte så hemska skavsår dock, men tillräckligt för att det ska göra ont när man har skor på fötterna...

Nu går det en katt utanför min dörr och gnäller. Det är Lancelot som har kommit tillbaka. En granne hade hittat honom och tagit honom till vetrinären osv. Egentligen är han mer en utekatt för han kommer inte överens med de andra katterna här. Tydligen så hade han löss och det tar ju ett tag innan sånt medel hjälper, annars hade han ju kunnat få sova på mitt rum. Han tystnar väl så småningom...hoppas jag!

See ya!
Ida


Solsken!

Johnny Depp hos David Letterman
Har du ont om tid? Spola fram till 3:11...underbar story ^^
 

Som ni säkert förstår så har det inte hänt nåt särskilt idag. Solen sken hela dagen, ÄNTLIGEN!! Imorgon ska det tom. bli lite varmt...innan det återigen ska bli kallt till helgen.

Idag tittade jag på "Americas Top Model", det börjar bli spännande nu, bara 6 tjejer kvar! Jag har ju aldrig kunnat titta på det där hemma så nu får jag passa på ;)

Nu knackar John Blund på axeln..
Kram, kram
Ida

Kallt så sören!!

Jag och Anne gick till Starbucks ikväll, när de stängde gick vi för att möta Julia efter hennes orkester-övning. Vi hade sen följe till Julias gata, där stod vi och pratade i säkert 45 min! Sen delade vi på oss, Julia gick till sig, jag och Anne hade följe en bit till. Ganska snabbt stod vi utanför Annes lägenhet. Där stod vi och pratade i säkert 45 min till! Grejen är att när det är ca 6 grader ute och man står och pratar i 90 min, då blir det jäkligt kallt!! Så fast att jag har legat i sängen i 1,5 timme så ligger jag här och fryser med fötter som fortfarande känns som isbitar!

Jag fixade bankkonto idag, äntligen! Var inga problem alls, fast jag körde med "jag har bara varit här i 2 månader och kommer från Sverige"-repliken. Då förstår de genast varför man verkar så korkad :P

Nighty Night!
Ida

Ps. Idag har jag förresten haft mitt körkort i ett år, tänk vad snabbt tiden går!! D.s


Tisdag

Inget särskilt alls har hänt idag faktisk, förutom att jag skypade med Alice förstås!! Även om det bara var i ca 10 min, det är nog det kortaste samtal vi haft någonsin ^^ Kul är det att vi har varandras skype nu i alla fall! Skype-kontakterna blir bara fler och fler!

Ikväll var Anne och Julia här (igen..) ;) Vi hade tänkt kolla på film, men istället spelade vi onlinespel. Hade en liten nostalgitripp och pratade om spel man spelade mycket för några år sedan. Julia sa att hon suttit flera timmar framför "Lemmings", är det någon som kommer ihåg de här små blå figurerna som man skulle hjälpa hem.
Här är i alla fall ett videoklipp på detta söta spel ^^

Lemmings


Imorgon går jag förhoppningsvis och försöker öppna ett bankkonto :S Hoppas på det bästa!
Puss och Go' Natt
Ida

Paket från Sverige!



Little Miss Sunshine
Figuren på tishan som jag fick av mamma idag!



Äntligen har jag fått äta Ferrari-bilar! (Tack mamma för påsen!) Fick nämligen paket från mor min idag, Ferrari-bilar och en t-shirt (som jag hade tagit kort på om mitt minneskort funkat..). Glad blir man i alla fall när man tittar i brevlådan och ser ett stort grönt brev, då vet man att det är post från Sverige!
Annars har det bara regnat och varit kallt idag, tjejernas fotboll var inställd pga. det. Det var i och för sig skönt, kände inte precis för att stå och frysa under ett paraply i en timme under deras träning.

Ikväll var Anne och Julia här, vi tittade på "Memento". En väldigt bra och annorlunda film, man måste verkligen koncentrera sig för att hänga med och ändå var vi tvungna att prata om den efteråt för att förstå bättre. Huvudpersonen i filmen hade fått en sorts sjukdom som gjorde att han inte kunde lagra något korttidsminne sen sjukdomen inträffade. Måste vara väldigt svårt att leva så!

Hoppas på lite bättre väder imorgon! (Jag hoppas ni njuter i fulla drag där hemma!!)
Ciao!
Ida
 


Easter Sunday

Bob och Sue hämtade mig klockan 9 imorse! Sen bar det av till kyrkan där vi åt lite frukost, de brukar tydligen göra det på påskdagen. Gudstjänsten var ungefär likadan som hemma i Sverige, inte nån stor skillnad.
Efter gudstjänsten åkte vi till ett stort växthus (konsevatorium?), där hade de växter från regnskogen och öknen, fullt med vackra blommor och vattenfall. I en damm där fanns det en "Mexican walking fish", väldigt sötful sak ^^
Numera vet jag också hur ananas växer, visste faktiskt inte det innan...har väl aldrig riktigt funderat på det.

Vi åkte hem till Bob & Sue och de började göra middagen, skinka och potatis. Mycket gott!! Sues bror med familj kom också och åt middag med oss, en härlig familj! Många skratt :) När de skulle köra mig hem (Bob & Sue alltså) kom Sue med köttbullar "de är kanske inte lika goda som mammas, men ändå" Så jag får väl äta köttbullar till lunch imorgon!
Vi pratade förstås en hel del om släktskapet och Bob visade mig gamla bilder och vykort skrivna på svenska. Och jag tycker sån "gammalt" är så himla kul!! :D

Imorgon är det jobba som gäller, för här har man inte ens annandag påsk...
Kram, kram
Ida

Mexican walking fish. Sötful liten krabat...

Glad Påsk

Hoppas att alla hade en trevlig påskafton igår kväll! Själv åt jag kalkon för första gången! :) Typiskt amerikanskt. En god middag var det i alla fall med glasstårta till efterrätt. Jag fick dessutom ett litet påskägg av min värdmamma, visserligen fyllt med nästan bara mörk choklad, men det är ju tanken som räknas! Tjejerna fick ett jättestort påskägg som de ska dela på, i deras fanns det bl.a. svenskt godis, inklusive ferraribilar!! Så jag ska försöka tigga åt mig åtminstone 1 bil ;)

Julia kom hem idag så hon, jag och Anne gick till Starbucks och snackade om allt, som vanligt! Men det är väldigt mysigt att gå dit på kvällarna och sitta där tills de stänger. Däremot är det väldigt kallt ute, endast 3 grader!! Så ni ska vara glada som har det varmt och skönt där hemma!

 Imorgon ska jag träffa Bob & Sue, trevligt! :)
Ciao!
Ida

Den här bilden togs för snart ett år sedan. Vi spenderade många varma,
härliga timmar i Norra Hamnen, innan teatern var riktigt slut och när det hade
börjat lugnat ner sig i skolan! Myyys!!

Monsters vs. Aliens

Bio var det som gällde idag, "Monsters vs. Aliens". Vi såg den tom. i 3D och det är ju inte ofta man gör det, (fast det  verkar vanligare här). Filmen i sig var helt ok, ingen jättehöjdare.

Träffade Anne ikväll (igen ^^). Vi kollade på en film som hette "Death Proof", såååå tråkig!! Anne knuffade till mig hela tiden för att jag inte skulle sova. Men sören vad trött jag var! Ibland önskar jag verkligen att jag kunde konsten att teleportera mig! Men nu är jag hemma i alla fall, klockan är 2 och jag är fortfarande redigt trött, så Go' Natt!!
Glad Påsk!!
Ida

Navy Pier och Hjärnsläpp

Navy Pier är ett vanligt ställe för turister, där kan man bl.a. åka i ett stort pariserhjul och gå på "Childrens museum". Där finns också gott om lite billigare restauranger och souvenirshoppar. Sen kan man gå på IMAX-bio och göra en egen nalle m.m. Så där finns en hel del att hitta på, om man har pengar!! Det är nämligen inte billigt där!! Men det var en trevlig eftermiddag vi hade där i alla fall. Granndottern var också med och när vi kom hem så lekte dem för sig själva, så då kunde jag slappna av lite.

Jag och Anne var downtown ikväll och åt middag, var på ett ställe som heter Noodles&Co. Det var så gott!! Jag åt Pesto-pasta med kyckling! Dit kommer jag lätt gå flera gånger ^^ På vägen hem började vi prata om kriminalserier, och jag är så himla dålig på namn, skådespelare, filmtitlar, tv-serier..you name it! Försöker fortfarande komma på namnet på en kriminalserie som gick i Sverige för kanske 7 år sen. (Mamma, jag hoppas du kan hjälpa mig med det på lördag!)

Tyvärr, har jag fortfarande problem med kameran, så det blir inga roliga bilder idag heller :( Ska försöka åtgärda det snart!
Kram, kram
Ida


Picknick i Parken

Solen sken från en klarblå himmel och vinden höll sig borta, kan man då göra nåt bättre än att ha picknick i parken? Börjar förresten bli dax att använda solkräm, många missa ju det på våren när det egentligen är som viktigast! Jag var bara ute ca 1 timme i solen och mina kinder var väldigt varma ikväll ^^
Idag är det förresten exakt 3 veckor tills jag åker och hälsar på Sophie i Santa Monica!! Där kommer jag definitivt behöva solkräm...

Tjejernas mormor kom idag och stannar veckan ut i alla fall, kanske längre, jag vet inte riktigt. Hon verkar trevlig, så det ska nog gå bra. Var ute och åt på restaurang idag, Piccolo Mondo. Det var samma restaurang som vi var på dagen efter jag kommit till Chicago.

Kram, kram!
Ida

Balladen om konsekvenser - Lars Winnerbäck
 
Yes, nu är jag inne i en Lars Winnerbäck-period. Lyssnade väldigt mycket på honom
ett tag, men sen glömde jag liksom bort honom, men som sagt, nu lyssnar jag
flitigt igen. Jag är precis likadan hemma, har olika perioder då jag verkligen lyssnar
på en artist och sen helt plötsligt är det någon annan som gäller ^^

Museum of Sience and Industry

I eftermiddags var jag och tjejerna på "Museum of Sience and Industry". Jag tyckte det var väldigt kul, men jag har ju alltid tyckt om museum. Tror faktiskt att tjejerna gillade det också, även om de inte riktigt vill erkänna det. Bara mot slutet de blev lite gnälliga, men då hade vi ju varit där i drygt 2 timmar. Philip kom och hämtade oss, så vi slapp gå hem, det är trots allt ca 30 minuters promenad.

Ikväll kom Anne hit, vi tittade på film ^^ Imorgon är det "lill-lördag", vilket betyder att det inte är långt kvar till helgen! Imorgon kommer även tjejernas mormor hit, måste säg att jag är lite nervös. Fast jag hoppas på det bästa!
Kram, kram
Ida

Studentmorgon! Och festen var inte slut än. Har drömt mig
tillbaka lite och tänkt på vilken lyckad dag det var :)

Pyntat påskträd?!

Det gick faktiskt väldigt bra med tjejerna idag, för det mesta i alla fall. Vi hängde upp små påskägg i träden på framsidan, lite som att pynta julgranen (eller påskriset för all del). Hade min kamera funkat hade jag tagit ett kort, men det är nåt vajsing med minneskortet så jag tror att jag får köpa ett nytt. Men de är inte så dyra, ska bara hitta ett.
Kram, kram!
Ida

Björn Gustafsson m.fl.
 
Har sett ganska många klipp med Björn Gustafsson och Johan Glans! Att skratta
är bra!! :)

Om någon har lite extra tid, varför inte kolla in det här klippet med Johan också!

Brev från Sverige!

När jag gick  upp för att äta frukost, och påbörja min jobb-dag, låg det ett kuvert i trappan. Det var brevet från mormor som äntligen kommit fram! (Så någon kanske kan vara snäll och hälsa henne att det är framme nu.) Anledningen till att hon skickade brevet var att visa hur vi är släkt med Bob och Sue. Bob hade inte så bra koll ;) Så nu ska jag lägga in det i släktträdet på datorn och på http://www.myheritage.com
Vad kul att lite fler har hittat dit, så kan vi hjälpas åt att fylla i vårt släktträd. Jag har inte riktigt förstått mig på allt än, men det kommer. (Ska skicka fler inbjudningar, så har du inte fått nån än kan du vara lugn :) )

Flickorna har inte vaknat än, men det är skönt att ha en stund för sig själv så här på morgonen!
Kramar
Ida 


Gospel!

I Glimåkra finns det en folkhögskola som erbjuder en gospellinje. Kören från den linjen är på besök i Chicago just nu och eftersom jag känner två stycken (en lärare och en elev), ville jag så klart komma och lyssna på dem. Så idag var jag i "Greater Holy Temple". Jag kom dit ca en kvart innan gudstjänsten började kl. 11, grejen är den att det var en "svart kyrka" så när jag kom dit trodde de att jag hörde till kören. Men när jag berättade att så inte var fallet var det en kvinna som visade var jag kunde sitta och sen var det bara att vänta. Människorna i kyrkan var verkligen jättetrevliga och vilken gudstjänst sen!! 3 timmar höll den på, men hellre en 3 timmar lång gudstjänst i en svart kyrka än en 1 timmes lång gudstjänst i Sverige. Vilket drag det var! Alla klappade händer, stod upp och sjöng med, dansade, tjoade och tjimmade, ni kan ju tänka er hur det brukar vara i filmer. Men det var skithäftigt! Ska lätt gå dit igen ;)
Det var också spännande att komma dit som vit, för plötsligt var det jag som var annorlunda och inte riktigt passade in, fast det gick över rätt fort! Sen var det förstås väldigt kul att träffa Malin och Anna, att träffa nån man kände från Sverige! Och båda två undrade om jag inte var sugen på att gå gospellinjen...och det är jag verkligen!

Efter gudstjänsten tog jag tåget downtown, där träffade jag Anne och vi gick på bio. Vi såg "Fast & Furious" som hade premiär idag. Väldigt bra film om man gillar action! När vi gick ut från biografen möttes vi av snöblandat regn, som om vi inte har fått nog av snön nu! Vi gick till Starbucks, drack varm choklad och pratade i 2 timmar innan vi till slut tog bussen hem...och då hade vädret bara blivit sämre :( Fast lite snö kan inte förstöra mitt humör idag!!

Kram på er! :)
Ida

Jag kräver sol och värme!! Så man kan ta härliga promenader ner till sjön!
Tyvärr går inte solen ner i sjön, får väl se soluppgången där istället.


Chillat

Idag har det varit en riktig slappedag! Skypade med familjen och övriga släkten som firade farfar. Jag var t.o.m. med och sjöng för honom! Annars har det inte hänt nåt spännande. Jag och Anne gick till Starbucks ikväll och gick sen vår vanliga promenad ner till sjön. Kvällen avslutades hemma hos mig, där vi visade varandra olika klipp på youtube ^^ Tiden bara flyger iväg, på den sidan! Anne visade mig bl.a. det här klippet:

Hur många av de här dansstegen har du själv gjort?



Hoppas du gillade det! :)
Ciao!
Ida

Grattis Farfar!

GRATTIS!!



Fredag

Är riktigt trött ikväll. Var hos Anne och tittade på "Lord of the dance", fick kämpa för att hålla ögonen öppna. Men herre jistanes vad bra de är på att dansa Riverdance! Fattar inte att fötterna kan röra sig så fort!

Imorgon ska jag faktiskt bara vara hemma och softa. Julia ska ju åka till Washington DC så det blir ingen shoppingrunda, som det annars brukar bli på lördagar. Fast det betyder ju att jag kommer spara mina pengar och det är bra med tanke på att jag om bara ett par veckor ska hälsa på Sophie i LA! :)

Imorgon (läs idag) fyller farfar år! Grattis (i förskott)! Kommer antagligen vara inloggad på Skype hela dagen, förutom när jag går ut för att få lite luft. Så om någon känner för att prata är det bara att ringa upp!!

Ha en skön lördag! 
Ida
 
Sommar!! (Tagen av Andrea, på RixFM-festivalen i Båstad)

Dag 53

Nu sitter jag här i min säng igen och ännu en dag har gått, närmare bestämt min 53:dje dag i Usa. Det gick faktiskt relativt bra att ha tjejerna hemma hela dagen. Vi var lejon idag :)
Ikväll var jag, Anne och Julia ute och åt på en restaurang här i Hyde Park. Vi beställde bl.a. vitlöksbröd, och som jag har saknat vitlök! Har inte direkt tänkt på det innan, men det var såå gott!! Min värdmamma gillar inte vitlök så hon använder det aldrig i maten.

Jag har blivit bästa kompis med Elsa (hunden). Hon följer mig överallt och lyssnar väldigt bra på mig. Nästan så man blir sugen på att skaffa hund nån gång i alla fall ;)

Fredag imorgon!! Yeay!
Ciao!
Ida

Metro Station - Mina nya favoriter!

 

Såna här hemska kryp har börjat besöka mitt rum och Anne säger att de
kommer fram när det börjar bli varmt...I don't like!! Det är en sorts tusenfoting,
fast jag måste säg att jag gillar tusenfotingarna hemma bättre!

Motion

Idag har jag gått mycket. Gått med hundarna, gått med Lilla C till fotbollsträningen, gått med Lilla C hem efter fotbollsträningen, gått med hundarna igen, gått för att hyra film. Bra motion alltså!
Ikväll kom det hit en utbytesstudent som ska bo här i en månad. Han är från Saudiarabien och heter Ali. Jag tror inte att vi kommer se varandra så mycket...det är jag glad för. Han tycker inte om hundar, "grattis, här har du 3 stycken" tänkte jag när han sa det.

Filmen som jag och Anne hyrde idag var "Marley & Me". Klart sevärd! En väldigt fin och bra film, tyckte jag iaf!
Köpte även lite godis, "Swedish Fish", jag var ju bara tvungen att testa. Men jag tror inte alls att de har nåt med Sverige att göra, de var inte ens särskilt goda...

Kram, kram på er alla!
Ida

Om du har lite tid att slå ihjäl, ta en titt på det här klippet. Inte för att jag har så höga
förväntningar på amerikanare..men hallå?! Fick klippet av Soffe :)

 

Nostalgitripp!

Äntligen en dag utan hemlängtan, lite saknad med inte hemlängtan :) För jag kommer nog alltid saknar alla er där hemma, men man lär sig leva med det! Ikväll var Anne och Julia här (oväntat..;)), vi tittade på Chocolat. Den är ju bara så bra! Sen var det ju kul att det faktiskt är två svenska skådespelare med, Lena Olin och Peter Stormare.

När de gått hem pratade jag lite med Sophie, vi måste ju kolla av läget när dagen är slut ;) Vi tittade på gamla bilder på bilddagboken.se, nostagitripp!!

Fick brev idag som sa att jag skulle få mitt Social Security Number-card ska komma inom två veckor. Så det är bara att fortsätta att vänta...
 Nu är klockan för mycket igen!!
Go'Natt
Ida

Alla sms:ar till Soffe för att hon var sjuk! :)

Schlagerkväll hemma hos Soffe. Passade faktiskt rätt bra i brunt, ser ni vad
långt håret var! Saknar skoltiden lite när man ser alla härliga bilder!

RSS 2.0